Το «ελληνικό ζήτημα» συζητείται εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο "κορυφής"

Το «ελληνικό ζήτημα» συζητείται εκτάκτως σήμερα στις Βρυξέλλες, σε επίπεδο "κορυφής" Facebook Twitter
Φωτο: The Council of the European Union / SOOC
2

Το «ελληνικό ζήτημα» αναμένεται να μπει σήμερα  στις Βρυξέλλες, στη σύσκεψη των Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Γερούν Ντάισεμπλουμ, Μάριο Ντράγκι, Μάρτιν Σουλτς και Κλάους Ρέγκλινγκ.

Πάντως το επίσημο θέμα συζήτησης θα είναι η Οικονομική Διακυβέρνηση στην Ευρώπη.

Το απόγευμα θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης το Γιούρογκρουπ ενώ ακολουθεί την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ.

Εν τω μεταξύ, την πρόθεσή του να μην παρουσιάσει νέα λίστα προτάσεων για μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το πρακτορείο Reuters, ερωτηθείς αν θα παρουσιάσει μια τέτοια λίστα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα: «Όχι, διότι το Eurogroup δεν είναι ο σωστός χώρος να παρουσιαστούν προτάσεις που δεν έχουν περάσει προηγουμένως από συζήτηση και διαπραγμάτευση σε χαμηλότερο επίπεδο».

Προσέθεσε βέβαια, πως η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα θα είναι «έτοιμη ανά πάσα στιγμή να βρει μια πλήρη λύση με τους εταίρους μας»,  κάνοντας σαφές πως «οι αντιπρόσωποι των τριών θεσμών πρέπει να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων» με ξεκάθαρη και εύρωστη πρόταση.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Οικονομία / Στεγαστικό: Μετά τις φοροελαφρύνσεις η ώρα των κλειστών ακινήτων

Το επόμενο μέτωπο παρεμβάσεων θα είναι αυτό της κοινωνικής αντιπαροχής καθώς και ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους servicers να ρίξουν στην αγορά σπίτια που έχουν στην κατοχή τους, αλλά η πώλησή τους αντιμετωπίζει εμπόδια
LIFO NEWSROOM
Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Οικονομία / Σημαντική αύξηση στις αποδοχές εργαζομένων από υπερωρίες και στα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές

Κατά το πρώτο τετράμηνο εφαρμογής, οι αποδοχές από υπερωρίες και υπερεργασία αυξήθηκαν κατά 48% και τα έσοδα από εισφορές υπερωριών και υπερεργασίας αυξήθηκαν κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2024
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια