Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έτος 2015

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έτος 2015 Facebook Twitter
28


________________
1.


Θέλω να σταματήσω την ψυχανάλυση. Θέλω να μην αλλάξω, να μην καταβάλω καμία προσπάθεια και να γίνω ευτυχισμένη όπως είμαι τώρα, με τα χαρακτηριστικά που έχω. Γίνεται;- frank


Αυτό είναι κάτι που πρέπει θα συζητήσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας.


________________
2.


Αγαπητή Α μπα! Έχω γάμο τον Ιούλιο και είμαι δεύτερη ξαδέρφη του γαμπρού με πολύ καλές σχέσεις. Το θέμα είναι ότι εγώ από μικρή βαριόμουν τους γάμους και δεν πήγαινα ποτέ και τώρα δεν έχω ιδέα τι να βάλω ή και πως να φερθώ. φοβάμαι μην είμαι σαν τον μαπμπουϊνο εκεί πέρα.!- KnowsNothing


Δεύτερη ξαδέρφη, κανείς δεν θα ασχοληθεί με το τι θα βάλεις ή πώς θα φερθείς, γιατί δεν παντρεύεσαι εσύ. Αν έχεις βρεθεί ποτέ σε συνάντηση συγγενών, ξέρεις ήδη πώς θα είναι. Βάλε κάτι που σου αρέσει, πες 'να μας ζήσουν', και μην την πέσεις στους φίλους του γαμπρού μεθυσμένη. Δεν χρειάζεται άλλη οδηγία.


________________
3.


Αγαπητή α μπα εδω και καποιους μηνες διαβαζω τις απαντήσεις σου και πρεπει να σου πω οτι κανεις εξαιρετικη δουλεια..ειμαι ακόμα στο λυκειο το προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει καποιο συγκεκριμενο προβλημα ειμαι στην προσπαθεια του να το εντοπισω.Ειμαι καλη μαθητρια οχι απ αυτες που διαβαζουν ακαταπαυστα,εχω φιλους και ειμαι κοινωνικοποιημενη ως ενα βαθμο, σχετικα καλες σχεσεις με οικογενεια αλλα νιωθω ενα κενο.Επίσης πολλες φορες οτι οι γυρω μου(οχι τοσο στενοι μου ανθρωποι) με αντιμετωπιζουν ως χαζη αν και ξερω πολυ καλα οτι δεν ειμαι..αλλα εγω επηρεαζομαι απο τα σχολια τους ....πχ οταν κανω χαβαλε με φιλους μου στην ταξη και χαιρομαι ειμαι πολυ αντιδραστικη θα φωναξω θα γελασω δυνατα θα υπαρχουν παντα αυτα τα δυο τρια ατομα που θα με σχολιασουν,μονο εμενα ...και γω πρεπει να φανω καλη και να μην αντιδρασω ομως εχω τα ορια μου πραγματικα και δεν ξερω πως να τους αντιμετωπισω γιατι ειναι πραγματικα καλοι στο να μου τη λενε ...τι να κανω?

Τι να κάνεις για ποιο πράγμα; Για το ότι δεν σε λατρεύουν όλοι, και πάντα υπάρχουν δυο τρεις που θα σε σχολιάσουν; Τίποτα δεν μπορείς να κάνεις, πάντα έτσι θα είναι, θα υπάρχουν άτομα που δεν θα σε συμπαθούν, και τα σχόλια τους θα σε ενοχλούν.


Το 'κενό' που περιγράφεις δεν ξέρω τι είναι, γιατί δεν το αναλύεις άλλο. Η πληρότητα έρχεται, αν έρθει, μέσα από μεγάλη προσπάθεια, φιλοσοφημένη στάση ζωής, ή δεν έρχεται, και μαθαίνεις να αποδέχεσαι ότι παραμένεις ένας άνθρωπος με ένα κενό, που δεν μπορεί να κατακτήσει τη μόνιμη ευτυχία. Αυτή η στάση σπάνια βρίσκεταιι σε ανθρώπους που είναι ακόμη στο Λύκειο.

________________
4.


Ποια η γνώμη σου για την τριλογία Πριν το ξημέρωμα/ ηλιοβασίλεμα/ τα μεσάνυχτα;


Μου αρέσουν πολύ και οι τρεις ταινίες. Νομίζω ότι περιγράφει καλά την εξέλιξη μιας μερίδας ανθρώπων, πώς οι φαντασιώσεις γίνονται πραγματικότητα και πώς η πραγματικότητα απογοητεύει. Ο Ήθαν Χοκ μου φαίνεται πολύ αξιόλογος ηθοποιός και σεναριογράφος και στο Boyhood ήταν επίσης φοβερός.


________________
5.


Α, μπά μου, είναι που λες ένα παιδί με το οποίο έχουμε συναντηθεί μέσω κοινής παρέας 4, 5 φορές το τελευταίο 6μηνο. Βράδυ με ποτό. Κάθε φορά νομίζω πως υπάρχει πολύ χημεία, μιλάμε, με κοιτάζει έντονα και συνεχώς με αγγίζει, πιάνει. Έχει κοπέλα όμως. εγώ γενικά επειδή δεν είμαι και πολύ διαχυτική, όλη αυτή η συμπεριφορά μου φαίνεται κάπως. Με τους φίλους και πόσο μάλλον με τους γνωστούς δεν συμπεριφέρομαι ανάλογα. Όμως τελικά μπορεί να μην τρέχει και τίποτα, έτσι; ίσως και να ξέρω τι θα μου πεις, αλλά θέλω να το ακούσω γιατί μάλλον έχω αρχίσει να παραμυθιάζομαι και να περιμένω πως και πως αυτές τις συναντήσεις. –κιπερ

Αναρωτιέμαι τι πίστευες ότι θα πω. Θα πω το εξής: το πιο πιθανό είναι ότι όντως φλερτάρει, και αν συνεχίζει να έχει άλλη, το πιο πιθανό είναι ότι αν το εκφράσεις θα πει 'ποιος; Εγώ;' Το μέλλον όμως, αόρατο.

________________
6.


Συνονόματη, γεια σου και συγχαρητήρια για την στήλη σου!
Συζητώντας πρόσφατα με παρέα γνωστών, η κουβέντα κατέληξε στην ελληνική γλώσσα. Εκεί, κάποιος ανέφερε ότι δεν συμφωνεί καθόλου με την Ινδοευρωπαϊκή Θεωρία, λέγοντας συγκεκριμένα ότι πρόκειται για μία από τις πολλές ανθελληνικές θεωρίες που σκοπό έχουν να μειώσουν την δόξα της ελληνικής γλώσσας (η οποία μάλλον ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι έτσι, στα καλά του καθουμένου). Αυτό που μου έκανε όμως μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι υπόλοιποι έσπευσαν να συμφωνήσουν, λέγοντας συγκεκριμένα ότι η γλώσσα μας είναι νομοτελειακά ανώτερη από όλες τις άλλες και είναι και η αρχαιότερη, ενώ κάθε αντίλογος έχει σκοπό να καταστρέψει την γλώσσα και κατ' επέκταση ολόκληρο τον πολιτισμό μας, κτλ, κτλ . Αυτό που με θορύβησε είναι το γεγονός πως μία εκ των ομιλητών είναι και φιλόλογος, οπότε τρέμω να φανταστώ τι θα λέει στους μαθητές της. Με τρομάζει το ότι συνωμοσιολογίες φαντάζουν σε κάποιους ανθρώπους ως κρυμμένες αλήθειες, ενώ η επίσημη επιστημονική απάντηση αντιμετωπίζεται ως προσπάθεια αποπροσανατολισμού και απάτης. Έτσι θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη και τη δική σου αλλά και των αναγνωστών σου: πώς είναι δυνατόν, εν έτει 2015, να υπάρχουν άνθρωποι που να αγνοούν πράγματα που αποδέχεται η επιστημονική κοινότητα στο σύνολό της; Και, πρόσεξε, δεν αναφέρομαι σε Χρυσαυγίτες, έχω συναντήσει παρόμοια φαινόμενα σε άτομα με πανεπιστημιακή μόρφωση, από τα οποία θα περίμενε κανείς λίγη παραπάνω κριτική σκέψη.- Ελένη

Η μερίδα των εξειδικευμένων ηλίθιων που βγαίνει από τα Πανεπιστήμια (δεν εννοώ φυσικά ότι είναι όλοι έτσι, μιλάω για αυτή τη μερίδα) προσπαθεί να αντλήσει αξία και να αυτοπροσδιοριστεί μέσα από θεωρίες που τους τοποθετεί σε μια ομάδα ανώτερη, αληθινή ή φανταστική – φυσικά, οι φανταστικές είναι καλύτερες, γιατί είναι ξεκάθαρα, αδιαμφισβήτητα ανώτερες. Δεν ξέρουν γιατί πρέπει να έχουν αυτοπεποίθηση, δεν έχουν προσπαθήσει ή καταφέρει να χτίσουν αυτοπεποίθηση, έτσι η φιλόλογος συντηρεί τον αυτοσεβασμό της πιστεύοντας ότι είναι μέλος μιας ομάδας που μιλάει την καλύτερη γλώσσα που έχει εμφανιστεί ποτέ στη γη. Είναι η αποτυχία του εκπαιδευτικού συστήματος, γιατί τον δρόμο προς τον αυτοπροσδιορισμό για ολοκληρωμένους πολίτες θα έπρεπε να τον δείχνει η βασική εκπαίδευση, στο Πανεπιστήμιο θα έπρεπε να είναι λυμένα αυτά τα ψυχολογικά.

________________
7.


Αγαπητή Α μπα,

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν μπορεί με τίποτα να δεχτεί την ιδέα ότι κάποιοι άνθρωποι είναι ασεξουαλικοί. Τι ακριβώς είναι δυσνόητο; Όταν κάποιος λέει ότι είναι gay δεν τον αμφισβητεί κανείς, δεν του λέει "μπα, είσαι μπερδεμένος, δεν έχεις γνωρίσει το κατάλληλο πρόσωπο του αντίθετου φύλου" κλπ. Στους ασέξουαλ λένε συνέχεια τέτοια και χειρότερα. Και είναι τόσο απλό concept. Δυσκολεύεται πολύς κόσμος να το καταλάβει, και θα χαιρόμουν πολύ ν' ακούσω γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό. Εγώ σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω!- ace-or-ally?


Πρώτα πρώτα, φυσικά λένε και στους γκέι ότι είναι μπερδεμένοι και ότι θα 'το ξεπεράσουν'. Εδώ υπάρχουν παπάδες που προτείνουν εξορκισμό. Ο κόσμος δυσκολεύεται γενικά πάρα πολύ να δεχτεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι διαφορετικοί, γιατί όλοι μας από τις εμπειρίες μας κρίνουμε, κι ενώ υπάρχουν άπειρα κανάλια πληροφόρησης, όλοι πάλι στις προσωπικές μας εμπειρίες ανατρέχουμε. Αν είμαστε στρέιτ, αυτό ξέρουμε, αυτό εμπιστευόμαστε. Λέει κάποιος ότι δεν τον ενδιαφέρει το σεξ; Αυτός που ακούει θυμάται τότε που γνώρισε τον Κωστάκη και κάτι τσιτσίρισε μέσα του, και απαντάει 'όταν γνωρίσεις το κατάλληλο πρόσωπο' (τον Κωστάκη), θα σου περάσει. Δεν μπορεί, δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει και άλλη περίπτωση. Για τον ίδιο λόγο για παιδιά δεν ακούν τις προειδοποιήσεις των μεγάλων, ή οι μεγάλοι δεν δέχονται συμβουλές. Αν δεν ζήσουν κάτι στο πετσί τους, δεν πιστεύουν ότι υπάρχει. Ο αδιαφορία προς το σεξ δεν είναι απλό κόνσεπτ. Το σεξ βρίσκεται παντού γύρω μας, βομβαρδιζόμαστε από το την ιδέα ότι όλοι θέλουν κάτι ή κάποιον, είναι πάρα πολύ αυτονόητο και απασχολεί πάρα πολύ τον κόσμο – και μόνο το 'α μπα' να διαβάσεις, το καταλαβαίνεις.

28

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Άσχετο: Λένα, επειδή έχω προσέξει ότι έχεις βάλει πάρα πολλές φορές τον πίνακα Girl with a Pearl Earring, είδα αυτή τη διαφήμηση http://www.gq.com.tw/fashion/fashion-news/photo-22056-142342.html με πετσέτες του οίκου Loewe, μα δε μοιάζει;
#2 "Δεύτερη ξαδέρφη, κανείς δεν θα ασχοληθεί με το τι θα βάλεις ή πώς θα φερθείς, γιατί δεν παντρεύεσαι εσύ."Πόσο άκυρη η απάντηση που σου δόθηκε! Και βέβαια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ασχοληθούν μαζί σου αν δεν κρατήσεις low profile και δεν αφομοιωθείς με τους καλεσμένους τόσο από άποψη εμφάνισης όσο και συμπεριφοράς. Αν πρόκειται για συμβατικό γάμο, με συμβατική δεξίωση κλπ. (λέγοντας "συμβατικό" εννοώ τη διαδικασία που απαρέκκλιτα ακολουθεί η συντριπτική πλειονότητα στους γάμους της) τότε όλα παίζουν ρόλο διότι πρόκειται για ένα SHOW. Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, σε ένα show εκείνο που απασχολεί περισσότερο το πλήθος που το παρακολουθεί (στην συγκεκριμένη περίπτωση, το πλήθος που το παρακολουθεί με το πλήθος που συμμετέχει στο ίδιο show ταυτίζονται) είναι ό, τι θα του φανεί πιο θεαματικό. Γι' αυτό, σε πλείστους όσους γάμους, την προσοχή, περισσότερο και από τους μελλόνυμφους/νιόπαντρους, έλκει η κουμπάρα ή ο κουμπάρος - φαινόμενο σύνηθες - είτε επειδή είναι ντυμένη πιο εντυπωσιακά είτε επειδή η όψη του/της είναι ελκυστικότερη από όλων των παρευρισκόμενων. Επίσης, την προσοχή μπορεί να τραβήξει η αδεξιότητα κάποιου καλεσμένου. Εναλλακτικά, η λαμπερή προσωπικότητά του, η φλυαρία του, η διαχυτικότητά του ή ακόμα και η δόξα του (αν πρόκειται για διάσημο). Οτιδήποτε τύχει να είναι πιο θεαματικό είναι εκείνο που θα σχολιαστεί περισσότερο, θετικά ή αρνητικά. Έτσι είναι αυτά και δεν συμβαίνουν μόνο στις ταινίες - αποτελεί μύθο. Σ΄αυτήν την περίπτωση, θα έλεγα πως μάλλον οι ταινίες εμπνέονται από την ζωή.Εσύ προσπάθησε να κάνεις αυτό που αναφέρω στην πρώτη μου παράγραφο, αν θες να περάσεις απαρατήρητη - κάτι που υποθέτω ότι θα θεωρείς κι εσύ ως πιο safe επιλογή (αφού έχεις άγχος για το feedback της παρουσίας σου στο γάμο).
Αγαπητή 6, Γενικά με έχουν καλύψει οι προλαλήσαντες όσον αφορά στην ερώτηση. Μου θύμισε την ερώτηση που είχε θέσει μια άλλη κοπέλα τις προάλλες για αντίστοιχους βιολόγους φίλους της και θεωρίες συνωμοσίας για τα εμβόλια.Δυστυχώς οι βλάκες υπάρχουν παντού, ακόμα και μερικοί κάτοχοι διδακτορικών δεν είναι τίποτα άλλο από βλάκες με πτυχία. Δεν κάνω πλάκα αλλά δε θέλω να υποβαθμίσω και τους μη βλάκες.Κάτι άλλο τώρα: έχουμε μεγαλώσει σε μία χώρα η οποία αν το καλοσκαφτείς έγινε αμιγώς χριστιανική από το 1828 και μετά που σχηματίστηκε το νέο ελληνικό κράτος. Έχοντας ένα σκοταδισμό 400 ετών, όπου ο Διαφωτισμός δεν έφτασε ποτέ, το μόνο που μας έχει απομείνει ως εθνική ταυτότητα, την οποία χρειαζόμαστε γενικά, είναι η γλώσσα μας και η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας μαζί με τη Βυζαντινή. Προσωπικά σιχαίνομαι τη Βυζαντινή εποχή λόγω των θηριωδιών που έγιναν, αλλά ας όψεται. Θηρωδίες έγιναν παντού. Και τις οποίες ποτέ δε διδαχτήκαμε στο σχολείο. Όπως και πολλά άλλα πράγματα. Δυστυχώς στο σχολείο έχει καλλιεργηθεί το αίσθημα ότι οι Έλληνες ήταν σούπερ γουάου, που ναι, ήταν, αλλά ήταν σούπερ γουάου και άλλοι λαοί τους οποίους τους έχουμε φτυσμένους. Έχουμε διδαχθει να αγαπάμε την Ελλάδα πάρα πολύ, να τη λέμε σε όλους τους ξένους γιατί πολλές από τις λέξεις τους έχουν ελληνικές ρίζες και γενικότερα να καρπωνόμαστε το γεγονός ότι εντελώς τυχαία γεννηθήκαμσ σε έναν τόπο που κάποτε γίνονταν πράγματα. Αυτό που δεν έχουμε διδαχθεί, και μάλλον αυτό λείπει και από τους φίλους σου, είναι να κοιτάξουμε πέρα από το ότι είμαστε Έλληνες. Να δούμε την ιστορία άλλων λαών και άλλων γλωσσών, να μάθουμε πχ ότι η λέξη ορθοπεδικός ή ορθοπαιδικός είναι αντιδάνειο από τα γαλλικά, γι' αυτό και έχουμε αλλάξει την ορθογραφία της, και πολλά άλλα. Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά τυχερό που μπορώ να διαβάσω ένα κείμενο 2000 ετών χωρίς να θέλω μετάφραση και που ΕΤΥΧΕ να μιλάω μια γλώσσα με τόση πολλή ιστορία. Δεν είμαστε μόνοι όμως, είναι και άλλοι λαοί έτσι.Ίσως θα μπορούσες να ανοίξεις μια ήρεμη συζήτηση με τους φίλους σου την επόμενη φορά που θα αναφερθεί το θέμα έχοντας κάνει την έρευνά σου για τα ελληνικά, τις ινδοευρωπαϊκές γλώσσες, τις δυτικές γερμανικές γλώσσες, κτλ. Να μιλήσεις δηλαδή με επιχειρήματα κι εσύ γιατί οι φίλοι σου μάλλον τα βγάζουν από το κεφάλι τους.Και κάτι τελευταίο. Έχω δει ερευνητές γεωλογίας να λένε ότι πιστεύουν στη θεωρία Young Earth Creation, που υποστηρίζει ότι η Γη είναι μόνο 6000 ετών. Τελικά δε σημαίνει ότι επειδή απλά έχεις ένα πτυχίο, είτε γεωλογίας, είτε φιλολογίας ξέρεις και την επιστήμη.
#6Πάντα όταν διαβάζω απόψεις σαν την δική σου διαπιστώνω πόσο άσχημο πράγμα είναι η αφοριστική σκέψη και ο απολυταρχισμός των απόψεων. Πολλοί άνθρωποι χωρίς να το καταλαβαίνουν τοποθετούν τον εαυτό τους και τα πιστεύω τους στο χώρο του απυρόβλητου και καταλήγουν να συμπεριφέρονται και να μιλούν ακριβώς όπως τα άτομα που κατηγορούν. Κοινώς είστε η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Αφού είστε τόσο open mind και φτάσατε σε άλλο ανώτερο πνευματικό επίπεδο γιατί δεν ακούτε αυτές τις απόψεις ακριβώς όπως είναι: οι ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ γνώμες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Και αν είσαι πραγματικά ανοιχτός σε νέες θεωρίες και απόψεις (κάτι που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της «επιστημονικής κοινότητας» της οποίας αναφέρεσαι), θεωρώ ότι είναι πολύ πιο παραγωγικό να εμπλακείς στη συζήτηση και να τοποθετηθείς με επιχειρήματα ώστε να γίνει μια δημιουργική συζήτηση παρά να «αρχίζω να λέω άσχετα πράγματα (π.χ. τί φορούσε η Μενεγάκη ή για τις τρέσσες της Καινούριου) αυτά τους ενδιαφέρουν περισσότερο, και αλλάζει η συζήτηση» που προτείνει ο Vast for V 26.6.2015 | 13:01
Ωχ..έλα μωρέ βούρλο, δεν είναι όλα τα θέματα τόσο υποκειμενικά όσο το γούστο μας για τα χρώματα ή το φαγητό.Αν εμένα η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ είναι ότι (συγκεκριμένα) οι Έλληνες κατάγονται από το άλφα του Κενταύρου (...ή άποψη ότι η ελληνική γλώσσα είναι η αρχαιότερη των γλωσσών, το ίδιο εξωφρενική είναι) δεν σημαίνει ότι κι οι άλλοι θα πρέπει να κάθονται σούζα στις ψεκασμένες αντιεπιστημονικές κομπλεξικές μαλακίες που λέω.
Νομίζω ότι στο σχόλιο μου είναι σαφές ότι δεν αναφέρομαι στο αν υποστηρίζω ή ασπάζομαι την εν λόγω θεωρία αλλά κατά πόσο ανεκτικοί είμαστε στα «πιστεύω» και στις ξένες προς εμάς αντιλήψεις και κοσμοθεωρίες όσο και κουφές να μας φαίνονται. Και φυσικά δεν θεωρώ σωστό να κάθεσαι σούζα, το καλύτερο για μένα είναι να μπεις στη συζήτηση και να δώσεις τη μάχη σου και αν είσαι τυχερός στο τέλος κάτι θα έχεις πάρει και κάτι θα έχεις δώσει…Και αυτό φυσικά μόνο αν σε ενδιαφέρει το θέμα κάτι που μάλλον στην περίπτωση της 6 ισχύει αλλιώς γιατί να ξοδέψει χρόνο να στείλει την ερώτηση?
#7Καλέ, πρέπει να είσαι πολύ κούτσικο για να μην έχεις ακούσει κλασικές στιχομυθίες τύπου:-"σίγουρα, δεν έχει γνωρίσει τον κατάλληλο άντρα"-"ούτε και εσύ"Τώρα όσον αφορά τα των ασέ/ντεμι-σέξουαλ, αρομάντικ κ.λπ, έχω την εντύπωση πως μόνο πολύ πρόσφατα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην Ελλάδα (ως αντικείμενα που μπαίνουν σε ένα α' πλαίσιο συζήτησης) …Μού κάνει εντύπωση που σου κάνει (τόση) εντύπωση. Η αλήθεια είναι πως η σεξουαλική διάθεση (και η απουσία της) πολλές φορές σχετίζεται με προβληματικές καταστάσεις, που βιώνει ή έχει βιώσει ένα άτομο (κατάθλιψη/ άγχος/ πιθανόν κάποιες αγωγές/ σχετικές τραυματικές εμπειρίες κ.λπ.), όποτε ίσως -ρεαλιστικά μιλώντας- και να είναι κατανοητή μία δυσπιστία από την μεριά των εντελώς αδαών, χωρίς αυτό να δικαιολογεί -φυσικά- την επιμονή τους.Πάντως δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά που κάποιος άλλος θα ισχυρίζεται ότι σε ξέρει καλύτερα απ' ότι ξέρεις εσύ τον εαυτό σου.#6προτείνω (για πολλά γέλια) αναγνώσματα τύπου:http://www.slideshare.net/NikitasVougiouklis/final-43962561Ο συγγραφέας δηλώνει:"Naval Architect, Marine and Mechanical Engineer, Naval Science and Art. Previous Employers: Royal Hellenic Navy, Norland Shipping SA, American Bureau of Shipping, Lockheed Corporation. ERGAS SA, Intersat SA, TV Channel Seven, Radio Seven. Positions of Responsibility: RHN - Commander, Norland- Port Engineer, ABS- Surveyor, Lockheed- Project Manager, ERGAS SA - Consultant, Intersat-Managing Director, TV Channel Seven-Managing Director, Radio Seven-Managing Director"φακγιέα
#3γεια σου! οι περισσότεροι στο λύκειο ανήκουν σε μία από τις δύο κατηγορίες που περιέγραψες. είτε κοροϊδεύουν, είτε κοροϊδέυονται. αυτό που περιγράφεις εσύ για σένα μου δείχνει ένα πολύ φυσιολογικό άτομο και κατά τη γνώμη μου είναι δευτερεύουσας σημασίας στο πρόβλημά σου καθώς η συμπεριφορά των φίλων και συμμαθητών σου πηγάζει από δικά τους κόμπλεξ και τις δικές τους ανασφάλειες. στην ερώτησή σου τώρα για το τι να κάνεις... θα σου πω αυτό, και όσο μεγαλώνεις θα το αντιλαμβάνεσαι όλο και περισσότερο και θα το εφαρμόζεις με σιγουριά και αυτοπεποίθηση! ο αυτοσαρκασμός είναι η καλύτερη απάντηση! Όταν οι άλλοι σε κοροϊδεύουν είναι για να σε αποπροσανατολίσουν και να επικεντρωθείς στο τι κάνεις εσύ λάθος και να απομακρυνθείς από τα δικά τους ελλατώματα, που τόσο τρέμουν και φοβούνται να αντιμετωπίσουν. Είσαι εύκολος στόχος και αφήνεις την πόρτα ανοιχτή στο να μπαίνουν οι άλλοι και να σπάνε πλάκα μαζί σου και να γελάνε οι υπόλοιποι με την όλη ιστορια. Φαύλος κύκλος...Όταν όμως δείχνεις σίγουρη για τον εαυτό σου, και είτε αντιλαμβάνεσαι τα λάθη σου και δουλεύεις πάνω σε αυτά για να γίνεις καλύτερη, είτε είσαι καλά με αυτό που είσαι και δεν θες να αλλάξεις για κανέναν και για τίποτα, τότε οι άλλοι χάνουν το ενδιαφέρον τους σε σένα. Βλέπουν ότι δεν περνάνε τα σχόλια τους και οι κακεντρέχιες τους!Το ότι είσαι τόσο εκδηλωτικός άνθρωπος να σου πω ότι το ζηλεύω, επειδή εγώ δεν είμαι και τόσο! Σκέψου μήπως έχουν αυτή την συμπεριφορά επειδή θα ήθελαν και οι ίδιοι να απολαμβάνουν τόσο τις στιγμές που εσύ δείχνεις να ζεις με την ψυχή σου. Αλλά σκέψου και μήπως όντως πρέπει να κατεβάσεις λίγο τα ντεσιμπελ! :PΓια το κενό τώρα υποστηρίζω α, μπα!
6. Φιλολογος δε σημαινει κατ' αναγκη ανθρωπος με παιδεια, προβληματισμους, μελετη και βαθεια γνωση του αντικειμενου του. Μπορει καλλιστα να ειναι καποιος με δυνατοτητες στην αποστηθιση που καποτε πηρε ενα πτυχιο και τωρα διεκπεραιωνει κουτσα στραβα ενα βαρετο μαθημα ιστοριας γυμνασιου (και τα παιδακια απο κατω κοβουν φλεβες). Ολοι ξερουμε τετοιες περιπτωσεις. Μη μασας.
#6α. Η ινδοευρωπαϊκή θεωρία για τη γλώσσα, είναι αυτό ακριβώς μια θεωρία. Μπορεί κάποιος να την ασπάζεται ή και όχι. Θεωρώ ότι το μεμπτό σε αυτήν την υπόθεση είναι η άρνησή της, από μέρους των φίλων σου στηριζόμενοι σε συνομοσιολογίες.β. Η επιστήμη της γλωσσολογίας δεν θεωρεί ότι υπάρχουν ανώτερες και κατώτερες γλώσσες.γ. Οι βλάκες εκτός του ότι είναι επικίνδυνοι, βρίσκονται παντού!Προσωπικά όταν βρίσκομαι σε τέτοιες συζητήσεις για να μην εξοργίζομαι, αρχίζω να λέω άσχετα πράγματα (π.χ. τί φορούσε η Μενεγάκη ή για τις τρέσσες της Καινούριου) αυτά τους ενδιαφέρουν περισσότερο, και αλλάζει η συζήτηση ! χαχα
5Αν σε χαιδολογάει ενώ είναι η κοπέλα του μπροστά (γελάω ενώ το γράφω) τότε είναι απλά ζουζουνιάρης. Πολλοί απλά γουστάρουν να είναι διαχυτικοί για το feeling της στιγμής.Σωστά πήρες τα μηνύματα, τα αγγίγματα είναι ο πρόλογος που λειτουργεί ανιχνευτικά για να ξεκινήσει κάτι. Ξέρεις, καμιά φορά, δεν είναι εμείς που είμαστε λιγότερο διαχυτικοί, μπορεί να είμαστε όσο διαχυτικοί πρέπει. Ο άλλος μπορεί να έχει θεματάκια υπερδιαχυτικότητας.
Χαχαα, μπράβο, Iris, "πιαστεροί"! Υπάρχουν και αυτοί που αν τους πεις κάτι αστείο, όχι μόνο ξεκαρδίζονται αλλά σε πιάνουν και σε κουνάνε πέρα-δώθε αναφωνώντας "χαααα, τί είπες τώρααα". Αυτούς πώς να τους πούμε; :D
Ας με συγχωρήσει η μπιστιού, δεν τους αντέχω τους πιαστερούς (πολύ ωραία λέξη Ίρις), καθόλου όμως! Τι πιάνεις κύριος; Σου έδωσα εγώ κανένα δικαίωμα; Για μένα το άγγιγμα είναι πολύ προσωπικό και πάντα δείχνει κάτι.
Αγαπητή εξωγήινη, δεν είμαι εγώ η πιαστερή, οπότε σε συγχωρώ άνετα ;) Πάντως, αφού γίνεται κουβέντα περί "πιαστερότητας" (αυτό δεν ακούγεται και τόσο καλά, μου θυμίζει τα βραστερά όσπρια) να πω ότι πιαστερός από πιαστερός διαφέρει. Αυτούς που έρχονται και σε πιάνουν του στυλ, "ωπ τι γίνεται αγάπη/φιλάρα/κολλλητέ, όλα καλά;" και τσουκ, το χέρι γύρω από τη μέση, δεν τους αντέχω και όντως το άγγιγμα το νιώθω λίγο ως παραβίαση ορίων. Σε άλλους ανθρώπους πάλι η διαχυτικότητα δεν ενοχλει γιατί έρχεται ώς φυσική συνέχεια της προσωπικότητάς τους και όχι ως βεβιασμένη προσπάθεια δημιουργίας και καλά οικειότητας.
#6 Εδώ βγηκε ο άλλος που είναι και γιατρός και είπε ότι έχει δει την θαυματουργή δράση των λειψάνων σε ασθενείς (Δηλαδη αμα φιλάς κοκαλα από πτώματα σου περνανε οι αρρωστειες) και εσύ αναρωτιέσαι πως η φιλόλογος πιστευει Λιακοπουλικές μλκς; 2015 έχουμε μονο κατ όνομα κατά τα άλλα μια μεγάλη μερίδα της κοινωνίας (όχι μονο της Ελληνικής) βρίσκεται περιπου στο 1000-1100 δηλαδή Φουλ Μεσαίωνα.
# αγαπητή εξαδέλφη, δεν μπορεί να υπάρχει "πολύ χημεία". Η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά για να τονίσει το γεγονός ότι υπάρχει συμπτυξη απόψεων. Δεν μετριέται ποσοστιαία ώστε να πούμε οτι υπάρχει πολύ ή λίγη. Πιο σωστό ήταν να πούμε έντονή ή όχι.
Από την άλλη δεν μπορεί να υπάρχει "σύμπτυξη απόψεων", μιας που η σύμπτυξη σημαίνει ενοποίηση. Πιο σωστό το "συνάφεια απόψεων" ή "ταύτιση απόψεων".