Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA
7

Η Τζένιφερ Λόπεζ κατηγορήθηκε για προκλητική εμφάνιση σε συναυλία στο Μαρόκο και μια εκπαιδευτική ομάδα προχώρησε σε μηνύσεις εναντίον της τραγουδίστριας και του διοργανωτή του σόου.

Η Λόπεζ φέρεται να προκάλεσε την οργή επειδή φορούσε προκλητικά ρούχα μαζί με άλλους χορευτές, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα υποστηρικτών του συντηρητισμού στο Μαρόκο. Η συναυλία, που ήταν μέρος του μουσικού φεστιβάλ Mawazine World Rhythms International Music Festival που διεξήχθη στις 29 Μαΐου στην πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ μεταδόθηκε και από την εθνική τηλεόραση.


«Η Λόπεζ διατάραξε την τάξη και αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών», τονίζεται στη μήνυση σύμφωνα με το TMZ. Σε περίπτωση που η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια κριθεί ένοχη τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης από ένα μήνα μέχρι και δύο χρόνια.

 

Ωστόσο η μήνυση δεν είναι η μοναδική αντίδραση στο σόου της τραγουδίστριας το οποίο είχε 160.000 θεατές. Η κριτική στο Μαρόκο ξεκίνησε όταν η συναυλία μεταδόθηκε από εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο, κάτι που οδήγησε αρκετούς να ζητήσουν υπουργικές παραιτήσεις και ευθύνες σε όσους έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο.

Μηνύσεις και σάλο προκάλεσε η εμφάνιση της Τζένιφερ Λόπεζ στο Μαρόκο Facebook Twitter
EPA/ABDELHAK SENNA

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Fox News, ο Υπουργός Επικοινωνιών Mustapha Khalfi δήλωσε πως σχεδίαζε να συζητήσει με την επιτροπή δεοντολογίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα για τις ηθικές συνέπειες της μετάδοσης της συναυλίας σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης. «Αυτό που προεβλήθη ήταν μη αποδεκτό και εναντιώνεται στους νόμους ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης», έγραψε την επομένη της συναυλίας ο Υπουργός στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Η κατάσταση, ωστόσο, φαίνεται να είχε πυροδοτηθεί ήδη από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η 45χρονη τραγουδίστρια, μια ημέρα πριν τη συναυλία και όπου αποκάλυψε τα εσώρουχά της. Στο 10ήμερο φεστιβάλ που διοργανώνεται για 14η συνεχή χρονιά, συμμετείχαν και άλλοι διάσημοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Pharrell Williams, Sting, Marron 5, Usher, Akon ενώ υπήρχαν και πολλές δράσεις από Άραβες και Αφρικανούς καλλιτέχνες.


«Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που όλοι θα δουν τη συναυλία και την εμπειρία μου με το κοινό του Μαρόκο για πρώτη φορά με αυτό τον τρόπο», είχε δηλώσει στο Associated Press η Λόπεζ, σύμφωνα με τη Daily Express.

Απόσπασμα από την πολυσυζητημένη εμφάνιση στο Μαρόκο:

Πολιτισμός
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Χιχιχιχι ... σε μουσουλμανική χώρα ακούσαμε "...αμαύρωσε την τιμή και τον σεβασμό των γυναικών".Γιατί ως γνωστόν, στις χώρες αυτές, πάνω από όλα είναι η τιμή και ο σεβασμός των γυναικών.Εδώ γελάμε !!!!!!!!!!!!!!