ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για ένα Grexit

Λευκός Οίκος: Έντονη ανησυχία για ένα Grexit Facebook Twitter
1

Την έντονη ανησυχία του για την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζο Ερνστ.

Ερωτώμενος για τις επιπτώσεις ενός  Grexit στην αμερικανική οικονομία ο κ. Έρνστ είπε στον ανταποκριτή του ΜΕΓΚΑ Μιζάλη Ιγνατίου:

«Ανησυχούμε για τις επιπτώσεις που θα είχε μία ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία, και για όσα πράγματα συμβάλλουν σε κάποια μεταβλητότητα στη διεθνή οικονομία και έχουν συχνά αντίκτυπο στην οικονομία των ΗΠΑ. Αυτός είναι ο λόγος που έχετε δει τόση πολλή εμπλοκή από το υπουργείο Οικονομικών. Προσπαθούμε να φέρουμε τους Έλληνες και τους εταίρους τους μαζί ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλουν στην αστάθεια είτε στην ευρωπαϊκή οικονομία είτε στην παγκόσμια οικονομία».

Συνέχισε λέγοντας ότι  «ο πρόεδρος Ομπάμα είχε την ευκαιρία να συζητήσει αυτό το θέμα στην G7 και συνεχίζουμε να είμαστε ενθαρρυμένοι από το γεγονός ότι όλοι φαίνεται να αναγνωρίζουν ότι η επίλυση της κατάστασης πριν από τη λήξη της προθεσμίας είναι προς το συμφέρον όλων των μερών που συμμετέχουν στις συνομιλίες. Οπότε ελπίζουμε ότι θα πετύχουν».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ουάσιγκτον, ο κ. Ερνστ απάντησε ότι δεν είχε τίποτα να ανακοινώσει επ’ αυτού.

1

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΣΟΚ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Ανακοινώθηκαν 21 νέα πρόσωπα που συμπαρατάσσονται με το ΠΑΣΟΚ

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διεύρυνσης ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την κινητοποίηση των δυνάμεων της παράταξης, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια και το ιδιωτικό χρέος
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Παρατείνουμε έως τις 15 Νοεμβρίου την επιδότηση των καυσίμων

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην κυριακάτική ανασκόπησή του στο πρόγραμμα «Ανακαίνιση Κατοικίας», στη διάθεση φθηνότερου πετρελαίου στους αγρότες, καθώς και σε παρεμβάσεις για την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια