Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα

Δικαίωμα κατάσχεσης κάθε περιουσιακού στοιχείου της χώρας, αποκτά η Τρόικα Facebook Twitter
6

 Το δικαίωμα κατάσχεσης κάθε εθνικού περιουσιακού στοιχείου, χωρίς εξαιρέσεις, αποκτά η Τρόικα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «6 μέρες».

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι βάσει της δανειακής σύμβασης, όπως δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη στο Φύλλο Εφημερίδας Κυβερνήσεως, με αριθμό 240, δεν εξαιρείται τίποτα από την κατάσχεση σε περίπτωση που η χώρα δεν εκπληρώσει υποχρεώσεις, ούτε λόγω εθνικής κυριαρχίας, ούτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

 Συγκεκριμένα αναφέρεται στο ΦΕΚ: "Ούτε το δικαιούχο κράτος μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο, της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη σύμβαση τροποποίησης".

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Για να κανουν κατασχεση πρεπει να μην τους πληρωσεις , αρα παμε σε ακραιες καταστασεις δικαστηριων και μερικης πολιτικης απομονωσης .Σε τετοιες στιγμες κανεις δεν ειναι βλακας να παει σε μια ξενη χωρα και να κανει κατασχεση σε δημοσια περιουσια,οι λογοι ειναι προφανεις εκτος και αν οι χωρες που εκπροσωπουνται απο το ΔΝΤ σου κηρυξουν πολεμο για να παρουν τα χρηματα τους πισω,κατι εντελως απιθανο. Κανεις ξενος δεν θα παει να κανει κατασχεση σε μια χωρα που θα ειναι σε χαος,για να φτασουμε σε αυτο το σημειο σημαινει πως θα ειμαστε σε κατασταση χαους. Συναισθηματικος χειρισμος των μαζων σε κατι που υπαρχει απο τοτε που μπηκαμε στο μνημονιο. Τι σημαινει εθνικη κυριαρχια?Το οτι δουλευουμε 8ωρο για 400e αλλα για Ελληνες?ΝΑ ΤΗΝ ΧΕΣΩ.
Όποιος λέει ότι είναι αριστερός δε σημαίνει ότι είναι κιόλας. Άλλωστε ο Σταθάκης είπε ξεκάθαρα τις προάλλες ότι ο Σύριζα θα ακολουθήσει σοσιαλδημοκρατικό δρόμο αν γίνει κυβέρνηση.