Μοντέλο μηνύει εταιρεία ταμπόν, μετά τον ακρωτηριασμό της από σύνδρομο τοξικού σοκ

Μοντέλο μηνύει εταιρεία ταμπόν, μετά τον ακρωτηριασμό της από σύνδρομο τοξικού σοκ Facebook Twitter
Η 24χρονη Lauren Wasser
9

 

Μοντέλο μηνύει εταιρεία ταμπόν, μετά τον ακρωτηριασμό της από σύνδρομο τοξικού σοκ Facebook Twitter

Ένα μοντέλο από την Καλιφόρνια που έχασε το πόδι της από Σύνδρομο Τοξικού Σοκ (ΣΤΣ) μηνυσε την εταιρεία που κατασκευάζει τα ταμπόν τα οποία χρησιμοποιούσε το 2012.

Το ΣΤΣ είναι μια επιπλοκή βακτηριακής μόλυνσης η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία. Μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, αλλά η πιθανότητα αυξάνεται με τη χρήση του ταμπόν καθώς δημιουργεί ένα περιβάλλον στο οποίο τα βακτήρια μπορούν να αναπτυχθούν.

Σύμφωνα με το iatronet.gr, το σύνδρομο ορίζεται ως εξής: Μια σπάνια διαταραχή όμοια με σηπτική καταπληξία προκαλούμενη από μία εξωτοξίνη, η οποία παράγεται από συγκεκριμένα στελέχη του Staphylococcus aureus και των στρεπτόκοκκων ομάδας Α. Αρχικά παρατηρήθηκε σε νέες γυναίκες που χρησιμοποιούσαν κολπικά ταμπόν κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσεως, αλλά μπορεί επίσης να περιπλέξει άλλες σταφυλοκοκκικές λοιμώξεις. Ένα παρόμοιο σύνδρομο προκαλείται από στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις.

Η 24χρονη Lauren Wasser μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2012 μετά από ένα ύποπτο κρούσμα του ΣΤΣ. Υπήρξε γρήγορη εξάπλωση της λοίμωξης προκαλώντας γάγγραινα στο δεξί πόδι, το οποίο έπρεπε να ακρωτηριαστεί.

Η Wasser τώρα μηνύει την Kimberly-Clark, την εταιρεία που έχει την Kotex -μάρκα ταμπόν που χρησιμοποίησε. Η Kotex ωστόσο διαθέτει προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους του ΣΤΣ στα κουτιά κάτι όμως που η 24χρονη Wasser θεωρεί ότι δεν είναι αρκετό.

Όπως είπε η ίδια στο VICE, θέλει η προειδοποίηση να είναι πολύ μεγαλύτερη: "Ξέρεις ότι το τσιγάρο μπορεί να σε σκοτώσει και όταν καπνίζεις, η επιλογή είναι δική σου. Αν ήξερα για το ΣΤΣ, δεν θα είχα χρησιμοποιήσει ποτέ ταμπόν".

Ο δικηγόρος της 24χρονης δήλωσε ότι η εταιρεία διαθέτει υλικά που μπορούν να κάνουν τα ταμπόν πιο ασφαλή, ωστόσο επιλέγει να μην τα χρησιμοποιεί.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Το ταμπόν αλλάζεται στο 3 ωρο και την χειρότερη στο 4 ωρο . Αν μείνει παραπάνω αναπτύσσονται τα βακτήρια που αναφέρει το άρθρο ...Σαφέστατα λυπηρό το συμβάν .. Επιβάλλεται να προσέχουν όλες...
το θεμα με το τοξικο σοκ ειναι γνωστο. επισης και τα ταμπον και οι σερβιετες αποτελουν τεραστιο περιβαλλοντικο προβλημα. προτεινω πανινες σερβιετες ή μουνκαπ ;)
Για αντιοικολογικά άτομα, με άφθονη ροή και εξερχόμενα κομμάτια, που έχουν καταργήσει τη σκάφη, που δεν τους ενδιαφέρει να χάσουν 1 μπάνιο στην θάλασσα/ κολυμβητήριο και που δεν είναι καθόλου -μα καθόλου όμως- του διεισδυτικού προτείνω σερβιέτες με 4 φτερά για καλύτερη πρόσφυση και κυρίως αυτό:https://www.adlershop.ch/p70638/56501/always-maxi-night-binde-12-stueck-800x800.jpg ...που αποτελεί σωστό pamper (άνευ φτερών)! :-P
γιατι τοση διαφωνια, ρε παιδια; διαφωνειται στο γεγονος του περιβαλλοντικου προβληματος; εγω προσωπικα φρικαρω με το ποσους ρυπους αποτελουν οσες σερβιετες εχω χρησιμοποιησει στη ζωη μου..
Παίζει ρόλο και πως είναι διατυπωμένη η προειδοποίηση. Φαντάσου π.χ. προειδοποίηση πάνω σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο : "Παρακαλούμε μην αγγίζετε για την ασφάλειά σας"(δεν λέω ότι είναι το ίδιο, απλώς ότι οι προειδοποιήσεις πρέπει να ανταποκρίνονται στον κίνδυνο)
Ένιωθα περίεργα που δε μπορώ τα ταμπόν, αλλά όχι πια. Βέβαια, δεν ξέρουμε αν η κοπέλα γνώριζε τους κανόνες υγιεινής, δηλαδή ότι πρέπει να αλλάζεις το ταμπόν συχνά κλπ. Αλλά και να μην τους γνώριζε, και παλι χίλιες φορές κρίμα. Πάλι καλά που δεν πέθανε.