Κάλεσμα Κουτσούμπα «να βγει ο λαός στους δρόμους»

Κάλεσμα Κουτσούμπα «να βγει ο λαός στους δρόμους» Facebook Twitter
Lefteris Partsalis / SOOC
13

Προτροπή προς τον ελληνικό λαό να βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει το δίκιο του, να συμπαραταχθεί με το ΚΚΕ, απηύθυνε από το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα της Άρτας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. «Τη Ρωμιοσύνη μην την κλαίς εκεί που πάει να σκύψει. Να τη πετιέται από ξαρχής...», αυτό είναι το μήνυμα τώρα, υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας χρησιμοποιώντας τους στίχους του ποιητή.

Μετά το τέλος της σεμνής τελετής για τα 70 χρόνια από τον θάνατο του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ στη Μεσούντα, ο Γενικός Γραμματέας ειδικότερα δήλωσε:

«Όποια και αν θα είναι κατάληξη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, πάλι ο λαός μας θα πληρώσει τα σπασμένα. Ο λογαριασμός που θα του έρθει, είτε με τη νέα συμφωνία των 47 συν 8 σελίδων του κ. Τσίπρα και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε οποιαδήποτε άλλη πιθανή εκδοχή για χρεοκοπία, πάλι ο λαός μας θα είναι το μόνιμο υποζύγιο. Γι' αυτό τώρα απαιτείται μία οργανωμένη λαϊκή αντεπίθεση. Ο λαός να βγει στους δρόμους, να διεκδικήσει το δίκιο του, να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, οποιαδήποτε νέα συμφωνία που θα τον φέρει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση απ' αυτή που βρέθηκε όλα αυτά τα χρόνια. Γι' αυτό συμπαράταξη με το ΚΚΕ, ενίσχυση του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος.

 

»Ο λαός βρίσκεται σε μία κατάσταση εκβιαστικών διλημμάτων. Καθημερινά κυβέρνηση και τρόικα, οι τρεις Θεσμοί που τους λένε τώρα, συνέχεια τον βομβαρδίζουν και είναι τρομοκρατημένος φοβισμένος. Όμως αυτός ο λαός, όπως απόδειξε και στο διάβα των δεκαετιών και επειδή σήμερα τιμάμε τη μνήμη του Άρη Βελουχιώτη, έχει δείξει ότι μπορεί να σηκωθεί, όπως λέει ο ποιητής. Την Ρωμιοσύνη μην την κλαίς εκεί που πάει να σκύψει. Να τη πετιέται από ξαρχής..., αυτό είναι το μήνυμα τώρα».

13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
A ρε γραφικέ Κουτσιούμπα, όταν σε παρακάλαγε ο Αλέξης να κάνετε την ρήξη μαζί του γύρισες την πλάτη. Τρέμεις στην ιδέα εξόδου και εσύ και λοιποί κομμουνισταί.
Μερικές μονάδες του ΕΛΑΣ, όπως και ο ηγέτης του Άρης Βελουχιώτης αρνήθηκαν να δεχτούν τη Συμφωνία και κατέφυγαν και πάλι στα βουνά, παρότι ο τελευταίος την είχε υπογράψει. Το Κ.Κ.Ε. τους αποκήρυξε αμέσως, αν και πλέον έχει παραδεχθεί ότι η απόφαση του Βελουχιώτη ήταν σωστή και τον έχει αποκαταστήσει πολιτικά. Πηγή: Βικιπαίδεια
Απο το μνημειο του Αρη Βελουχιωτη.Του "αρχικαπετανιου"του ΕΛΑΣ.Του πρωταγωνιστη της πρωτης μεγαλης αντιστασιακης ενεργειας στην κατεχομενη απο τους Ναζι Ευρωπη.Του Γοργοποταμου.Τον οποιον το κομμα του,αφου τον αποκηρυξε -και μαλιστα με το ονομα "μιζεριας"-και εδωσε εντολη να μην του διδεται ως βοηθεια "ουτε ψωμι ουτε νερο" επειδη δεν αποδεχθηκε την "συμφωνια της Βαρκιζας",δεν τον "αποκατεστησε" παρα μονον μετα απο δεκαετιες,και μαλιστα ,νομιζω ,οχι πληρως.Αλλα,βεβαια,ολα αυτα ειναι πλεον "αρχαια ιστορια".Για το ΚΚΕ,τουλαχιστον.
Αυτό που πολλοί την έχετε δει πιο Βελουχιώτηδες και από τον Βελουχιώτη,κάποια στιγμή να το κοιτάξετε.Το ότι η πολιτική αποκατάσταση του έγινε και επίσημη το 2011 ενώ στο μεταξύ είχαν γραφτεί τόνοι κειμένων για αυτό το θέμα από τους ίδιους του ΚΚΕδες(αρχής γενομένης 2 μέρες μετά τον θάνατό του),δείχνει πως κάθε άλλο παρά αρχαία ιστορία είναι όλα αυτά.Αλλά όταν θες να θάψεις τους ζωντανούς,παινεύεις τους πεθαμένους.
@VernedeadΚατ'αρχην δεν μπορω να καταλαβω την εισαγωγικη σου φραση,οτι ""...πολλοί την έχετε δει πιο Βελουχιώτηδες και από τον Βελουχιώτη"".Πως το εννοεις αυτο ; Αμφισβητεις εστω και μια λεξη απο τα γραφομενα μου ; Εαν ναι,ποιαν ακριβως ; Εαν οχι,τοτε ποιο ακριβως ειναι το νοημα της φρασης σου ;Οσο για το συμπερασμα σου περι"ταφης ζωντανων"καλο θα ηταν να το ξανασκεφτεις.Διοτι το να μην γραφει καποιος ουτε μια λεξη κατα της σημερινης ηγεσιας του ΚΚΕ και να περιοριζεται μονον σε μιαν-εξαιρετικα περιορισμενη και ακριβεστατη-ιστορικη αναφορα ,και μαλιστα με βαση ερεθισμα απο την πλευρα του Γ.Γ.του κομματος αυτου,μονον "θαψιμο ζωντανων"δεν συνιστα.Εαν,συνεπως,πιστευεις οτι κειμενα οπως το δικο μου αποτελουν "θαψιμο",τοτε η αντιληψη σου για την πραγματικοτητα ειναι ριζικα διαφορη της ιδικης μου.Μαλλον περαν του δεοντος σεβασμο αποτελει,κατα την γνωμη μου.Καλυτερα ,λοιπον,να το κλεισουμε εδω το θεμα.
Το ΚΚΕ τίμησε μία από τις σημαντικότερες επαναστατικές προσωπικότητες του που έβγαλε η Ελλάδα και το κομμουνιστικό της κίνημα τον 20ο αιώνα.Με αφορμή αυτήν την ευκαιρία ο Γ.Γ. του Κ.Κ. έκανε και τον πολιτικό σχολιασμό της σημερινής κατάστασης που επικρατεί.Τι κρατήσατε από τα λεγόμενα του;Το τι έγινε το 1945.Και όχι μόνο αυτό.Αλλά περιοριστήκατε σε μια πολύ φτωχή ανάλυση των γεγονότων του τότε που κυμαίνεται στην λογική του "αν δεν είχε γίνει αυτό".Τι επιτύχατε με αυτό;Την εκμηδένιση των λεγομένων του Γ.Γ..Ναι όντως δεν αποτέλεσε θάψιμο του σήμερα,ειδικά αφού χρησιμοποιήσατε τα πεπραγμένα προ 70 χρόνων.Κύριε Λάμπρο,σας έχω ξαναπεί,αν θέλετε να κρίνετε την ιστορία του ΚΚΕ,καθίστε δείτε πρώτα τα δοκίμια ιστορίας που έχει.Δεν κρύβουν τίποτα και είναι και αναλυτικότατα.
@VeremedeadΕπιμενεις !Ε,αφου επιμενεις,να μην σε απογοητευσω.Πρωτον ,το προφανες.Δεν εκανα το παραμικρο σχολιο για την ομιλια του κ,Κουτσουμπα.Ουτε μια λεξη.Απλα ,βλεποντας το μνημειο του Αρη Βελουχιωτη,"τα θυμηθηκα"και τα εγραψα.Με πικρια,κυριως,και με ευγενεια,νομιζω.Δευτερον,ας ασχοληθουμε και με την ιστορια,αφου μου κανεις και σχετικη υποδειξη.Με δυο,ακομη,ιστορικα παραδειγματα.Τον Νικο Πλουμπιδη.Ο οποιος ,περιμενοντας να εκτελεσθει,ακουγε στο ραδιοφωνο που του εφερναν σκοπιμα οι ασφαλιτες μαζι με τον Ριζοσπαστη(..για να υπογραψει δηλωση...),το κομμα του να τον αποκαλει "χαφιε των μοναρχοφασιστων ο οποιος εχει φυγαδευθει στην Αμερικη"!Και οχι μονον δεν αποκηρυξε το ΚΚΕ,αλλα το συγχωρησε λεγοντας οτι μελλοντικα το κομμα θα καταλαβει το λαθος του και θα τον αποκαταστησει.Και εκτελεστηκε τραγουδωντας την Διεθνη !Τον Νικο Ζαχαριαδη.Το πως εζησε τα τελευταια χρονια της χωης του και το πως-και γιατι-πεθανε τα ξερεις πολυ καλα,ειμαι βεβαιος.Εαν πιστευεις οτι με το να αποφευγει καποιος αναφορες σε ιστορικες αληθειες ,τις οποιες συνιστουν τεραστια ιστορικα σφαλματα του ΚΚΕ κατα των ιδιων των κορυφαιων στελεχων του,κανει καλο στο κομμα αυτο,ειναι δικαιωμα του.Και το οτι το κανουν πολλα μελη και στελεχη του ειναι,επισης,δικαιωμα τους.Εγω ομως δεν ειμαι ,ουτε υπηρξα ποτε,μελος του ΚΚΕ η οποιουδηποτε αλλου κομματος.Κρατησα για τον εαυτο μου την πολυετελεια της ανεξαρτητης γνωμης και της αληθειας.Πληρωνοντας και το σχετικο "τιμημα"-κατι συνηθες για την "γαλαζοπρασινη"Ελλαδα της μεταπολιτευσης. Και αυτη την πολυτελεια δεν σκοπευω να την απεμπολησω τωρα,στα "γεραματα"μου.
"Χαφιές των μοναρχοφασιστών που φυγαδεύθηκε στην Αμερική" χαρακτηρίστηκε;Ανακριβές.Ως κατασκεύασμα χαφιέδων χαρακτηρίστηκε η επιστολή που γράφτηκε και πως ο Πλουμπίδης βρίσκεται σε Λαϊκή Δημοκρατία.Κακώς.Υπάρχουν όμως και οι αντικειμενικές και οι υποκειμενικές συνθήκες που οδήγησαν σε τέτοια ανακοίνωση ΤΟΤΕ.Και αυτό ο Πλουμπίδης σαν κομμουνιστής το ήξερε γι αυτό και δεν αποκήρυξε τίποτα.Ο Βελουχιώτης επίσης δεν το αποκήρυξε.Κριτική και αυτοκριτική κάνει το ΚΚΕ συνεχώς.Εξ'ου και η ΔΗΜΟΣΙΑ αναγνώριση των λαθών του και του κομμουνιστικού-επαναστατικού κινήματος.Ωραιοποιημένα δεν τα παρουσιάζει ποτέ.Δεν αποκρύπτει τίποτα και συνέχεια αναφέρεται το ίδιο στα γεγονότα αυτά εξετάζοντας τα πολύπλευρα και διαλεκτικά.Και συνεχώς εξετάζει την ιστορία του,για την καταγραφή της οποίας έχει δώσει μάχες.Δεν κάνετε κριτική.Επίθεση κάνετε.Και ανεξάρτητη γνώμη-ειδικά όταν αναπαράγετε τις συκοφαντίες αυτές-δεν έχετε.Γενικά δεν υπάρχει ανεξάρτητη γνώμη.Όλοι από κάπου την έχουμε διαμορφώσει.
@VernedeadΠαει καλα,αγαπητε.Δεν εχω ανεξαρτητη γνωμη,αφου απο "καπου θα την εχω διαμορφωσει" ! Και "αναπαραγω συκοφαντιες" ! Και δεν κανω "κριτικη",κανω "επιθεση" ! Για να τα γραφεις αυτα,σημαινει οτι τα πιστευεις.Και οτι τα "πορισματα" Ρουνη και Βατουσιανου-Κωτιζα του 1957 δεν υπηρξαν ποτε.Ας ειναι.Δυο ,μονον,επισημανσεις,και κλεινω οριστικα το ζητημα.Πρωτον,η παραθεση ιστορικων γεγονοτων δεν ειναι ουτε συκοφαντια,ουτε επιθεση,ουτε καν κριτικη.Ειναι απλη εξιστορηση ,ειδικα δε αφου δεν συνοδευεται ουτε απο εναν αρνητικο χαρακτηρισμο για το ΚΚΕ.Η μονη φραση που χρησιμοποιησα σχετικα ηταν"τεραστια σφαλματα",κατι το οποιο ,ομως,εχει αποδεχθει πληρως το ιδιο το ΚΚΕ.Γι αυτο και αποκατεστησε τα υπολογα προσωπα.Δευτερον εαν ανθρωποι οπως εγω ,που γραφουν για ηρωικες μορφες της αντιστασης οπως εγω,χαρακτηριζονται οπως με χαρακτηρισες εσυ,τοτε κατι δεν παει καλα.Καθολου καλα.Οχι για εμενα,βεβαια.Καλο θα ηταν να ξανασκεφθεις οσα εγραψες.