Μπουτάρης: To δημοψήφισμα πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία

Μπουτάρης: To δημοψήφισμα πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία Facebook Twitter
3

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και ο δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκαν σήμερα τον Προκόπη Παυλόπουλο στο προεδρικό μέγαρο προκειμένου να τον ενημερώσουν για τη λήψη πρωτοβουλίας σύστασης Εθνικής Επιτροπής υποστήριξης του 'Ναι'.

Ο κος Μπουτάρης εξερχόμενος του προεδρικού μεγάρου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το δημοψήφισμα θα έχει καταστροφικές συνέπειες και πως οι εταίροι και η Ελλάδα πρέπει να βρουν λύση, η οποία όμως όπως τόνισε δεν θα πρέπει να ακολουθεί τις οδηγίες του ΔΝΤ που έχουν απορριφθεί ως κακές.

Οι δύο δήμαρχοι, αμέσως μετά την συνάντηση εξέδωσαν την εξής δήλωση μετά τη σημερινή τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας :

Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, στην κρισιμότερη στιγμή της μεταπολεμικής ιστορίας της χώρας, εκθέτει την Ελλάδα σε απρόβλεπτους κινδύνους. Επειδή ουσιαστικά το ερώτημα που τίθεται είναι "μέσα ή έξω από το ευρώ", η πατρίδα μας διατρέχει τον κίνδυνο να απομονωθεί πλήρως μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έτσι να επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι ήδη πολύ δύσκολες συνθήκες ζωής του ελληνικού λαού.

Καλούμε τις πολιτικές ηγεσίες, σε Ελλάδα και Ευρώπη, να επιστρέψουν, έστω και την τελευταία στιγμή, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να εξασφαλίσουν μια λύση με αξιοπρέπεια και ανάπτυξη για την Ελλάδα, με σεβασμό στους θεσμούς και κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε τον ελληνικό λαό ενωμένο και τη χώρα μέσα στον πυρήνα της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αν στο μεταξύ, οι εξελίξεις δεν μεταβάλουν τη σημερινή πραγματικότητα και τελικά οδηγηθούμε στην κάλπη, εμείς επιλέγουμε να πούμε ΝΑΙ στην ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια