ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμός εκβιασμού»

Μηλιός: Καθυστέρηση πληρωμών προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμός εκβιασμού» Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
8

Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμό εκβιασμού», πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη με θέμα «η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές».


«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Μηλιός και σημείωσε:

«Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα. Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα. Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο. Για την υπεράσπιση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων Εργαζομένων πρέπει να μην υπάρξει ένας συμβιβασμός που να λέει τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι τώρα και θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή άμεσα δεν θα κοπούν άλλο συντάξεις και μισθοί. και που θα γίνει μια αναδιανομή μέσα στα μεσαία προς χαμηλά μέχρι μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, όπου κάποιοι θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης από κάποιους άλλους».


Ο κ. Μηλιός είπε ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες.


Για την κυβέρνηση τόνισε ότι βρίσκεται σε «ολισθηρό δρόμο» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε σε δύο βάρκες» και επισήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι απλώς η σημερινή κυβέρνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου.


Παρατήρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του «μπήκαν στο περιθώριο» και «πέρασαν μπροστά άλλες».


Ασκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος και είπε χαρακτηριστικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.


Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τα χαρακτηριστικά που αποφάσισε η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε το μέλος της Χρήστος Λάσκος, ο οποίος ήταν ομιλητής στην ίδια εκδήλωση.


Τάχθηκε και ο κ. Λάσκος υπέρ της καθυστέρησης πληρωμών και ζήτησε να «αποδραματοποιηθεί» η συζήτηση σχετικά με το capital control και το εναλλακτικό νόμισμα.


Χαρακτήρισε «πολύ κακό» μια διατήρηση του ΕΝΦΙΑ και πρότεινε άμεσες νομοθετικές ρυθμίσεις στο εργασιακό και το φορολογικό. Για την κυβέρνηση τόνισε ότι κάνει χρήση και συντήρηση ισορροπιών αντί για ριζικό μετασχηματισμό στο κράτος και υπογράμμισε πως «η Παναρίτη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

8

ΑΠΟΚΤΗΣΕ ΤΟ! ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΑΜΕΡΟΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παραιτήθηκε ο Γιώργος Καραμέρος από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη θέση του βουλευτή

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «από την αρχή υποστήριξα πως η πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια η συγκρότηση της ΕΛ.Α.Σ δημιουργούν προοπτική για την Ελλάδα» - Ολόκληρη η ανακοίνωσή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για περικοπή συντάξεων χηρείας μετά την τριετία: Μία ακόμη παρέμβαση κοινωνικής δικαιοσύνης

«Με νομοθετική ρύθμιση καταργείται η περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την 3ετία, στο 35% όπως όριζε ο νόμος Κατρούγκαλου», αναφέρει ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Παίδων Πεντέλης: «Υλοποιήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση ότι θα κάνουμε τη μεγαλύτερη αναβάθμιση στις υποδομές του ΕΣΥ»

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου και εκσυγχρονισμένου Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης
THE LIFO TEAM
ΘΑΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ ΦΑΡΣΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πολιτική / Θάνος Ντόκος: Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού

«Κατανοούμε τις ανάγκες του πολέμου, αλλά δεν θέλουμε να διεξάγεται στο έδαφός μας. Έχουμε εκλογές που πλησιάζουν, επομένως η αντίδραση της Αθήνας θα είναι πολύ ισχυρή» φέρεται να απάντησε ο Θάνος Ντόκος
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τσίπρα και Καρυστιανού: Εμφανίστηκαν δύο νέα κόμματα και η ΝΔ τσιμπά στις δημοσκοπήσεις

Επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ για πολιτική αλλαγή και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που διαφημίζουν ως υπεραπόδοση της οικονομίας, είναι υπεραπόδοση της ακρίβειας»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΑΣ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Οι πολίτες προτιμούν δεύτερες εκλογές αντί για κυβέρνηση συνεργασίας - Ποιοι ψηφίζουν Τσίπρα και Καρυστιανού

Το 56,7% προκρίνει νέα εκλογική αναμέτρηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ενώ η δημοσκόπηση καταγράφει τις μετακινήσεις ψηφοφόρων προς ΕΛ.Α.Σ. και «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

6 σχόλια
…ως «μηχανισμό εκβιασμού»!Είναι η μόνη πολιτική που γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ανεγκέφαλοι που δεν ξέρουν τι τους γίνεται και που βρίσκονται! Που δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι είναι κυβέρνηση και ότι πρέπει να συμπεριφέρονται υπεύθυνα (απέναντι στον λαό κυρίως)! Που η μόνη πρακτική που γνωρίζουν είναι αυτή της «αντίστασης» και της «κόντρας» χωρίς να έχουν εξετάσει από πριν τις όποιες συνέπειές της!Ανεπαρκείς και μίζεροι τσάμπα μάγκες και «αγωνισταράδες» που επιμένουν να ζουν στην κοσμάρα τους!
Πραγματικά, την ώρα που ο Τσίπρας είναι στην Ευρώπη και προσπαθεί να βγάλει μια άκρη, δεν καταλαβαίνει τι κακό κάνει με το να λέει ο,τι βλακεία του έρχεται στο κεφάλι για να χαρούν 10 ψηφοφόροι του; Και άντε αυτός τόσο μυαλό έχει, τόσα λέει, ο Τσίπρας τι τον κρατάει ακόμα;
Αστα βρε Μηλιο,θα μπλεξουν οι θηλιες μας! Οτι μας κανουν να κανουμε κι εμεις; Να πεσουμε σ' αυτο το επιπεδο; Οχι βεβαια.Καμια αλλη προταση δεν εχεις; π.χ να τους τα στειλουμε σε λαθος λογαριασμο; Ας πουμε...στην Νιγηρια ή στην Σικελια! Αντε παρτα μετα!