Σεισμός

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόβλεπτη και κωλυσιεργεί

Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόβλεπτη και κωλυσιεργεί Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
1

Η ελληνική κυβέρνηση κωλυσιεργεί και είναι απρόβλεπτη ως προς τις αποφάσεις της. Αυτή την εκτίμηση έκανε η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την ενημέρωση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ για την πορεία των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε από την Ουάσιγκτον ο ανταποκριτής του Αντ1 Θανάσης Τσίτσας.

Στην ενημέρωση που διήρκεσε 40 λεπτά η Κριστίν Λαγκάρντ δήλως σύμφωνα με την ανταπόκριση του δημοσιογράφου: «Δουλεύουμε εντατικά και μας παίρνει περισσότερο χρόνο από όσο υπολογίζαμε. Η διαδικασία είναι σκληρή και χρονοβόρα».

Στη συνέχεια κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση για κωλυσιεργία λέγοντας: «Δεν δίνουν πρακτικές λύσεις και κάνουν αντιπροτάσεις την τελευταία στιγμή. Γίνονται συνεχώς συζητήσεις. Η πρόοδος είναι πολύ αργή».

Σημείωσε δε ότι και οι τρεις θεσμοί έχουν κοινή και ενιαία πρόταση.

Τάχθηκε επίσης κατά της υπερφορολόγησης και υπέρ της λήψης μέτρων προς την κατεύθυνση της μείωσης δαπανών ενώ για την ελληνική πρόταση είπε ότι  «δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί και θα πρέπει να κοστολογηθεί» μέχρι αύριο».

Για το χρέος τόνισε ότι έχει μπεί στο τραπέζι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

1

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώρο Πάσχα: Ποια είναι η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Οικονομία / Δώρο Πάσχα: Ποια η καταληκτική ημερομηνία για να καταβληθεί στους εργαζόμενους

Αν οι εργοδότες δεν τηρήσουν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εντός του οποίου πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, τότε θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου, καθώς η μη καταβολή του Δώρου συνιστά ποινικό αδίκημα
NEWSROOM