ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αύξηση 469% στην είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα

Αύξηση 469% στην είσοδο παράτυπων μεταναστών στην Ελλάδα Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
7

Αύξηση κατά 469% των παράτυπα εισερχόμενων μεταναστών στο Α΄ τρίμηνο του 2015, παρουσίασε η Ελλάδα, όπως προκύπτει από την γραπτή απάντηση της αναπληρώτριας υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τασίας Χριστοδουλοπούλου, σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποίησε προς τον κ. Κακλαμάνη η κ. Χριστοδουλοπούλου, προκύπτει ότι οι παράτυπα εισερχόμενοι μόνο μέσω των ελληνοτουρκικών θαλάσσιων συνόρων κατά το Α΄ τρίμηνο του 2015, από 2.189 που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, έφθασαν στους 12.462.

7

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατατέθηκε η έφεση για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

Ελλάδα / Κατατέθηκε αίτηση έφεσης για το Μάτι: «Η απόφαση είναι απολύτως εσφαλμένη κατά την κρίση της»

«Η ίδια η Πυροσβεστική, η ίδια η Πολιτική Προστασία δεν προστατεύονται, όταν προστατεύονται εκείνοι που αφήνουν εγκληματικά να καούν και να πνιγούν 105 άνθρωποι», αναφέρουν συνήγοροι των θυμάτων
NEWSROOM
Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Πρόκειται για την απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας. Για να μιλάμε με στοιχεία, παραπέμπω στην έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη για τη μετανάστευση το 2014:"στον αριθμό συλλήψεων της ΕΛΑΣ πρέπει να συνυπολογιστεί και ο αριθμός συλλήψεων από το Λιμενικό. Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛΑΣ, για τους πρώτους 10 μήνες του 2014 ο αριθμός συλλήψεων της ΕΛΑΣ ήταν 35.246, αντίστοιχα του Λιμενικού 29.750 και ο συνολικός αριθμός συλλήψεων για παράνομη είσοδο και παραμονή 65.000 περίπου (64.996)." http://www.synigoros.gr/resources/docs/epistrofes_gr_2014.pdfΣελ. 3, αριστερή στήλη.Αυτά τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία από επίσημη πηγή (ανεξάρτητη αρχή) αποδεικνύουν περίτρανα ότι κάτι δεν πάει καλά στα νούμερα του κ. Νικήτα Κακλαμάνη. Αν μπήκαν 65.000 το πρώτο δεκάμηνο 2014, με μια απλή διαίρεση, προκύπτει ότι μπαίναν στην Ελλάδα (μεσοσταθμικά μιλώντας) 22.000 μετανάστες/τρίμηνο. Ενώ στο 1ο τρίμηνο 2015: 12.462. Καθότι γνωρίζουμε ότι η θαλάσσια οδός είναι η κυρία οδός εισόδου ήδη από το 2014, αφού είχε στηθεί ο φράχτης στον Έβρο, δεν είναι δυνατόν από την κύρια οδό, τη θάλασσα, να μπήκαν μόνο 2.189 (μόλις το 1/10 των 22.000).Πώς ο κύριος Κακλαμάνης υποδεκαπλασίασε τις ροές του 2014 (δηλαδή τις μείωσε κατά 1000%) για να αποδείξει το 469% του, είναι απορίας άξιον. Προφανώς έχει πάρει τα νούμερα του κάπως επιλεκτικά. Δημιουργική ξενοφοβία.
Τα θαλάσσια σύνορα εννοείς ότι άνοιξε;Μήπως ο Σύριζα κάνει και τον πόλεμο στη Συρία για να φύγουν οι άνθρωποι από την πατρίδα τους και να σκυλόνιγούν στη Μεσόγειο;Εντάξει,δεν τον γουστάρουμε τον Σύριζα (κι εγώ μέσα) αλλά μην λέμε και όποια κοτσάνα μας κατέβει στο κεφάλι.(Αν το σχόλιο είναι ειρωνικό και δεν το έπιασα,γράψε x)