Μέρκελ: Η συμφωνία πρέπει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο

Μέρκελ: Η συμφωνία πρέπει να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο Facebook Twitter
EPA/JULIEN WARNAND
2


Την πεποίθηση πως ακόμη "Χρειάζεται δουλειά" εξέφρασε απόψε η Γερμανίδα Καγκελάριος 'Αγkελα Μέρκελ, λίγο μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης.

Η κα Μέρκελ τόνισε πως ο χρόνος που απομένει είναι λίγος και γι' αυτό τις επόμενες ημέρες πρέπει να εντατικοποιηθούν οι διαβουλεύσεις για να επιτευχθεί συμφωνία ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Επιπλέον σημείωσε πως όλοι οι ηγέτες συμφώνησαν με την εισήγηση του Γ. Ντάισελμπλουμ να συγκληθεί έκτακτο Eurogroup την ερχόμενη Τετάρτη, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

 

Η κα Μέρκελ σημείωσε ότι η Σύνοδος της ευρωζώνης είχε συμβουλευτικό χαρακτήρα, καθώς όπως είπε, οι ηγέτες δεν έλαβαν καμία απόφαση, αλλά ούτε και μπήκαν στις λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης και τόνισε ότι βάση των συζητήσεων αποτελεί η απόφαση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείσα για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, η Α. Μέρκελ αναγνώρισε ότι είναι ένα ζήτημα και πρόσθεσε ότι στο θέμα αυτό επιμένει το ΔΝΤ. Πρόσθεσε ότι το θέμα του χρέους συζητήθηκε στη Σύνοδο των ηγετών της ευρωζώνης, αλλά όχι λεπτομερώς. Η ίδια υπενθύμισε την απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου του 2012, σύμφωνα με την οποία, το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα διευθετηθεί, εφόσον υπάρχει ανάγκη. Πρόσθεσε, τέλος, ότι το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους δεν επείγει."Το χρέος είναι βιώσιμο και μπορεί να αποπληρωθεί. Δεν μιλάμε τώρα για αναδιάρθρωση του χρέους" πρόσθεσε.

Επιπλέον η Καγκελάριος ανέφερε πως η συμφωνία θα πρέπει πρώτα να περάσει από την ελληνική Βουλή προτού η διαδικασία συνεχιστεί στα άλλα εθνικά κοινοβούλια

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Βάζει ανθρώπους να προσεγγίζουν στελέχη μας και να τους λένε "φύγε από εκεί"»

«Είναι το αποκορύφωμα του θράσους και της έλλειψης επίγνωσης να προσπαθείς να εξαπατήσεις ξανά τον κόσμο που σε έχει καταλάβει», σχολίασε η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» για τον Αλέξη Τσίπρα
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πάει και αυτό το καλοκαίρι» - Το κυριακάτικο μήνυμα του πρωθυπουργού

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και ο Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, η αύξηση του ΑΕΠ, η ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, οι νέες συντάξεις χηρείας και οι χαμηλότερες τιμές σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, αναφέρονται μεταξύ άλλων, στην κυριακάτικη ανάρτηση του πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για μετρό Θεσσαλονίκης: «Ξεκινά ο σχεδιασμός της επέκτασης προς τις βορειοδυτικές συνοικίες»

Ο πρωθυπουργός παρέστη στα εγκαίνια της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά - Οι πέντε νέοι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 3 το μεσημέρι
THE LIFO TEAM
ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Πολιτική / Ελλάδα – Ιταλία: Στις 8 Σεπτεμβρίου η συμφωνία για τις δύο ιταλικές φρεγάτες FREMM

Με τη νέα συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι νομικοί, οικονομικοί και τεχνικοί όροι για την απόκτηση των δύο φρεγατών, καθώς και οι λεπτομέρειες για τη μεταβίβαση και την ένταξή τους στο Πολεμικό Ναυτικό
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Ότι δεν συμφέρει δεν "επείγει". Την αναδιάρθρωση του χρέους την απαιτεί, σύμφωνα με τις συμφωνίες του 2012, όχι μόνο το ΔΝΤ αλλά και η Ελλάδα. Συμφωνία χωρίς αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα νέο πρώτο μνημόνιο. Η Ελλάδα παίρνει στους ώμους της όλες τις υποχρεώσεις και οι εταίροι για μια ακόμη φορά προστατεύουν τα ομόλογα και το τραπεζικό σύστημα από την πραγματικότητα. Η ΕΕ δείχνει κούκλα απ' έξω αλλά είναι πανούκλα από μέσα. Όσο καθυστερούν την αναδιαπραγμάτευση των δανείων των κρατών, επιχειρήσεων και στεγαστικών, τόσο περισσότερο οι νέοι επενδυτές θα γίνονται πιο προσεκτικοί για πιθανό κραχ και η ανάπτυξη θα χωλαίνει. Η Ευρώπη των δύο προσωπείων. Αυτών που χρωστούν και καταναλώνουν τα προϊόντα αυτών που τους τα πουλούν και τους δανείζουν να τα αγοράζουν.