ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Η Τρόικα μας βοηθά να βγούμε από την ύφεση

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Η Τρόικα μας βοηθά να βγούμε από την ύφεση Facebook Twitter
4

«Η Τρόικα χρειαζόταν και μας βοήθησε να βγούμε από την ύφεσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Στη συνέντευξη αυτή ο κ. Γεωργιάδης περιγράφει, σύμφωνα με την Deutsche Welle, την πορεία εξόδου της Κύπρου από την κρίση και σημειώνει:

«Χρειαζόμασταν την τρόικα, την καλέσαμε να μας βοηθήσει και συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά μαζί της. Λόγω των λαθών του παρελθόντος είχαμε ανάγκη τη χείρα βοηθείας των ευρωπαίων εταίρων μας και του ΔΝΤ. Η τρόικα είναι προσωρινά εδώ. Δεν θέλουμε να γίνουμε βάρος για περισσότερο διάστημα, είχαμε εποικοδομητικές συναντήσεις, ενίοτε με διαφορετικές απόψεις, αλλά είναι φυσικό».

Ο ΥΠΟΙΚ της Κύπρου σημειώνει επίσης ότι δεν θα ζητηθεί η εκταμίευση όλου του ποσού βοήθειας που έχει αποφασιστεί για την Κύπρο, αφού, όπως λέει, η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν πιο επιτυχημένη απ' όσο υπολογιζόταν.

«Αφήνουμε την ύφεση πίσω μας και δεν θέλουμε να χρειαζόμαστε τους εταίρους, αλλά να γίνουμε και πάλι αξιόπιστο μέλος στην ευρωζώνη» είπε ο κ. Γεωργιάδης και ανέφερε στη συνέχεια τον τρόπο καταπολέμησης των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων:

«Όχι με την επιβολή μεγαλύτερων φόρων, που θα έπλητταν νοικοκυριά και επιχειρηματίες, αλλά με περικοπή δαπανών (…) Περικόψαμε τρέχουσες δαπάνες και μισθούς, βάλαμε τέλος στην κατάχρηση των κοινωνικών εισφορών και έτσι μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε 7.000 δικαιούχους στο σύστημα. Επεξεργαστήκαμε με το ΔΝΤ ένα σύστημα ελάχιστου επιδόματος κοινωνικής βοήθειας ανάλογα με τα μέλη των οικογενειών. Ένα νοικοκυριό του ενός ατόμου παίρνει 500 ευρώ», τόνισε.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Διεθνή / Βραζιλία: Ιστορική ανατροπή του Λούλα – Επανεξελέγη πρόεδρος, νικώντας τον γιο του Μπολσονάρου

Πρόκειται για μια πρωτοφανή εκλογική ανατροπή: πρώτη φορά από την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη Βραζιλία, το 1985, υποψήφιος που είχε έρθει δεύτερος στον πρώτο γύρο καταφέρνει να κερδίσει στον δεύτερο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 28 τραυματίες από νέα ρωσικά πλήγματα

Ο πρόεδρος Ζελένσκι δήλωσε την Κυριακή ότι η Ρωσία εξαπέλυσε την περασμένη εβδομάδα περίπου 1.600 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες, 48 πυραύλους και σχεδόν 2.300 επιθετικά drones κατά της Ουκρανίας
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΝΤΟ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Βουλγαρία: Στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές με φόντο τις ανησυχίες για επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα

Η πρόεδρος Ιλιάνα Γιότοβα, η οποία τάσσεται υπέρ του διαλόγου με τη Μόσχα και αντιτίθεται στη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, προηγείται στην κούρσα για μία νέα θητεία στο αξίωμα
THE LIFO TEAM
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Νετανιάχου: Εάν το Ιράν διαταράξει τις εκλογές «θα υποστεί αντίποινα»

Εντείνεται η ανησυχία του για τις εκλογές στο Ισραήλ - Νωρίτερα το Axios μετέδωσε ότι «έχει ζητήσει τις τελευταίες ημέρες από τον Τραμπ να εκφράσει πιο ανοικτά τη στήριξή του στην προεκλογική του εκστρατεία»
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτά που δε θέλουν να κάνουν οι άχρηστοι δικοί μας. Θα είχαμε βγει απ την κρίση εδώ και καιρό. Προτιμούν να βουλιάξουν τη χώρα παρά να βλάψουν την καριέρα τους ή τους πελάτες τους.