Γ. Βαρουφάκης: Mε απείλησαν με capital controls αν δεν υπογράψουμε

Γ. Βαρουφάκης: Mε απείλησαν με capital controls αν δεν υπογράψουμε Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
18

Απειλές από τους δανειστές για έλεγχο κεφαλαίων (capital control) σε περίπτωση που δεν υπέγραφε τη συμφωνία που αυτοί ήθελαν, αποκάλυψε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Όπως είπε ο υπουργός στον Παραπολιτικά Fm η απειλή ήρθε με την ανάληψη των καθηκόντων του, από Ευρωπαίο υψηλόβαθμο παράγοντα τον οποίο δεν κατονόμασε.

Ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για λύση πριν τις 30 Ιουνίου λέγοντας μάλιστα ότι  "χρειάζεται συνέντευξη Τύπου Μέρκελ-Τσίπρα για να δηλώσουν ότι η διαπραγμάτευση τελείωσε και τότε η χώρα θα απογειωθεί». «Η εσωτερική διαφωνία των δανειστών είναι το μόνο θέμα, κατά τα άλλα οι συζητήσεις γίνονται σε καλό και θετικό κλίμα» είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι όσο πιο κοντά φτάνει το τέλος της διαπραγματευτικής διαδικασίας, τόσο πιο πολύ σκληραίνει η στάση των δανειστών.

Ο υπουργός απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο εκλογών λέγοντας "δεν είναι απαραίτητο να οδηγηθούμε σε εκλογές". 

Ερωτηθείς για το αν αύριο η Ελλάδα θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ απέφυγε να απαντήσει λέγοντας ότι το ελληνικό δημόσιο στοχεύει πάντα στην αποπληρωμή όλων των δικαιούχων.

Σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ που ζητούν οι δανειστές είπε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υποστηρίξει αυτό που θέλουν και επανέλαβε πως δεν θα αλλάξει τίποτα στα νησιά έως το Σεπτέμβριο.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Το εχω γραψει γυρω στις διακοσιες φορες.Ο Βαρουφακης πρεπει να μιλαει.Εχει "εσωτερικη αναγκη" να μιλαει.Προς ολους και για ολα.Το αν λεει αληθεια η οχι ειναι θεμα ησσονος σημασιας.Το οτι αδυνατει να κατανοησει,η,ακομη χειροτερα,να εφαρμοσει,μια βασικη αρχη της πολιτικης και της διαπραγματευσης,οτι υπαρχουν πραγματα που λεγονται,αλλα μονον την καταλληλη στιγμη,και πραγματα που δεν λεγονται ποτε,ειναι το ζητημα.Εχει ,ομως,προχωρησει και ενα βημα παρακατω.Εχει αυτοαναβαθμισθει σε ....δημοσιογραφο ! Διοτι ενας δημοσιογραφος μπορει να αναφερει μια πληροφορια χωρις να αποκαλυψει την πηγη του.Ενας πολιτικος,ομως,που λεει "με απειλησε ανωτερος ευρωπαιος αξιωματουχος αλλα δεν σας λεω ποιος ειναι",και μαλιστα τεσσερις μηνες μετα το συμβαν,απλα δεν ειναι πολιτικος.Ουτε διαπραγματευτης.Και επειδη δεν ειναι ουτε δημοσιογραφος,απομενει να εντοπισουμε τι ακριβως πιστευει ο ιδιος οτι ειναι.Προσωπικα εχω προ πολλου καταληξει στο συμπερασμα "ναρκισσος",αλλα αυτο δεν αποτελει "επαγγελματικη ιδιοτητα".Ελπιζω.....
Ο μη κατονομαζόμενος, για προφανείς λόγους, υψηλόβαθμος αξιωματούχος σηκώθηκε να τον απειλήσει ή ο Βαρουφάκης κατέβηκε να φιλήσει του αυτοκράτορα το μικρό δακτυλάκι;Μήπως φορούσε και ένα άσχημο τουπέ;
Κυριε Βαρουφακη δεν χρειαζεται να πειτε αλλα,τους εχουμε παρει ειδηση. Οταν ομως συμφωνουν με αυτες τις πρακτικες και τις υποστηριζουν ατομα απο το εσωτερικο της χωρας, ομολογω πως ειναι ακατανοητο και προκαλει θλιψη,στεναχωρια και απογοητευση.
Εχετε δικιο, οι ανθρωποι ειναι αθλιοι. Εμεις παμε και τους ζηταμε απλουστατα πραγματα, να μας δωσουνε λεφτα για να βγαζουμε στη συνταξη 45αρηδες και 50αρηδες, για να επαναλειτουργουμε την ΕΡΤ με τους 88 κηπουρους και να επαναπροσλαμβανουμε τους πελατες του Κατρουγκαλου κι'εκεινοι οι παλιανθρωποι μας λενε Οχι. Ειναι εκβιαστες και φασιστες, ευτυχως η πρωτηφορααριστερα μας υποσχεθηκε καταργηση ΕΝΦΙΑ(σιγουρα πραγματα, οπως και να'χει) κι'ας τους να πανε να κουρευονται εκεινοι.
Για να δουμε ...ζητιανοι,λεφτα,ΕΡΤ,λεφτα..χμ...συνταξεις,λεφτα,κηπουροι,δημοσιο,λεφτα,πρωτηφορααριστερα,λεφτα,κοροιδα,ξεγελασμα,ΕΝΦΙΑ,λεφτα...οκ..τι λειπει; τι λειπει; Α ναι τα ξεχασες, λεφτα,ΔΕΗ,βουλη,σανο,προβατα,βλακες,λεφτα,λεφτα λεφτα!Αυτο το ποιημα που αναπαραγετε ολοι σας....δεν το βαρεθηκατε; Κατι καινουριο;
καλέ μου άνθρωπε, η χώρα έχει μπει σε έναν φαύλο κύκλο όπου εξαναγκάζεται σε δανεισμούς για την αποπληρωμή των δανείων, τι δεν καταλαβαίνεις? εξαναγκαζόμαστε σε νέα δάνεια για να πληρωθούν τα προηγούμενα τα οποία χορηγηθηκαν για να αποπληρωθούν τα προηγούμενα κοκ. Δεν ζητάει κανένας λεφτά χαριστικά, η χώρα εξαναγκάζεται σε νέα δάνεια, αντί να οργανώσει την οικονομία της έτσι ώστε η αποπληρωμή να γίνει βάσει των δυνατοτήτων της. Θες να το επαναλάβω και 4η φορά? Η χώρα εξαναγκάζεται σε έναν φαύλο κύκλο δανείων απ τα οποία ούτε φράγκο δεν πάει στην πραγματική οικονομία, δεν ωφελεί κανέναν!
Ή πες ΑΜΕΣΑ ποιος ξεσκεπάζοντάς τον, ή σταμάτα να χρησιμοποιείς κατινίστικες τακτικές σε διεθνείς διαπραγματεύσεις,είναι παράλογο αυτό που ζητάω;
O Γιάννης Μηλιός, είναι με το μέρος των δανειστών και αυτός;"Έπρεπε να έχουμε θέσει όριο αναλήψεων στα ΑΤΜ .«300 ευρώ την ημέρα θα ήταν αρκετά για τους Έλληνες»