Ο δράστης, τελικά, ήταν ένας 13χρονος

Ο δράστης, τελικά, ήταν ένας 13χρονος Facebook Twitter
5

Eξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβρισης μέσω διαδικτύου, με δράστη 13χρονο.


Η διερεύνηση της υπόθεσης, ξεκίνησε ύστερα από έγκληση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας του 13χρονου. Σύμφωνα με τη καταγγελία του 48χρονου πατέρα, άγνωστος δράστης είχε παραβιάσει τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και για έξι ημέρες είχε αποκτήσει την απόλυτη διαχείρισή του - και πως προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα, είχε αποστείλει σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

Ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη στην οικία του 48χρονου, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου γιού του.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τech & Science
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με βλάβες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, σύμφωνα με νέα μελέτη

Τech & Science / Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα συνδέονται με βλάβες σε όλα τα συστήματα του οργανισμού, σύμφωνα με νέα μελέτη

Οι συγγραφείς της μελέτης υποστηρίζουν ότι η εξάπλωση των UPF τροφοδοτείται από «επιθετικές εμπορικές πρακτικές» πολυεθνικών εταιρειών, οι οποίες επηρεάζουν τον δημόσιο διάλογο και αναστέλλουν ρυθμιστικές πρωτοβουλίες
LIFO NEWSROOM
Το Τρίτο Στάδιο: Η μυστηριώδης «γέφυρα» μεταξύ ζωής και θανάτου

Τech & Science / Το τρίτο στάδιο: Η μυστηριώδης «γέφυρα» μεταξύ ζωής και θανάτου

Η ικανότητα των κυττάρων να προσαρμόζονται και να μεταμορφώνονται μετά τον θάνατο υποδηλώνει ότι ο θάνατος ενός οργανισμού μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες για την εμφάνιση νέων μορφών ζωής με την πάροδο του χρόνου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια