Υπέρ ενός συμβιβασμού με τους εταίρους τάσσεται το 65,9% των πολιτών

Υπέρ ενός συμβιβασμού με τους εταίρους τάσσεται το 65,9% των πολιτών Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC
5

Υπέρ ενός συμβιβασμού στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση δεν γεφυρώσει τις διαφορές της κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους τάσσεται το 65,9 %, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας MARC για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών.

Ωστόσο, το 56,7% απαντά ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης (13η σύνταξη, αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, όχι ομαδικές απολύσεις κ.α.) πρέπει να είναι απαράβατες («ναι») ακόμη και αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε οριστική ρήξη. Το 39,3% απαντά «όχι» ενώ ποσοστό 4% δεν απαντά.

Όπως είχαμε γράψει νωρίτερα, η ίδια έρευνα έδειξε κάμψη στη δημοτικότητα της κυβέρνησης καθώς σχεδόν οι μισοί πλέον λένε ότι τα πηγαίνει χειρότερα απ' ό,τι προσδοκούσαν.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
- το 65,9 % τασσεται υπέρ ενός συμβιβασμού - το 56,7% απαντά ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης (13η σύνταξη, αύξηση κατώτατου μισθού, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, όχι ομαδικές απολύσεις κ.α.) πρέπει να είναι απαράβατες («ναι») ακόμη και αν η διαπραγμάτευση οδηγηθεί σε οριστική ρήξη δλδ καποιοι από αυτούς που ειναι υπερ του συμβιβασμού ταυτοχρόνως προτιμουν τη ρήξη?
οπως και περιεργες προτεραιότητες. Με την ανεργια στο 25%, τους νεους να φευγουν δεν καταλαβαινω πως το καμια μειωση στις συνταξεις (και των 1500 και των 1900 καθαρων ευρω ή τον 55 ρηδων πχ) ειναι η προτεραιοτητα της Ελληνικης κοινωνιας.