Παραιτήθηκε ο Γλέζος από την Ευρωβουλή

Παραιτήθηκε ο Γλέζος από την Ευρωβουλή Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Την παραίτηση του από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπέβαλε ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος είχε πει όταν είχε εκλεγεί ότι θα παραμείνει εκεί για έναν χρόνο. Η παραίτηση θα ισχύσει από τις 8 Ιουλίου.

Την θέση του θα καταλάβει ο Γιάννης Μηλιός, καθώς ο Νίκος Χουντής, που προηγείτο στον κατάλογο των επιλαχόντων, είναι αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Σε νέα παρέμβαση του εν τω μεταξύ ο κ. Γλέζος ζήτησε αναβολή των διαπραγματεύσεων και «μορατόριουμ» στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές για ένα χρόνο.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο», λέει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι  «δεν χρειάζεται ούτε υποταγή, ούτε ρήξη»

 «“Παγώνουμε” τα χρέη προς τους δανειστές. Ούτε παίρνουνε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια, ούτε “τρέχουν” τα τοκοχρεολύσια. Μετά από έναν χρόνο εξετάζεται η περίπτωση του κάθε δανειστή χωριστά για κάθε δάνειο που συνήψε με την Ελλάδα. Αν δεν έχει εξοφληθεί, να πληρωθεί, καμία αντίρρηση. Οι λογικοί, οι συνετοί άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, λένε “ας το σκεφτούμε καλύτερα, ας περιμένουμε λίγο να το σκεφτούμε ξανά”. Ήδη ο Αυστριακός μας προτείνει για πέντε χρόνια. Εγώ λέω ένα χρόνο, μας αρκεί», εξήγησε μιλώντας στον Real.

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Οσο θα υπαρχουν ανθρωποι σαν τον κυριο Απόστολο Φιλίππου Σάντα, που δεν ειναι μαζι μας πια, θα κατεβαινουν οι σβαστικες. Και υπαρχουν, οι αφανεις ηρωες προτιμουν να μην φαινονται, αλλα υπαρχουν.
Ναι ιστορικά η Ελλάδα του χρωστάει πολλά...όμως το πρόβλημα με τους πολύ μεγάλης ηλικίας ανθρώπους είναι ότι αδυνατούν να κατανοήσουν τη σύγχρονη πραγματικότητα και τις τρέχουσες εξελίξεις. Αν κάποιος διαβάσει όλο αυτό τον καιρό τις δηλώσεις του θα νομίζει ότι βρισκόμαστε ακόμα στην Κατοχή και στον Εμφύλιο, ότι ακόμα υπάρχει ο Ψυχρός Πόλεμος και ότι μαύρα κοράκια επιβουλεύονται τον θεόσταλτο ελληνικό λαό..Καλό είναι κάποιοι άνθρωποι, όπως όλοι οι υπόλοιποι, να βγαίνουν στη σύνταξη όταν πρέπει, για να προστατεύσουν την υστεροφημία τους...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ