Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας

Starfax - Οι προβλέψεις της εβδομάδας Facebook Twitter
2

 

Κριός

Μην είστε σκληροί με τον εαυτό σας, Κριοί. Αυτή την εβδομάδα μαθαίνετε ότι τα πάντα θέλουν τον τρόπο τους και αυτός σπάνια περιλαμβάνει αδυσώπητα μέσα. Είναι λογικό να έχετε απαιτήσεις από τον εαυτό σας (ειδικά αν λάβουμε υπόψη τις δυνατότητες που σας δίνει τώρα ο Δίας), αλλά δεν βγάζει πουθενά το να υποβάλλετε τον εαυτό σας σε βασανιστήρια. Πάρτε τον χρόνο σας και λύστε τα προβλήματά σας ένα-ένα, χωρίς βιασύνη. Μία επαφή σας σε υψηλά κλιμάκια θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη αυτές τις μέρες και θα σας αποδείξει ότι καμία γνωριμία δεν πάει χαμένη, όποιες κι αν ήταν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε. Τα ερωτικά σας περιπλέκονται εξαιτίας της επανόδου ενός προσώπου από τα παλιά, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να κρύψετε κάποια συναισθήματα μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή να τα αποκαλύψετε.

 

Ταύρος

Αυτή την εβδομάδα θα πρέπει να αντισταθείτε στην επιθυμία να ξανακυλήσετε σε παλιές, κακές συνήθειες. Υπάρχει λόγος που αφήσατε κάποια πρόσωπα στο παρελθόν, Ταύροι, και χρειάζεται τώρα να τον θυμηθείτε, για να αποφύγετε μια καταστροφική επανάληψη. Οι Λέοντες και οι Αιγόκεροι είναι οι δυνατότεροι σύμμαχοί σας αυτό τον καιρό, που κατά έναν περίεργο τρόπο εκπροσωπούν συμβολικά αλλά και πρακτικά το μέλλον, χωρίς να αναιρούν το παρελθόν. Εμπιστευτείτε την κρίση των πιο ψύχραιμων ανθρώπων, ειδικά εκείνων που γνωρίζετε πολύ καιρό. Ξέρουν τι σας λένε. Στα επαγγελματικά, η Σελήνη σας επιφυλάσσει αρκετές προκλήσεις, η έκβαση των οποίων θα εξαρτηθεί περισσότερο από τη δική σας αποφασιστικότητα παρά από τον γενικότερο ανταγωνισμό. Ό,τι κι αν κάνετε, πάντως, μπείτε στον κόπο να γνωρίσετε τους αντιπάλους σας καλύτερα. Προσοχή στις μετακινήσεις σας αυτές τις μέρες, μην εμπιστεύεστε τους οδηγούς.

 

Δίδυμος

Η ανταπόδοση της καλοσύνης που δείξατε σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έρχεται σύντομα και θα εγκαινιάσει ένα καινούργιο κεφάλαιο στις μεταξύ σας σχέσεις. Τελικά, δεν είναι όλοι όσο αχάριστοι νομίζατε. Υπάρχουν και άτομα που εκτιμούν τη συμβολή σας στη ζωή τους και δεν διστάζουν να το δείξουν. Στον τομέα των

αισθηματικών σας, έχει έρθει η ώρα να σπάσετε ορισμένους κανόνες και να διευρύνετε το πεδίο των εμπειριών και των αντοχών σας. Κάποιες συνήθειες είναι για να αλλάζουν, Δίδυμοι, και σίγουρα τίποτα δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό για μια ζωή, ιδίως σε ό,τι αφορά τα ερωτικά σας. Ο Κρόνος σας δίνει την ώθηση που χρειάζεστε στα επαγγελματικά, αλλά η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκετε. Δουλέψτε με πίστη κι αφοσίωση, αλλά μη θεωρήσετε τίποτα δεδομένο.

 

Καρκίνος

Η εβδομάδα χαρακτηρίζεται από ραγδαίες συναισθηματικές μεταπτώσεις, τόσο στη δική σας ψυχολογία όσο και στων άλλων. Η Αφροδίτη σας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις τώρα, Καρκίνοι, μια και ο τρόπος με τον οποίο βλέπατε ένα άτομο αλλάζει και από ερωτικός γίνεται πλατωνικός. Μην κάνετε το σφάλμα να απολογηθείτε για κάτι που δεν ελέγχετε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχετε το ελεύθερο να φερθείτε γαϊδουρινά σε κάποιον που ακόμα είναι συναισθηματικά εξαρτημένος από σας. Διαχειριστείτε με λεπτότητα την επερχόμενη αλλαγή αρχίστε όμως να καλλιεργείτε παράλληλα το έδαφος για ό,τι ξεκινάει τώρα. Ένα προσωπικό σας μυστικό απειλεί να έρθει στην επιφάνεια αυτές τις μέρες, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο κατά πόσο είστε έτοιμοι να το μοιραστείτε με άλλους. Μην έχετε ουτοπικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας η σταδιακή εξέλιξη, άλλωστε, είναι αυτή που εγγυάται το μονιμότερο αποτέλεσμα.

 

Λέων

Αυτή η εβδομάδα ενδείκνυται για να ξεφύγετε από την πορεία που χάραξαν οι άλλοι για εσάς πριν από ‘σας και να ακολουθήσετε το δικό σας μονοπάτι. Δεν έχει σημασία αν οι επιλογές σας είναι ολόσωστες, Λέοντες. Κανείς, άλλωστε, δεν πετυχαίνει αυτό που θέλει με την πρώτη. Το θέμα είναι να διεκδικήσετε το δικαίωμά σας στο λάθος και να διδαχτείτε κάτι από αυτό. Η Αφροδίτη σας δίνει την ευκαιρία αυτές τις μέρες να παρατηρήσετε ένα πρόσφατο ειδύλλιο που απέτυχε από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά.

Τα συμπεράσματα που θα βγάλετε δεν θα σας κάνουν απλώς να επανεκτιμήσετε την κατάσταση και τις θέσεις που υποστηρίξατε, αλλά θα σας παρακινήσουν να δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία σ’ αυτήν τη σχέση. Η ωρίμανση δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το πέρας πολλών ετών, μερικές φορές χρειάζεται ένα δυνατό σοκ για να επέλθει.

 

Παρθένος

Παραπονιέστε εδώ και καιρό, Παρθένοι, ότι χρειάζεστε κάτι καινούργιο και ανατρεπτικό στη ζωή σας, αλλά αδυνατείτε να το εντοπίσετε και να το κατακτήσετε. Η αλήθεια είναι πως ο Άρης σας έχει βυθίσει, όντως, σε τέλμα αυτό το διάστημα, με αποτέλεσμα να αναλώνεστε σε διαμάχες και προβληματικές σχέσεις, ανήμποροι να κοιτάξετε μπροστά. Είστε, όμως, σίγουροι πως αξιοποιείτε τις ευκαιρίες που εμφανίζονται κάθε τόσο μπροστά σας; Μην περιμένετε την ιδανική αφορμή για να επαναστατήσετε, γιατί κάτι τέτοιο δεν θα σας παρουσιαστεί ποτέ με τους όρους που θέλετε. Εκτιμήστε αυτό που σας δίνουν οι συγκυρίες και μη σπεύδετε να το

καταδικάσετε ως ανεπαρκές ή αναποτελεσματικό πριν καν το δοκιμάσετε. Έχετε διώξει πολύ κόσμο με αυτή σας την τακτική. Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά, ο δυναμισμός είναι η καταλληλότερη οδός για να επιτύχετε αυτό που θέλετε (ακόμα κι όταν δεν είστε σίγουροι για τις δυνάμεις σας).

 

Ζυγός

Αυτή την εβδομάδα, Ζυγοί, έρχεστε αντιμέτωποι με την ωμή πραγματικότητα και όλες τις συνθήκες που αυτή συνεπάγεται. Για πολύ καιρό βρισκόσασταν σε έναν πλασματικό κόσμο και τώρα ο Δίας σας συμφιλιώνει με την αλήθεια, προσγειώνοντάς σας κάπως απότομα. Δοκιμάστε να μετριάσετε τις απαιτήσεις σας

απέναντι στους άλλους και τον εαυτό σας και θα δείτε ότι αφενός η ψυχολογία σας θα βελτιωθεί άμεσα και, αφετέρου, οι στόχοι σας θα γίνουν πιο ρεαλιστικοί και γήινοι. Ασφαλώς, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περιορίσετε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σας, αλλά καλό θα είναι να έχετε τα πόδια σας γερά πάνω στη γη, προς αποφυγή απογοητεύσεων και παρεξηγήσεων. Τα ερωτικά σας περιπλέκονται αρκετά, γιατί το άτομο που αποφασίσατε να πολιορκήσετε δεν έχει κατασταλάξει ακόμα στο τι ακριβώς θέλει. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε, αν αξίζει τον κόπο να κάνετε υπομονή.

 

Σκορπιός

Αυτές τις μέρες η Αφροδίτη επιδρά ευεργετικά στον κύκλο των φιλικών επαφών σας και σας δένει όπως δεν σας έδεσε ποτέ πριν με τα άτομα εκείνα που αξίζει τον κόπο να συναναστρέφεστε. Έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά με φιλίες και γενικότερες σχέσεις που αποδείχτηκαν μάταιες και ανεπαρκείς, επομένως το timing δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για να απομακρύνετε τους σκάρτους και να φέρετε κοντά σας όσους μπορούν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας. Μια αναστάτωση στον χώρο της δουλειάς θα σας προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με μία πρόσφατη επιλογή σας, αλλά αυτό δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να επηρεάσει αρνητικά την αυτοεκτίμησή σας. Τα λάθη και οι αστοχίες είναι μέσα στο παιχνίδι και στο τέλος της ημέρας είναι αυτά που δίνουν αξία στις ορθές επιλογές. Μην ξεχνάτε, η παραδοχή της αδυναμίας μας είναι μια ξεχωριστή μορφή δύναμης.

 

Τοξότης

Μην κατηγορείτε τους άλλους ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σας, τη στιγμή που εσείς κάνετε ό,τι μπορείτε για να κρύψετε τον εαυτό σας, Τοξότες. Πρέπει, επιτέλους, να αποβάλετε αυτό που σας κρατάει στο παρασκήνιο, είτε το ονομάζετε φόβο είτε μετριοφροσύνη. Η πλανητική συγκυρία δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα σας να λάμψετε, αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν αποφασίσετε να προβληθείτε όπως και όταν πρέπει. Ένα πολύ κοντινό σας πρόσωπο θα προσφύγει σ’ εσάς για να εκμυστηρευτεί ένα μυστικό που το βασανίζει εδώ και καιρό και που, κακά τα ψέματα, είχατε υποψιαστεί αρκετές φορές. Χειριστείτε την υπόθεσή του με προσοχή, γιατί η επιπολαιότητα θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο σε περισσότερες από μία ζωές. Οι Παρθένοι έχουν να σας δώσουν περισσότερα απ’ όσα νομίζετε αυτή την εβδομάδα.

 

Αιγόκερως

Η επικριτική σας στάση απέναντι σε ορισμένα άτομα έχει αποδειχτεί πολλές φορές δικαιολογημένη, αλλά από ένα σημείο και μετά σας αποξενώνει από το σύνολο, Αιγόκεροι. Είναι καλό να βλέπετε και να αντιμετωπίζετε τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, αλλά δεν χρειάζεται να εξαντλείτε την αυστηρότητά σας με κάθε δυνατή αφορμή. Η Αφροδίτη σας βοηθάει να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας με ένα κοντινό πρόσωπο που παραστράτησε, θεμελιώνοντάς τη σε εντελώς καινούργια δεδομένα. Τώρα γνωρίζετε και οι δύο τι ζητάτε και τίποτα δεν γίνεται κατά τύχη. Όσον αφορά τα επαγγελματικά σας, η αφοσίωσή σας σε μια ιδέα θα δοκιμαστεί

όσο ποτέ πριν, αλλά τα πάντα δείχνουν πως θα μείνει αλώβητη. Διατηρήστε την εργατικότητά σας στα ίδια επίπεδα με παλιά και θα δείτε ότι ο κόπος σας θα ανταμειφθεί όχι μόνο ηθικά αλλά και υλικά. Είναι απλώς θέμα χρόνου.

 

Υδροχόος

Η περίεργη συμπεριφορά του ατόμου με το οποίο σχετίζεστε ερωτικά σας έχει προβληματίσει και σιγά-σιγά ξυπνάει τον ντετέκτιβ μέσα σας (όχι ότι είχε κοιμηθεί ποτέ, αλλά λέμε τώρα). Δεν είναι κακό να διερευνήσετε την υπόθεση το συμφέρον σας προστατεύετε, άλλωστε, αλλά θα πρέπει πάση θυσία να αποφύγετε τις ακρότητες. Η έκθεση δεν είναι κάτι που χρειάζεστε αυτήν τη στιγμή, ειδικά αν σκεφτούμε πόσα ράμματα έχει το συγκεκριμένο άτομο για τη γούνα σας. Ο Δίας ενισχύει τις προσπάθειές σας να ανακαλύψετε την αλήθεια και σας εξοπλίζει με τον δυναμισμό που απαιτείται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Η ορμητικότητα που δείχνετε στα ερωτικά σας τώρα συμπαρασύρεικαι άλλους τομείς της ζωής σας, όπως τον επαγγελματικό. Φαίνεται πως ήρθε η στιγμή που τα στραβά μάτια και η δικαιολόγηση απαράδεκτων καταστάσεων περνούν στο παρελθόν οριστικά.

 

Ιχθύς

Αυτή την εβδομάδα οι περιστάσεις σάς καλούν να προσέξετε τον περίεργο τρόπο με τον οποίο η συμπεριφορά σας επηρεάζει εμμέσως τον κόσμο, χωρίς εσείς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνεστε. Η Σελήνη αυξάνει την παρατηρητικότητα αλλά και τη διαίσθησή σας κατακόρυφα και ξαφνικά είστε σε θέση όχι μόνο να εντοπίσετε όσα από τα σφάλματά σας αγνοούσατε μέχρι πρότινος αλλά και να τα διορθώσετε. Κάπου εδώ οφείλετε να αναγνωρίσετε πως ανεξάρτητα από τις λανθασμένες σας ενέργειες, επιλέξατε σοφά τον κόσμο που σας περιστοιχίζει. Αν μη τι άλλο, είναι και οι φίλοι ένα κριτήριο αξιολόγησης του χαρακτήρα μας. Προσοχή στις συναναστροφές σας με τους Κριούς και τους Λέοντες αυτές τις μέρες, γιατί το αμοιβαίο πάθος απειλεί να σας σπρώξει σε ακραίες και επιβλαβείς συμπεριφορές. Ό,τι κι αν κάνετε, φροντίστε να μην είναι κάτι που μπορεί να μετανιώσετε αμέσως μετά.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια