Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν Facebook Twitter
3

Σχεδόν δύο ώρες κράτησε η αποψινή τριμερής συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ στις Βρυξέλλες. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της ΕΕ και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η κα Μέρκελ και ο κος Ολάντ δεν θα προβούν σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Σύμφωνα με το ReutersΤσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες πρέπει να εντατικοποιηθούν τις επόμενες μέρες. Πρώτη από την αίθουσα αποχώρησε η κα Μέρκελ και σχεδόν 20 λεπτά αργότερα ακολούθησε ο κος Ολάντ.

Οι τρεις ηγέτες, σύμφωνα και με τις κυβερνητικές πηγές από το Μαξίμου, συμφώνησαν να εντατικοποιηθεί η διαδικασία γεφύρωσης των διαφορών που απομένουν με στόχο την έγκαιρη επίτευξη συμφωνίας που θα επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και βιώσιμο χρέος.

Ωστόσο μετά τη συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός μετέβη στην αίθουσα τύπου προκειμένου να κάνει δηλώσεις στους συγκεντρωμένους δημοσιογράφους. O πρωθυπουργός ανέφερε πως το κλίμα ήταν πολύ καλό όπως πάντα και σχολίασε πως η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης αντιλαμβάνεται πως πρέπει να δοθεί μια λύση." Απόψε προσπαθήσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές" ανέφερε ο πρωθυπουργός και αποχώρησε χωρίς να δεχτεί ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, ο Αλ. Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής συναντήθηκε με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι, προσθέτοντας ότι οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις, αναλυτικά και σε εποικοδομητικό κλίμα, ενώ συμφώνησαν να συναντηθούν και αύριο.

Τσίπρας, Μέρκελ και Ολάντ συμφώνησαν πως οι συνομιλίες θα εντατικοποιηθούν Facebook Twitter

Νωρίτερα η γερμανική εφημερίδα Die Welt έγραφε πως για την Καγκελάριο της Γερμανίας η διάσωση της Ελλάδας είναι κορυφαία προτεραιότητα και πως η Μέρκελ είναι περισσότερο από ποτέ αποφασισμένη να συμβάλλει στην διάσωση της Ελλάδος.


Στο θέμα αυτό, γράφει η εφημερίδα, έχει διαφορετική άποψη από τον υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε ενώ είναι στην ίδια γραμμή με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομίας Ζ. Γκάμπριελ. Αυτός είναι και ο λόγος που συζήτησε με τον Γκάμπριελ και όχι με τον Σόιμπλε το θέμα της Ελλάδος στη καγκελαρία για να υπάρχει κοινή γραμμή στην επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή .


Η αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Αθήνα είναι κορυφαία προτεραιότητα της, γράφει η εφημερίδα και στο θέμα αυτό χρειάζεται τον Γκάμπριελ περισσότερο από ποτέ .


Φαίνεται ότι Μέρκελ και Σόιμπλε δεν ενεργούν από κοινού, γράφει η εφημερίδα, αλλά είναι σε συνεννόηση με τον Γκάμπριελ, όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Πόσο ακόμα να εντατικοποιηθούν αυτές οι συζητήσεις? Μετά από κάθε συνάντηση ο Τσιπρέας (από το Τσίπρας και το Αντρέας) λέει ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική κι έγινε σε καλό κλίμα. Άντε να δούμε