Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα Facebook Twitter
6

 Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες».

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

 Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ LIVE ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στη σύνοδο Διατλαντικής Ενεργειακής Συνεργασίας: Να σταματήσει η ροή ρωσικού αερίου μέσω Τουρκίας

Σε χθεσινό του μήνυμα ο πρωθυπουργός μίλησε για «νέο κεφάλαιο στην ενεργειακή ιστορία της Ελλάδος, μια ιστορική στιγμή, μια πράξη ευθύνης και προοπτικής»
LIFO NEWSROOM
ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Πολιτική / ΠΑΣΟΚ: Ζητά αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης των θυμάτων και συγγενών της τραγωδίας στο Μάτι

Με πρωτοβουλία της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Μιλένας Αποστολάκη, κατατέθηκε σήμερα κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για να κανουν κατασχεση πρεπει να μην τους πληρωσεις , αρα παμε σε ακραιες καταστασεις δικαστηριων και μερικης πολιτικης απομονωσης .Σε τετοιες στιγμες κανεις δεν ειναι βλακας να παει σε μια ξενη χωρα και να κανει κατασχεση σε δημοσια περιουσια,οι λογοι ειναι προφανεις εκτος και αν οι χωρες που εκπροσωπουνται απο το ΔΝΤ σου κηρυξουν πολεμο για να παρουν τα χρηματα τους πισω,κατι εντελως απιθανο. Κανεις ξενος δεν θα παει να κανει κατασχεση σε μια χωρα που θα ειναι σε χαος,για να φτασουμε σε αυτο το σημειο σημαινει πως θα ειμαστε σε κατασταση χαους. Συναισθηματικος χειρισμος των μαζων σε κατι που υπαρχει απο τοτε που μπηκαμε στο μνημονιο. Τι σημαινει εθνικη κυριαρχια?Το οτι δουλευουμε 8ωρο για 400e αλλα για Ελληνες?ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ.
Όποιος λέει ότι είναι αριστερός δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Άλλωστε ο Σταθάκης είπε ξεκάθαρα τις προάλλες ότι ο Σύριζα θα ακολουθήσει σοσιαλδημοκρατικό δρόμο αν γίνει κυβέρνηση.