Παραγουάη: Απαγόρευση έκτρωσης σε 10χρονο κορίτσι που βιάστηκε

Παραγουάη: Απαγόρευση έκτρωσης σε 10χρονο κορίτσι που βιάστηκε Facebook Twitter
5

 

Άνδρας στην Παραγουάη συνελήφθη την Κυριακή με την κατηγορία του βιασμού που είχε σαν αποτέλεσμα την εγκυμοσύνη της 10 χρονης κόρης της γυναίκας του, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 42χρονος Benitez Gilberto Zarate που συνέλαβαν οι αρχές αρνείται τις κατηγορίες και ζήτησε και εξέταση DNA για το αγέννητο παιδί που κυοφορεί το 10χρονο κορίτσι, ώστε να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Οι διεθνείς οργανώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού αιτούνται διαρκώς στην κυβέρνηση της χώρας να επιτρέψει την έκτρωση στο παιδί.

Η έκτρωση είναι μια απαγορευμένη πρακτική μέχρι σήμερα από τους ιατρικούς υπεύθυνους στην Παραγουάη. Σύμφωνα με τους νόμους της χώρας, η έκτρωση επιτρέπεται μόνο σε σοβαρές περιπτώσεις όταν, δηλαδή, κινδυνεύει άμεσα η ζωή της μητέρας. Το κορίτσι που ήδη διανύει την 22η βδομάδα κυήσεως δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο, όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Υγείας της Παραγουάης.

Η οικογένεια της μικρής ζητά επίμονα να επιτραπεί η έκτρωση και μάλιστα, η Διεθνής Αμνηστία έχει ήδη προβάλει την υποστήριξή της ασκώντας από την πλευρά της ανάλογες πιέσεις ώστε να εισακουστεί το αίτημα. Βασικό επιχείρημά τους είναι ότι μπορεί να υπάρξει στο μέλλον κίνδυνος καθώς, θα υπάρξουν επιπλοκές από τη στιγμή που έμεινε έγκυος σε μια ηλικία που ακόμη το σώμα δεν έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Η Διεθνής Αμνηστία τονίζει, επίσης, πως ο νόμος δεν περιλαμβάνει διατάξεις για τις περιπτώσεις βιασμού. «Οι φυσικές και ψυχολογικές συνέπειες για αυτό το κορίτσι που θα συνεχίσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη ισοδυναμούν με βασανιστήρια. Οι αρχές της Παραγουάης δεν μπορούν να παραμένουν ασυγκίνητες όταν αυτή η νεαρή επιζήσασα βιασμού θα υπομένει ένα ακόμη μαρτύριο και θα παρατείνεται η αγωνία της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ανώτερος υπάλληλος της Διεθνούς Αμνηστίας, Guadalupe Marengo.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας,το κορίτσι εισήχθη στις 21 Απριλίου σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας Ασουνσιόν της Παραγουάης με έντονους πόνους. Τότε διαπιστώθηκε και η εγκυμοσύνη, ενώ ξεκίνησε έρευνα για εγκληματική πράξη. Υπεύθυνος για το βιασμό και την εγκυμοσύνη φέρεται να είναι ο πατριός της, όπως ισχυρίζεται η εισαγγελέας για την υπόθεση, Monalisa Munoz.  Και η μητέρα του παιδιού συνελήφθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αμελή φροντίδα της κόρης της, ενώ σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία ζήτησε και η ίδια να γίνει έκτρωση.

Παρόλα αυτά, η εγκυμοσύνη του παιδιού δεν πρόκειται να τερματιστεί, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Αntonio Barrios. Το κορίτσι θα μεταφερθεί από το νοσοκομείο Παίδων όπου θα λάβει ιατρική φροντίδα για την υπόλοιπη περίοδο της κύησης. «Το δικαστήριο θα αποφασίσει έπειτα από τη γέννηση για την κηδεμονία του βρέφους», τόνισε ο Barrios.


Έρευνα που διεξήχθη το 2013 από τα Ηνωμένα Έθνη δείχνει πως τουλάχιστον 2 εκατομμύρια κορίτσια κάτω των 14 ετών, γεννούν κάθε χρόνο. Τουλάχιστον 700.000 έφηβες πεθαίνουν ετησίως από επιπλοκές στην εγκυμοσύνη ή τη γέννα.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM
«Lucky» Lackadoo: Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Διεθνή / Πέθανε στα 103 του ο πιλότος των Β-17 του Β' Παγκοσμίου Πολέμου – Η απίστευτη ιστορία του

Ο Τζον «Λάκι» Λακαντού, ο βετεράνος πιλότος του 100ού Σμήνους Βομβαρδισμού των ΗΠΑ, έφυγε στα 103 του χρόνια αφήνοντας πίσω του μια συγκλονιστική μαρτυρία για τις πιο αιματηρές αερομαχίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το βιβλίο του «Damn Lucky»
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα»: Η Κομισιόν παίρνει αποστάσεις από τη δήλωση της Ριμπέρα

Η Τερέσα Ριβέρα κατηγόρησε για πρώτη φορά δημόσια το Ισραήλ ότι διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, προκαλώντας αντιδράσεις από το Τελ Αβίβ και αποστασιοποίηση της ΕΕ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια