Camera51: To δωρεάν application που σε κάνει καλύτερο φωτογράφο

 Camera51: To δωρεάν application που σε κάνει καλύτερο φωτογράφο Facebook Twitter
1


Με τα περισσότερα smartphones που κυκλοφορούν στην αγορά να είναι πλεόν εξοπλισμένα με σχετικά καλές εώς άριστες κάμερες, και με πολλά κοινωνικά δίκτυα να φιλοξενούν αποκλειστικά φωτογραφίες, ο καθένας πλέον μπορεί να δημιουργήσει ικανοποιητικές φωτογραφίες. 

Τι να κάνεις όμως τα προηγμένα κινητά και τις πολύπλοκες εφαρμογές για καλύτερες φωτογραφίες και χειροκίνητες ρυθμίσεις, όταν δεν μπορείς να σταυρώσεις ένα κάδρο της προκοπής ή όλοι σου οι ορίζοντες είναι θεόστραβοι;

Λάθος

Αυτό το τελευταίο... προβληματάκι έρχεται να διορθώσει ένα νέα, δωρεάν application, ονόματι Camera51.

Σωστό!

Το Camera51, χρησιμοποιώντας ένα set από προηγμένους αλγόριθμους ανάλυσης του κάδρου που θέτουν σε εφαρμόγή ορισμένους από τους βασικότερους κανόνες της σύνθεσης, αναλύουν τα στοιχεία που συνθέτουν το καδρο μας και προτείνουν που  και πως να τοποθετήσεις το αντικείμενό σου για καλύτερα καδραρισμένες φωτογραφίες. Πως; Απλά ακολουθώντας σε πραγματικό χρόνο, τα βελάκια στην οθόνη.

Το Camera51 κυκλοφορεί προς το παρόν μόνο για smartphones με λειτoυργικό Android (αν και οι δημιουργοί του υπόσχονται σύντομα την έκδοση για iOS), και μπορείτε να το τσεκάρετε και να το κατεβάσετε από εδώ, αφού πρώτα παρακολουθήσετε το διασκεδαστικό, συνοδευτικό βίντεο παρουσίασής του:

[via]

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν σε κάνει καλύτερο φωτογράφο, ούτε κατα διάνοια. Απλά σου λέει τι να κάνεις. Ένα ακόμα αφεντικό πάνω απ τό κεφάλι σου. Σαν να έχεις εναν φωτογράφο και να καδράρει αυτός κάθε φορά αντι για εσένα και εσύ απλά να πατάς το κουμπί. Θα βγάζει το κινητό σου καλύτερες φωτογραφίες? Ναι, φυσικά. Αλλά δεν θα είσαι εσύ ο φωτογράφος. Το κινητό σου θα είναι. Οπότε μην μπερδεύεις τον εαυτό σου ως φωτογράφο. Για να γίνεις φωτογράφος θέλει χρόνια εμπειρίας, εξάσκησης και διάβασμα καθώς φυσικά και μια mirrorless ή DSLR φωτογραφική μηχανή που να μπορεί να λειτουργήσει σε manual mode. Αν πάλι δεν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία και απλά σας νοιάζει να τραβήξετε τη στιγμή κάπως καλύτερα καδραρισμένη τότε αυτή η εφαρμογή είναι ιδανική για εσάς, και αναμφισβήτητα υπάρχει το αρχάριο κοινό όπου θα του φανεί χρήσιμη αυτή η εφαρμογή. Ελπίζω τουλάχιστον να βάλει κάποιους στο τριπάκι του να διαβάσουν και να μάθουν την τέχνη της φωτογραφίας γιατί πονάνε τα μάτια μας καθημερινά στα κοινωνικά δίκτυα με τα εκτρώματα που ανεβαίνουν