Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ

Σαμαράς: Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στο ευρώ Facebook Twitter
7


"Βρισκόμαστε σε κρίση πέντε χρόνια αλλά την καταστροφή που μας ετοιμάζουν δεν την ζήσαμε", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι "με το δημοψήφισμα φέρνουν την χώρα ένα βήμα πριν βγει από το ευρώ".


Ο κ. Σαμαράς είπε ότι πρέπει να διευκρινιστούν ορισμένα βασικά πράγματα και κάλεσε τους βουλευτές του να τα εξηγούν μέχρι την Κυριακή.

Πρώτον είπε ότι το πραγματικό ερώτημα που τίθεται είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη, ναι ή όχι στο ευρώ και πρόσθεσε ότι το "όχι δεν οδηγεί μόνο στην έξοδο της χώρας από το ευρώ αλλά οδηγεί στο χάος".

Δεύτερον ότι η έξοδος θα οδηγήσει σε κατάρρευση και σε τεράστιους εθνικούς κινδύνους και την κοινωνία μας να μην εφοδιάζεται με τα στοιχειώδη. Ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα.

Τρίτον με την έξοδο από το ευρώ δεν διαγράφεται το χρέος της χώρας, όπως διαδίδουν κάποιοι επιτήδειοι. Θα ξεπληρώνουμε το χρέος σε δραχμές με υποτιμημένο ευρώ, ενώ μέσα στην χώρα οι ίδιοι μισθοί θα αγοράζουν τα μισά αγαθά. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση. Μέχρι τώρα χάσαμε το 30% του ΑΕΠ σε έξι χρόνια, και πάνω που έχουμε αρχίσει να ανακάμπτουμε θα χάσουμε το 50% του τωρινού ΑΕΠ.

Τέταρτο, το μόνο που θα μείνει όρθιο και διαλύει τα πάντα είναι το τεράστιο κομματικό κράτος ενώ κανένας δεν θα κάνει επενδύσεις και η ανεργία θα αυξηθεί.


Πέμπτον, μέχρι τώρα η προπαγάνδα τους προσπαθούσε να πείσει ότι διαπραγματεύονταν κάτι καλύτερο εντός ευρώ, τώρα αποδεικνύεται ότι εμείς αληθινά προειδοποιούσαμε ότι θα φέρουν κλειστές τράπεζες, προειδοποιούσαμε για κεφαλαιακούς ελέγχους, για κλειστά ΑΤΜ, και τα έχουμε όλα αυτά.


Ακολούθως ο κ. Σαμαράς εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης κατηγορώντας τον ότι έλεγε ψέμματα και εξαπάτησε τον ελληνικό λαό.

Σημεία από την ομιλία του πρωθυπουργού που ακολούθησε:

  • Το δημοψήφισμα που προτείνουν είναι παρωδία γιατί έχει το παγκόσμιο χαρακτηριστικό να μην έχει αντικείμενο. Τη πρόταση Τσίπρα τη δική τους δεν τη βάζουν στο δημοψήφισμα αν και διαθέτει ελάχιστη διαφορά από εκείνη που ζητούν να καταψηφιστούν.
  • Άφηναν να μεγαλώνει διαρκώς ο λογαριασμός. Περίμεναν στο παρά 1 όταν θα τελείωνε η παράταση για να εξαγγείλουν  δημοψήφισμα, ώστε να έχει λήξει η συμφωνία.
  • Πριν διχάσουν τους Έλληνες μέσα στη χώρα φρόντισαν να την απομονώσουν από την Ευρώπη. 18-1 στο Εurogroup με την Ελλάδα απ' έξω.Όλο και περισσότεροι πιστεύουν πια ότι εκεί αποσκοπούσε ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή. Σηκώθηκαν και έφυγαν από τη διαπραγμάτευση πριν την τελική πρόταση των δανειστών. Έγκλημα εκ προμελέτης. 
  • Την επόμενη Τρίτη που θα ανοίξουν οι τράπεζες ή θα κουρέψουν τις καταθέσεις του λαού ή θα μας πάνε στη δραχμή.
  • Πήραμε και εμείς πολλά δύσκολα μέτρα, ουρές όμως στο ΑΤΜ δεν υπήρχαν. Κανείς δεν είχε αγωνία  αν θα πληρωθούν οι συντάξεις.

 

  • Αν θέλετε να παραμείνουμε στο ευρώ ψηφίστε «ναι». Θέλετε να φύγουμε από το ευρώ; Ρίξτε στην κάλπη του «όχι».

 

  • Ναι» στην Ευρώπη, «ναι» στο ευρώ, αυτό θα επικρατήσει τελικά.
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Μη γελιόμαστε. Τόσα χρόνια κλέβαμε τα παιδιά μας με σπατάλες και την καταστροφή των ασφαλιστικών ταμείων δίνοντας συντάξεις σε ψευτοαντιστασιακούς και σε έφηβους συνταξιούχους. Η νεολαία δεν έχει να ελπίζει τίποτε απο την καταστροφή που επέφεραν παρά την ελπίδα να ζήσουν σε άλλη χώρα. Τώρα αν ψηφιθεισθεί το όχι δεν θα μοπρούν ούτε και σε αυτό να ελπίζουν καθόσον η Ελλάδα θα αποπεμφθεί από την Ευρωπαική ένωση και θα αντιμετωπίζεται σαν ομάδα λαθρομεταναστών. Αν από το όχι πεινάσουν οι Έλληνες και εξαθλιωθούν ζώντας σε επίπεδο αφρικανικών χωρών, αυτό ίσως να είναι τιμωρία για τις προηγούμενες γενιές. Τι φταίει όμως η νεολαία. Αν είναι μερικοί ανεγκέφαλοι και ανίκανοι να καταλάβουν τι εστί πτώχευση δεν χρωστάνε τίποτε οι νεοι μας οι οποίοι είναι αναμφίβολα οι καλύτεροι της Ευρώπης. Σεβαστήτε τους και πάψτε να σκέφτεστε το κόμμα
Αναλογία χρέους προς ΑΕΠ (%)2011=170.6% 2012= 176.7% 2013=188.4% 2014=188.9%Ορίστε συνοπτικά η επιτυχία του μνημονίου και οι θυσίες του Έλληνα τόσα χρόνια... Ψηφίστε ναι... Να κάνουμε και έδω ρεκόρ να το πάμε πάνω απο 200%...
Αυτό το "ήδη η Ευρώπη ετοιμάζει έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα",με συγκίνησε.Έχουν φορτώσει τα ΝΟΥΝΟΥ στα καμιόνια και περιμένουν να κοπούν τα δελτία αποστολής.
Αφου λοιπον αρχισε τις θεωριες συνομωσιες γιατι δεν δικαιουμαι κι'εγω να σκεφτω τα εξης:Ειναι καπως πιθανο ολους αυτους τους μηνες που ο κ.Σαμαρας ετρεχε στις Βρυξελλες(θυμαμαι μου ειχε κανει μεγαλη εντυπωση που ειχε παει νομιζω 2 μερες πριν τις 20/2)να μην ετρεχε για να βοηθησει την χωρα του αλλα σε αγαστη συμφωνια με τους εταιρους να τους προετρεπε σε τετοια σταση(κατα το ¨Κρατα γερα Γερουν")με σκοπο ν'ανατραπει τελικα αυτη η κυβερνηση και να γυρισει με δοξα και τιμη οπως θελει να φανταζεται;Ετσι θα μπορουσε να εξηγηθει και η αποφαση του να μην αφησει την προεδρια του κομματος του εστω κι'αν το εβλαψε καθοριστικα μ'αυτη του την σταση.Αν θελει να βρουμε συνομωσιες του Τσιπρα κι'εχει απ'την αλλη ενεργησει ετσι,τοτε τι θα γινει εαν ο Τσιπρας κατορθωσει την απομειωση του χρεους;(γιατι μη γελιεστε γι'αυτο εφυγε απο τις Βρυξελλες,διοτι οι εταιροι ηθελαν και να πεσουμε στα 4 και να μην πουν τιποτα για το χρεος,οπως και δεν εχουν πει εξαλλου μεχρι τωρα).Τοτε θα τον αδειασουν οι ιδιοι που αυτη την στιγμη τον εκθειαζουν κι'ακομα κι'αν δεν το πουν ποτε δημοσια,θα ξερουν πως στην λουμπα τους εριξαν οι διαβεβαιωσεις του περι αριστερης παρενθεσης.