Apple: η πιό 'πράσινη' εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου σύμφωνα με την Greenpeace

Apple: η πιό 'πράσινη' εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου σύμφωνα με την Greenpeace Facebook Twitter
2

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Insider η Apple κέρδισε και φέτος τον έπαινο της πιο φιλικής προς το περιβάλλον εταιρείας τεχνολογίας από την Greenpeace, αφήνοντας πίσω της εταιρείες όπως την Microsoft, την Google και το Facebook.

Η ετήσια έκθεση της Greenpeace με τίτλο Clicking Clean, ανακήρυξε πρώτη την Apple ανάμεσα στις εταιρείες τεχνολογίας, απονέμοντάς της βαθμό "ΑΑΑΑ", επικαλούμενη τις "επιθετικές" προσπάθειες της εταιρείας να τροφοδοτήσει υπηρεσίες όπως το iCloud με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενώ θεωρεί ότι ένα 100% 'πράσινο' internet από την πλευρά της είναι εφικτό.

Υπό την ηγεσία του Tim Cook, αναφέρει το δημοσίευμα, η Apple έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες να πλασαριστεί ως μια φιλική προς το περιβάλλον εταιρεία, ενώ μόλις πέρυσι ξεκίνησε να χτίζει δύο data centers στην Ιρλανδία και τη Δανία, καθώς και δύο ενεργειακές μονάδες στην Κίνα που όλα τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια.

Δεύτερο στη λίστα της Greenpeace κατατάχθηκε το Facebook, το οποίο, σύμφωνα με την έκθεση, επιδεικνύει "ριζικές βελτιώσεις στη διαφάνεια και στις προσπάθειες επενδύσεων του στην αιολική ενέργεια" και τρίτη είναι η Google, την οποία η Greenpeace χαρακτηρίζει ως "Έναν ηγέτη στον τομέα της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας".

Ακολουθεί η πλήρης λίστα των "πράσινων" εταιρειών τεχνολογίας, σύμφωνα με την Greenpeace:

Apple: η πιό 'πράσινη' εταιρεία τεχνολογίας του κόσμου σύμφωνα με την Greenpeace Facebook Twitter
Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια