Πρωτοσέλιδο Guardian: "Ψηφίζοντας ΟΧΙ, σημαίνει ότι βγαίνετε από το ευρώ"

Πρωτοσέλιδο Guardian: "Ψηφίζοντας ΟΧΙ, σημαίνει ότι βγαίνετε από το ευρώ" Facebook Twitter
5

Με τον Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να κρατήσει στα χέρια του το ευρώ στο εξώφυλλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα Guardian, σημειώνοντας ότι οι τρεις μεγαλύτερες χώρες της ευρωζώνης προειδοποιούν ενορχηστρωμένα την Ελλάδα, με έξοδο από το ευρώ στην περίπτωση του «όχι» στο δημοψήφισμα.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι από Βρετανούς πολιτικούς εκφράζεται ανησυχία για το ενδεχόμενο να βυθιστεί στο χάος η βρετανική οικονομία από ένα Grexit και τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να εκμεταλλευτούν τις ουρές στα ΑΤΜ και την άδεια Αθήνα για να δείξουν τι θα συμβεί εάν οι Έλληνες υποστηρίξουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορά γίνεται και στη συνέντευξη Τσίπρα αλλά και στις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων όπως ο αντικαγκελάριος Sigmar Gabriel, που εξέφρασε την ανησυχία ότι το Grexit θα γκρέμιζε  έξι δεκαετίες στενής συνεργασίας σημειώνοντας ότι αυτή η κρίση είναι από τις πιο σοβαρές που γνώρισε η Ευρώπη από το 1957.

Επίσης επισημαίνει ότι ο Φρανσουά Ολάντ δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από τον Ομπάμα προκειμένου να βρεθεί λύση με την Ελλάδα, ώστε να μην προκληθεί ζημιά στην παγκόσμια οικονομία.

Πρωτοσέλιδο Guardian: "Ψηφίζοντας ΟΧΙ, σημαίνει ότι βγαίνετε από το ευρώ" Facebook Twitter
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΗΕ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης από ΟΗΕ: «Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός, όχι ταραχοποιός» - Τι είπε για τεχνητή νοημοσύνη, οικονομία, Κυπριακό

Ζήτησε προτεραιότητα στη θαλάσσια ασφάλεια καθώς και αυστηρή ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης ενώ έστειλε μηνύματα για Τουρκία και Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Πολιτική / Κυβερνητική πηγή για δηλώσεις Ερντογάν: «Να χαμηλώσει η ένταση που δεν ανεβάσαμε εμείς»

«Θα ήθελα να το πω μια φορά πολύ ξεκάθαρα: η Τουρκία δεν είναι εχθρός της Ελλάδας, είναι γείτονάς της, είναι σύμμαχός της υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ», δήλωσε νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ GUARDIAN ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης στον Guardian: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί σχέδιο δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα»

Ο πρωθυπουργός ξεκαθαρίζει παράλληλα στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχτεί ρύθμιση που θα αναγνώριζε κυριότητα του Βρετανικού Μουσείου επί των Γλυπτών του Παρθενώνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
LIFO σε παρακαλώ σταμάτα αυτο που κάνουν ολοι, μην αναρτείς πράγματα που τα κανάλια το κάνουν επίτηδες! Ας μην τρομοκρατεί τον κόσμο (το μονο) ισως site που λέει αλήθειες
Το ξερουμε οτι το ερωτημα τη Κυριακή ειναι ευρώ η δραχμή. Μπορεί ο Τσίπρας παραπλανητικά να μας λεει για μετρα(που έχουν αποσυρθεί)και λοιπες προπαγανδιστικές κορώνες η κρυφη ατζεντα ομως είναι η επιστροφη στη δραχμη. Ολο το λομπι της δραχμης χθες ηταν στη συγκεντρωση. Τυχαιο?Δε νομιζω..
Στη πυρά και γρήγορα ο αριστερός Guardian!Ή να προσαχθεί βίαια στην επιτροπή της Βουλής για το χρέος. Ή να μάθουμε από ποιον τα παίρνει για να γράφει τέτοια πράγματα. Κάτι τέλος πάντων.