ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα αν αποτύχουμε στις διαπραγματεύσεις

Παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα αν αποτύχουμε στις διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
Φωτο: The Council of the European Union / SOOC
12

Πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας φέρεται να δήλωσε ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, τότε οι πιθανότητες να υπάρξει παράλληλο νόμισμα στην Ελλάδα αυξάνονται.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έφερε ως παράδειγμα το Μαυροβούνιο όπου το ευρώ χρησιμοποιείται
χωρίς η χώρα να είναι μέλος της Ευρωζώνης. Άνθρωποι που ήταν παρόντες στη συνάντηση είπαν ότι ανέφερε αυτό το παράδειγμα, χωρίς να το υιοθετεί.

Υπενθυμίζεται ότι χθες λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ότι δεν βλέπει γιατί η Ελλάδα είναι αισιόδοξη για λύση ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις.

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τράπεζα της Ελλάδος: Κόψτε τα επιδόματα για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Οικονομία / Τράπεζα της Ελλάδος: «Φρένο» σε επιδόματα και pass για να μην εκτροχιαστεί η οικονομία με το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας

Στο εξής, για κάθε έκτακτη επιχορήγηση, θα πρέπει να έχει διασφαλιστεί εκ των προτέρων η χρηματοδότηση, επισημαίνει η ΤτΕ - «Θα πρέπει να τεθούν ξεκάθαρες προτεραιότητες κατά τη λήψη πιθανών νέων στοχευμένων μέτρων στήριξης στις πιο ευάλωτες εισοδηματικές ομάδες»
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
Εγώ θα πάρω τις παραλίες, λίγο ζέστα στην Κύπρο αλλά καλύτερα από το κρύο. Θα γίνουμε 10 φορές χειρότερα από Μαυροβούνιο. Μακάρι να γινόμασταν Μαυροβούνιο, μικρό το κακό. Αλλά θα γίνουμε Ζιμπάμπουε, χωρίς υπερβολές.
"Ιδέα αλλού γι' αλλού".Σου έχω ξαναπεί να μην μιλάς για οικονομικά, δεν μ' ακούς.Στην ουσία ο Σόιμπλε προτείνει μοντέλο Μαυροβουνίου. Δεν είναι τίποτα πρωτότυπο δηλαδή. Απλά θα είναι καταστροφικό. Και ξέρεις γιατί; Όχι, οπότε άσε να σου κάνω μία περίληψη:Το ευρώ θα είναι μεν επίσημο νόμισμα, αλλά η Ελλάδα ΔΕΝ θα συμμετέχει στην Ευρωζώνη. Το ΩΧ είναι ότι η Ελλάδα θα είχε τις νομισματικές δεσμεύσεις του ευρώ, αλλά όχι τα πλεονεκτήματα του ευρωσυστήματος. Δηλαδή, ο ELA που έχει δοθεί θα γινόταν δημόσιο χρέος. Τέλεια;Πάμε παρακάτω: Οι τράπεζες έχουν αντλήσει ως τώρα 120 σε ρευστότητα. Κομμένη αυτή η ρευστότητα, κατάρρευση τραπεζών και ότι αυτό συνεπάγεται.Το κράτος θα πληρώνει υποχρεώσεις προς τα έξω σε ευρώ, οι επιχειρήσεις θα πληρώνουν σε ευρώ, αλλά οι ΔΥ και οι συντάξεις σε ένα υποτιμημένο παράλληλο νόμισμα.Εφιαλτικό σενάριο. Προσωπικά δεν με πειράζει να το δω. Αφενός γιατί θα βρίσκομαι στην Κύπρο οπότε ούτε που με νοιάζει, αφενός θα πλαντάξω στο γέλιο να δω ΔΥ και συνταξιούχους που ψηφίσαν αυτό το τσίρκο να πληρώνονται με αυτά τα πετσετάκια.Μακάρι.
Η γνώμη μου είναι οτι λογαριαζεται και ΕΣΥ και ο Βόλφ-γκανγκ χωρίς τον ξενοδοχο!Εγώ τρομαξα και έφαγα και ενα μεγαλο σακούλι καλαμπόκι.Εσείς στην Κύπρο που ξέρετε απο τράπεζες απο παλιά (απο τοτε που ξεπλενατε οτιδηποτε) κάντε αυτό που νομίζετε. Αλλωστε οι 'καλοί' και εκεί ηταν παντα πληροφορημένοι... Η κάνω λάθος;
Τι,μόνο δύο νομίσματα;Μια και το φέραμε ως εδώ δεν κάνουμε και κάνα πείραμα με περισσότερα;Να ευρώ,να δραχμές,να δολλάρια,να γιεν,άντε να και ρούβλια να μην στεναχωρεθεί κι ο σύντροφος,βαβυλωνία νομισμάτων ενα πράμα,δεν ξέρεις μπορεί να κάτσει...
Για να καταλάβουν οι παλαβοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΕΛ, οι τράπεζες (που ως τώρα έχουν αντλήσει 120 δις ρευστότητας) θα βρεθούν ΕΚΤΟΣ ευρωσυστήματος. Τα υπόλοιπα έξυπνοι δεν είστε, μπορείτε να τα φανταστείτε και μόνοι σας.