Σακελλαρίδης: Tα μέτρα είναι σκληρά - Αν δεν περάσει η συμφωνία, πάμε σε εκλογές

Σακελλαρίδης: Tα μέτρα είναι σκληρά - Αν δεν περάσει η συμφωνία, πάμε σε εκλογές Facebook Twitter
Aris Oikonomou / SOOC
8

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 παραδέχτηκε ότι στην πρόταση για συμφωνία με τους δανειστές, υπάρχουν σκληρά μέτρα και υπογράμμισε και τα όσα κατά την κυβέρνηση, κερδήθηκαν.

«Υπάρχει πλήρης συναίσθηση ότι υπάρχουν σκληρά μέτρα στην πρόταση, όμως ο προσανατολισμός των μέτρων δεν αφορά αυτούς που έχουν πληρώσει τα προηγούμενα διαστήματα. Ακόμα και στα φορολογικά έχουμε δώσει μάχη για τα φάρμακα και τις ΔΕΚΟ, η εστίαση να παραμείνει στο 13%, τα ξενοδοχεία να μείνουν κι αυτά στο 13% και να υπάρξουν τρεις συντελεστές» είπε σχετικά και συμπλήρωσε ότι «είναι μία μάχη που δίνει η ελληνική κυβέρνηση, ελπίζω ότι οι δανειστές θα το αποδεχτούν, όπως φαίνεται». ανέφερε σχολιάζοντας το τοπίο που διαμορφώνει η ελληνική πρόταση.

Κληθείς να σχολιάσει και να ξεκαθαρίσει το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά, είπε ότι «ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα των νησιών κι επειδή ακριβώς υπάρχει επιχείρημα θεμελιωμένο για τα νησιά, ευελπιστούμε ότι θα έχουμε θετική κατάληξη και τα νησιά θα παραμείνουν στο ειδικό καθεστώς. Το θέμα δεν έχει λήξει».

Μάχη ωστόσο παραδέχτηκε πως είναι σε εξέλιξη ως προς τα τρόφιμα για τα οποία ανέφερε πως η κυβέρνηση αγωνίζεται να μείνουν αυτά τα προϊόντα στον χαμηλό συντελεστή. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα εργασιακά και το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, οι οποίες θα νομοθετηθούν άμεσα, καθώς και στα κλειστά επαγγέλματα, στα οποία η κυβέρνηση «προσπαθεί να δώσει λύσεις» ώστε να μην πληγούν άλλο όσοι επλήγησαν από την κρίση.

Αναφορικά με το χρέος σχολίασε ότι δεν είναι «κομμάτι της συμφωνίας», αλλά θέμα που θέτει η ελληνική πλευρά, τονίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός το έβαλε σε όλες τις συναντήσεις του και ανέφερε ότι υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις, αλλά όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό που ζητά η ελληνική κυβέρνηση είναι κάτι ρεαλιστικό.

Οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

«Το επόμενο διάστημα και αφού υπάρξει συμφωνία, θα ενημερωθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Προφανώς χωρίς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και τη δεδηλωμένη, δεν περνάει» απάντησε ερωτηθείς  για το αν θα περάσει η συμφωνία από τη Βουλή και κυρίως από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιδρούν αρνητικά. Ο κος Σακελλαρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να μην συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι ψήφοι από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης. Αν όμως συμβεί κάτι τέτοιο, η μόνη επιλογή, θα ήταν η προσφυγή στις κάλπες και στο λαό.

Ωστόσο στη συνέχεια ανέφερε πως δεν γνωρίζει ούτε το χρόνο, αλλά ούτε και τον τρόπο που θα φτάσει η συμφωνία στη Βουλή.ότι «δεν γνωρίζει» για κανένα από τα δύο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Μια χαρά θα περάσει το Μνημόνιο Γ. Κανείς δεν πρόκειται να αφήσει την καρέκλα, τον παχυλό μισθό για το τίποτε και τα απειράριθμα προνόμια για να παίξει το κεφάλι του σε πιθανές εκλογές. Το έχουμε ξαναδεί το έργο πολλάκις.
δεν τους πίστεψα, δεν προσδοκουσα κάτι, δεν μπορω να τους συγχωρήσω και θα λέω παντα οτι αυτη η κυβέρνηση ειναι μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της πρόσφατης ιστορίας μας. Συναγωνίζεται εντελώς στα ισα την πολιτική απάτη του ΓΑΠ!Οσοι πίστεψαν όμως και ψήφισαν Σύριζα δεν εχουν νιωσει ακόμη οτι τους προσβάλει ευθεως αυτη η κυβέρνηση με αυτα που λέει?
οσοι πιστεψαν τον Συριζα (!!!) να κανουν την βαθια αυτοκριτικη τους, μια φορα να σε γελασουν φταιει ο ψευτης, την δευτερη ή την τριτη κατι στραβο πρεπει να πηγαινει με σενα.Το θεμα ειναι οτι αυτη η αλλαγη θιασου, για να ερθουν τα ιδια μετρα, στοιχισε οντως κατι δις και ανακοπη της οποιας προοδου ειχε γινει. Μακαρι να υπαρχει καποια προβλεψη για το χρεος αλλοιως ολο το πανηγυρι εγινε απλα για να αλλαξει κυβερνηση αλλα να παραμεινει η ιδια και χειροτερη πολιτικη.Ας προσεχαν οι ψηφοφοροι τους, δεν ειναι πλεον αφελεις αλλά κατι χειροτερο.(α υπαρχει και η ενναλακτικη της δραχμης, που δεν θα μειωθουν μισθοι και συνταξεις αλλα θα υποτιμηθουν κατα ενα 30% ετσι για πλάκα. Καλή φάση)
ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις βουτηγμένες στη λαμογιά για χρόνια φαντάζουν τίμιες... άσε μας μωρέ...δεν είμαι κανένας συριζαίος αλλά το να αποκαλείς απάτη μια κυβερνηση λιγων μηνων τοτε πως πρεπει να αποκαλεσεις ολα τα χρονια διαφθορας των προηγούμενων;
"ο προσανατολισμός των μέτρων δεν αφορά αυτούς που έχουν πληρώσει τα προηγούμενα διαστήματα" ...τι σε κάνει δηλαδή να πιστεύεις ότι η αύξηση της φορολογίας στις επιχειρήσεις δεν θα μετακινηθεί στα αγαθά/υπηρεσίες που απολαμβάνουμε καθημερινά! Αλλά αυτές τις εξυπνάδες λένε τα κομματικά λεβεντόπαιδα που δεν έχουν κάνει ένα μεροκάματο!