Η Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου

Η Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου Facebook Twitter
12

Ανήμερα του κρίσιμου Eurogroup, στο ελληνικό ζήτημα στρέφονται και πάλι τα φώτα όλου του διεθνούς τύπου με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα όλων των μεγάλων εφημερίδων.

Ο βρετανικός Guardian, oι Νew York Times και οι Financial Times είναι μόλις τρεις από τις μεγάλες εφημερίδες που κυκλοφορούν με τις εξελίξεις στην Ελλάδα σε πρώτο πλάνο. 

Ο Guardian με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού στο πρωτοσέλιδο σημειώνει:"Ελλάδα: δεν έχει να πληρώσει, δεν πληρώνει" και φιλοξενεί άρθρο με αναφορές στην πρόταση του κεντρικού τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και το πώς οι ελπίδες για μια συμφωνία την τελευταία μέρα των διαπραγματεύσεων λιγοστεύουν.

Στο κεντρικό άρθρο επισημαίνεται η μείωση κατά 25% του ΑΕΠ της χώρας, η μείωση κατά 28% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, η μείωση κατά 28,5% της κατανάλωσης τροφίμων, η μείωση κατά 61% της μέσης σύνταξης, το 45% των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 26% της ανεργίας, που για τους νέους ανέρχεται στο 50%.

Η εφημερίδα κάνει εκτιμήσεις και για τη σημερινή πορεία του Γιούρογκρουπ αναφέροντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. «Οι υπουργοί θα κρίνουν ότι η μπάλα είναι αυστηρά στην περιοχή της Ελλάδας. Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό θα είναι πολύ σύντομο», δηλώνει ευρωπαίος αξιωματούχος.

«Ο κεντρικός τραπεζίτης δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα χρήματα, μηδαμινές οι ελπίδες για συμφωνία της τελευταίας στιγμής» προσθέτει η εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο πρωθυπουργός καλείται να πάρει στις επόμενες ώρες τις πιο κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα.

Η έκθεση Στουρνάρα είναι και στον τίτλο των Financial Times με ακόμη ένα πορτρέτο του Τσίπρα στο εξώφυλλο. Mε ένα συναισθηματικά φορτισμένο πορτρέτο ενός ελαιοχρωματιστή ο οποίος κάθεται στο βάθρο ενός αγάλματος στην Αθήνα και κρατάει απελπισμένος το κεφάλι του κυκλοφορούν οι New York Times oι οποίο στη λεζάντα σημειώνουν "Σασπένς στην Ελλάδα..."

Η Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου Facebook Twitter
Η Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου Facebook Twitter
Η Ελλάδα και πάλι πρωτοσέλιδο στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου Facebook Twitter
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο Αλεξης που συνοδευε τη μαυρη δεσποινιδα στη γιορτη της δημοκρατιας επαιρνε αριστα στην καρδια μου...αυτος ο αλεξης παιρνει μηδεν στο μυαλο μου....Βεβαιως μπορει να κανω λαθος...
"Στο κεντρικό άρθρο επισημαίνεται η μείωση κατά 25% του ΑΕΠ της χώρας, η μείωση κατά 28% των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, η μείωση κατά 28,5% της κατανάλωσης τροφίμων, η μείωση κατά 61% της μέσης σύνταξης, το 45% των συνταξιούχων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το 26% της ανεργίας, που για τους νέους ανέρχεται στο 50%."Ας μας πουν όλοι αυτοί οι οικονομολόγοι των δανειστών, αλλά και των υπολοίπων κρατών της ΕΕ αν θα μπορούσαν οι χώρες τους να ανταπεξέλθουν αυτής της μακροχρόνιας και συνεχιζόμενης κρίσης. Το όλο πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και πολιτικό και όσο κυκλοφορούν ανενόχλητοι κι ελεύθεροι εντός κι εκτός Ελλάδος όλοι αυτοί που ευθύνονται για την τωρινή μας κατάσταση, στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ, αν δεν κινηθεί η δικαιοσύνη με το μέρος του δίκαιου κι όχι του ισχυρού, τίποτε απολύτως δεν πρόκειται να αλλάξει.
Από την στιγμή που κάτι χρηματολάγνοι είδαν ότι μπορούν να κυριαρχήσουν μια χώρα οικονομικά, χάρηκαν σαν μικρά παιδάκια και άρχισαν να παίζουν με μας ως πιόνια και να μας κάνουν ότι θέλουν. Η Ελλάδα δεν σώζεται αν αυτοί οι εγκληματίες δεν φυλακιστούν (εκεί που θα τους βρεί η μοίρα τους, όχι σε φυλακές ξενοδοχεία) η μπουν σε καμιά ηλεκτρική καρέκλα. Σιγά τώρα που θα νοιαστεί το έθνος για κάτι γελείους που νομίζουν ότι με κάτι άρθρα θα ντροπιάσουν την Ελλάδα.
Έχει να κάνει και με το πως μετράς την αξιοπρέπεια βέβαια, άρα και με το ποιος νομίζεις ότι είσαι. Για να ξεκαθαρίσω και το ποιος νομίζω ότι είμαι εγώ, απολαμβάνω να γίνομαι ρεζίλι μπροστά σε ότι θεωρείται αξιοπρεπές στην Ελλάδα. Φιλάκια...
Αυτό θα ακουγόταν εξαιρετικά στην περίπτωση που ήσουν πραγματικά απέναντι από όλους αυτούς που θεωρείς πως δεν σε νοιάζει η γνώμη τους. Στην περίπτωση σαν της Ελλάδας που πας με κάθε τρόπο(δεξιό, αριστερό) και τους παρακαλάς για μπαγιόκο, καλό είναι να σε νοιάζει η γνώμη του άλλου γιατί αν δεν σε νοιάζει απλά δεν ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι ή και ακόμα χειρότερα τι πας να κάνεις....
- Αναξιοπρεπές και γελοίο είναι να μην έχουν άνθρωποι να φάνε! - Αναξιοπρεπές και γελοίο είναι να αυτοκτονούν άνθρωποι επειδή καποιοι τους έκλεψαν την αξιοπρέπια!- Αναξιοπρεπές και γελοίο είναι να είσαι 30 και 40 χρονών και να μην σε αφήνουν να σταθείς στα πόδια σου και να πρέπει να σε θρέφει η σύνταξη της μάνας και του πατέρα σου που και αυτήν θέλουν να την κόψουν!Είδες κανένα πρωτοσέλιδο για τα παραπάνω? Αυτό είναι το παγκόσμιο ρεζίλι!
Λες "- Αναξιοπρεπές και γελοίο είναι να είσαι 30 και 40 χρονών και να μην σε αφήνουν να σταθείς στα πόδια σου και να πρέπει να σε θρέφει η σύνταξη της μάνας και του πατέρα σου που και αυτήν θέλουν να την κόψουν"Και ψηφίζεις αυτόν που δεν λέει λέξη για την ανεργία και νοιάζεται μόνο για τις συντάξεις.ΠΑΡΑΝΟΙΑ!
Ο.κ. θα ηταν καλύτερα να μην υπήρχε θέμα, αλλά δε νομίζω οτι τίθεται θεμα αξιοπρέπειας, στο κατω κατω της γραφής η κρίση στην Ελλαδα είναι θέμα παγκοσμίου ενδιαφέροντος και επισης εχει σημασία και τι γραφουν τα σχετικά άρθρα.Το να παραθέτουν απλα ποια ειναι τα οικονομικά στοιχεία ειναι απλά η υποχρέωση καθε δημοσιογραφικού μέσου να ενημερώνει. Εαν παράλληλα κάνουν κρίση οτι είμαστε γελοίοι τοτε ίσως ο αθρογράφος ξεπερνάει καποια όρια δεοντολογίας αλλιως είναι απλά σχολιαστής.