Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς;

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

Η σχέση των Ελλήνων με τον καφέ είναι κάτι παραπάνω από μια σχέση εξάρτησης. Δεν είναι τυχαίο πoυ τα χρόνια της κρίσης ο κλάδος που υπέστη τις μικρότερες απώλειες είναι αυτός του καφέ, ενώ οι περισσότεροι νέοι χώροι που άνοιξαν προσανατολίστηκαν γύρω από τον καφέ και τα παράγωγά του. Eδώ και έναν περίπου χρόνο, όμως, παρατηρείται μια μάλλον καλοδεχούμενη κι ευχάριστη αλλαγή, αφού σε διάφορα σημεία του ιστορικού κέντρου έχουν ξεφυτρώσει μερικοί μοντέρνοι και πολύ προσεγμένοι χώροι που προτείνουν έναν εναλλακτικό, πιο υγιεινό τρόπο ζωής και ενθαρρύνουν τους Αθηναίους να βάλουν στη διατροφή τους περισσότερα φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα juice bars που θα βρείτε στο κέντρο της πόλης.

Χυμοποιείο

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Άνοιξε πέρσι εκεί περί τα τέλη Ιουλίου με έναν βασικό στόχο: να λειτουργήσει ως μια κοινωνική-συνεργατική επιχείρηση (μια κολεκτίβα εργασίας) που θα προσφέρει φυσικούς χυμούς από ντόπια φρέσκα φρούτα και λαχανικά εποχής (εκτός από τις μπανάνες και τον ανανά, που έρχονται από την Κόστα Ρίκα) σε πολύ χαμηλές τιμές. Τα φρούτα και τα λαχανικά μπαίνουν στο σέικερ τη στιγμή που θα κάνετε την παραγγελία σας και βγαίνουν ως ολόφρεσκοι χυμοί, γεμάτοι βιταμίνες. Από απλές εκδοχές, όπως ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, μέχρι πιο σύνθετες, όπως ο ανάμεικτος με καρότο, αχλάδι, μήλο και τζίντζερ, στο Χυμοποιείο θα βρείτε πάνω από 15 συνδυασμούς φρούτων και λαχανικών που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών και κυμαίνονται μεταξύ 1 και 2,5 ευρώ. Εκτός από τους φυσικούς χυμούς, σερβίρει δροσιστικά smoothies (με στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι, γάλα, μέλι και φρέσκα φρούτα), σπιτική λεμονάδα, φρουτοσαλάτες, γιαούρτια με φρούτα, μέλι κ.ά.

Πανδρόσου 64, Μοναστηράκι, facebook.com/pages/Χυμοποιείο


Vitamin Point

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Άρχισε να λειτουργεί πριν από δύο περίπου μήνες και, όπως παραδέχονται οι άνθρωποί του, η ανταπόκριση του κόσμου τούς εξέπληξε. Στόχος τους ήταν να δημιουργηθεί ένα «σημείο βιταμίνης» που θα προσφέρει φρεσκοστυμμένους χυμούς (πορτοκάλι, καρότο, μήλο, αχλάδι, μανταρίνι, ντομάτα) που φτιάχνονται από ελληνικά φρούτα εποχής, τα οποία έρχονται κατευθείαν από τα κτήματα όπου καλλιεργούνται, υπερτροφές σε σκόνη που μπαίνουν μέσα στους χυμούς φρούτων και βοηθούν στην ενίσχυση του οργανισμού, όπως σπιρουλίνα, καρπός άγριου τριαντάφυλλου, σιταρόχορτο κ.ά., ενώ στο Vitamin Point θα βρείτε ακόμη βιολογικά βότανα, βιολογικό καφέ από κριθάρι, ποικιλίες τσαγιών και νερό.

Σταδίου 10, Σύνταγμα, 210 3222030

Fresh Juice bar

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Mε το μότο «Drink smart, live well» τοποθετημένο σε περίοπτη θέση στην ταμπέλα του, φανερώνει από την πρώτη στιγμή στους περαστικούς τη φιλοσοφία του περί ευζωίας και καλής διατροφής. Στο Fresh Juice Bar στην Περικλέους θα βρείτε χυμούς που ξεκινούν από €0,80 (φυσικός χυμός πορτοκάλι), λεμονάδα με μέντα, φυσικό χυμό πορτοκάλι με δύο ακόμη φρούτα της επιλογής σας (π.χ. μήλο, καρότο) ή χυμούς που περιέχουν τρία φρούτα εποχής (μήλο, μπανάνα, αχλάδι) αλλά και πιο σπέσιαλ προτάσεις, όπως, για παράδειγμα, ο χυμός πορτοκάλι - καρότο - λωτός. Αν, πάλι, δεν ξέρετε τι να επιλέξετε, η εξειδικευμένη ομάδα του Fresh Juice Bar θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τον ιδανικό χυμό για εσάς, ανάλογα με την ώρα της ημέρας και τις υποχρεώσεις σας.

Περικλέους 24, Σύνταγμα, 211 4113865, facebook.com/pages/Fresh-Juice-Bar

Fontana

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Εκτός από μια μόνιμη πηγή ζωής και ευεξίας, είναι και ένα από τα πιο καλαίσθητα μαγαζάκια γύρω από την Αιόλου. Το Fontana είναι γνωστό για τη μεγάλη ποικιλία σε υπερτροφές και βότανα που μπορείτε να δοκιμάσετε μέσα σε τσάι, αφεψήματα και θρεπτικά κρύα ή ζεστά ροφήματα, ωστόσο εξειδικεύεται και σε έναν ακόμη τομέα, στους δυναμωτικούς χυμούς που συνδυάζουν φρέσκα φρούτα εποχής, βότανα και υπερτροφές (όπως ο χυμός με γάλα αμυγδάλου, μπανάνα, φράουλες, μέλι και ρίζα μάκας) και μπορούν να αποτοξινώνουν και να αναζωογονούν τον οργανισμό.

Ερμού & Αιόλου 17, 210 3254112, fontana-store.com, facebook.com/pages/Fontana-Living-well-store

 

Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Γιατί πίνουν όλοι φρέσκους χυμούς; Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αγκινάρα

Γεύση / «Ο καλύτερος μεζές είναι η κεφαλή της άγριας αγκινάρας»

Χοιρινό με αγκιναρόφυλλα κοκκινιστά στη Σητεία, κεφαλές αγκινάρας γεμιστές με ρύζι στην Κάσο και αγκινάρες-μουσακά στην Άνδρο: η αγκινάρα δίνει τόσο πολλά τη στιγμή που διεκδικεί μόνο το ελάχιστο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Aspasia: Πώς η Σταυριανή Ζερβακάκου έστησε ένα εστιατόριο-προορισμό

Γεύση / Aspasia: Ένα εστιατόριο που ανταμείβει κάθε στροφή του δρόμου προς τη Μάνη

Στο απόγειο της φήμης της, η Σταυριανή Ζερβακάκου αποφάσισε να επιστρέψει σε έναν τραχύ τόπο και να στήσει ένα εστιατόριο-προορισμό σε έναν μικρό ορεινό οικισμό, αξιοποιώντας στην κουζίνα της όσα άγρια της δίνει το μέρος.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η άνοιξη και το καλοκαίρι της ρίγανης

Γεύση / H ρίγανη που δίνει γεύση στα καλοκαίρια μας

Είναι το πιο δημοφιλές μυριστικό της Aνατολικής Μεσογείου και δίνει ιδέες για μερικά από τα πιο αντιπροσωπευτικά καλοκαιρινά εδέσματα, όπως η ριγανάδα, ο ντάκος, η χωριάτικη σαλάτα και οι ριγανάτες σαρδέλες.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Ελπίζω τα χυμάδικα να μην περάσουν ως μόδα όπως τα ποδήλατα -και μετά ξεφουσκώνουν τα λάστιχά τους στην πίσω αυλή, σάπια φρούτα με τελάρα- αν και πάντα κάτι καλό μένει από τέτοιες φυσικές ιστορίες. Μπράβο σε όσους ασχολούνται με τις βιταμίνες, εργάζονται, περιεργάζονται και ας στύβουν και το μυαλό τους για κάτι καλύτερο. Δροσιά στην Πανδρόσου από το Χυμοποιείο "Φ", μπράβο στο team!