Μπουτάρης: To δημοψήφισμα πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία

Μπουτάρης: To δημοψήφισμα πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία Facebook Twitter
3

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκαν σήμερα τον Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη λήψη πρωτοβουλίας σύστασης Εθνικής Επιτροπής υποστήριξης του 'Ναι'.

Ο κος Μπουτάρης εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το δημοψήφισμα θα έχει καταστροφικές συνέπειες και πως οι εταίροι και η Ελλάδα πρέπει να βρουν λύση, η οποία όμως όπως τόνισε δεν θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του ΔΝΤ που έχουν απορριφθεί ως κακές.

Οι δύο δήμαρχοι, αμέσως μετά την συνάντηση εξέδωσαν την εξής δήλωση μετά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας :

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, εκθέτει την Ελλάδα σε απρόβλεπτους κινδύνους. Επειδή ουσιαστικά το ερώτημα που τίθεται είναι "μέσα ή έξω από το ευρώ", η πατρίδα μας διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να επιστρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξασφαλίσουν μια λύση με αξιοπρέπεια και ανάπτυξη για την Ελλάδα, με σεβασμό στους θεσμούς και κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τον ελληνικό λαό ενωμένο και τη χώρα μέσα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν στο μεταξύ, οι εξελίξεις δεν μεταβάλουν τη σημερινή πραγματικότητα και τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ

Πολιτική / ΔΕΘ: Αυτά είναι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν για μεσαία τάξη, στεγαστικό και φοροελαφρύνσεις

Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι συνεχείς και επικεντρώνονται στο εύρος της απήχησης που θα έχουν οι παρεμβάσεις, με βάση τις αντοχές της οικονομίας και τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια
LIFO NEWSROOM
Ανακοίνωση τριών υπουργείων για Βασιλίσσης Όλγας: «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα»

Πολιτική / «Οι πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων δεν παράγουν έννομα αποτελέσματα» - Παρέμβαση τριών υπουργείων για Βασ. Όλγας

Τα υπουργεία Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Υποδομών & Μεταφορών εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση και καλούν τον Δήμο Αθηναίων να «τηρήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό πλαίσιο διαδικασίες»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια