Η Zωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιούνκερ

Η Zωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε πυρά κατά του Γιούνκερ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
1

Για προσπάθεια αλλοίωσης της ελεύθερης βούλησης του ελληνικού λαού και σύνδεσης του δημοψηφίσματος με την Ευρώπη και το νόμισμα, έκανε λόγο η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην Ολομέλεια, σε μια παρέμβασή της πριν ξεκινήσει η συζήτηση του νομοσχεδίου με μέτρα ανακούφισης για ΑμΕΑ.


Η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι το δίλημμα στο δημοψήφισμα είναι ναι, ή όχι, στο τελεσίγραφο των θεσμών στους οποίους επιτέθηκε, με ιδιαίτερη ονομαστική αναφορά στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατηγορώντας τους για "αντιδημοκρατική παρέμβασή" τους.


"Από πλευράς πολιτειακών παραγόντων διενεργήθηκε η απαραίτητη προδικασία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Το ερώτημα προς τους πολίτες είναι αυτό που έχει αποφασίσει η Βουλή κατά συντριπτική πλειοψηφία και έχει δημοσιοποιηθεί, και αφορά το ναι ή όχι στο τελεσίγραφο των θεσμών. Οποιαδήποτε αλλοίωση του ερωτήματος, ή παραπληροφόρηση, ή παρέμβαση, σε μια δημοκρατική διαδικασία, που δρομολογήθηκε από τα όργανα της βουλής, αποτελεί αντιδημοκρατική παρέμβαση προς τη Δημοκρατία και σε μια δημοκρατική διαδικασία", ανέφερε.


"Αυτό το απευθύνω ιδίως προς όλους τους εκπροσώπους των λεγόμενων θεσμών, ξεκινώντας από τον κ. Γιούνκερ, που αποφάσισε ως πρόεδρος της Κομισιόν να παρέμβει, απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, σε μια διαδικασία ελεύθερης έκφρασης για το πώς θα τοποθετηθούν δημοκρατικά οι πολίτες. Το απευθύνω σε όσους προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα ως προς το νόμιμο της διαδικασίας. Που προσπαθούν να αλλοιώσουν το δίλημμα και να το συνδέσουν με την Ευρώπη και το νόμισμα", πρόσθεσε.


Και κατέληξε λέγοντας: "Αυτοί που το θέτουν με τρόπο άκρως αντιδημοκρατικό είναι εκείνοι που θέτουν το δίλημμα Ευρώπη, ή όχι. Είναι εκείνοι που λένε ότι το δίλημμα είναι ναι, ή όχι στην Ευρώπη. Ουδέποτε η Ευρώπη είχε ως αρχή της τις παρεμβάσεις στη λαϊκή κυριαρχία. Η Ευρώπη στηρίζεται στη Δημοκρατία και στο σεβασμό της λαϊκής κυριαρχίας και έκβασης".

Μόλις η κα Κωνσταντοπούλου ολοκλήρωσε την ομιλία της έδωσε τον λόγο στον Δημήτρη Στρατούλη προκειμένου να εισηγηθεί επί της αρχής για το νομοσχέδιο με θέμα "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας, την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα".

Το λόγο όμως ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ήθελε να τοποθετηθεί επί διαδικαστικού ζητήματος.

Η κα Κωνσταντοπούλου του απάντησε πως "όσοι θέλουν το λόγο επί της διαδικασίας θα το δηλώσουν κατά τον κανονισμό και θα πάρουν στη συνέχεια το λόγο με αποτέλεσμα οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να διαμαρτυρηθούν εντόνως. 

Ο κος Στρατούλης συνέχισε την ομιλία του και προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση καθώς άφησε αιχμές κατά της ΝΔ πως συντάσσεται με τις παρεμβάσεις των δανειστών και είπε πως στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σχοινί. Η θύελλα συνεχίστηκε και οι βουλευτές της ΝΔ αποχώρησαν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια