ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Δικηγόρος παιδοκτόνου: Ο πελάτης μου έχει δικαιώματα - Δεν μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα κελί

Δικηγόρος παιδοκτόνου: Ο πελάτης μου έχει δικαιώματα - Δεν μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα κελί Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
12

Σε κάκιστη κι ιδιαίτερα επιβαρυμένη ψυχολογία βρίσκεται ο Στάνισλαβ (Σάββας) Μπαργκαρντζίεφ, ο δολοφόνος της μικρής Αννυ, που από το απόγευμα της Τετάρτης κρατείται στις φυλακές της Κέρκυρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου του Δικηγόρος παιδοκτόνου.

Ο δικηγόρος του παιδοκτόνου υποστήριξε επίσης πως ο πελάτης του έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους και τόνισε πως δεν μπορεί να μένει κλεισμένος στο κελί του. Στο protothema.gr δήλωσε επίσης : "Από την ενημέρωση που έχω, έχουν ληφθεί όλες οι προφυλάξεις για την ασφάλειά του. Έχω λάβει διαβεβαιώσεις κι από τον διευθυντή των φυλακών Κέρκυρας. Εκεί οι αρχές ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την ιδιαιτερότητα κράτησης ενός τέτοιου προσώπου. Δε μπορεί να μένει κλεισμένος σε ένα κελί. Έχει τα ίδια δικαιώματα με όλους τους κρατουμένους», σημείωσε, παράλληλα, προσθέτοντας πως «οδηγήθηκε στη φυλακή υπό ένα καθεστώς κατακραυγής, απειλών και ύβρεων."

«Η ψυχολογία του είναι άσχημη. Πέρασε από πολύωρη ανάκριση κι έχει υποστεί δημόσια κατακραυγή. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχει κι ο φόβος του λιντσαρίσματος», συμπλήρωσε ο ο κ. Χρυσικάκης.

Kύκλοι των φυλακών Κέρκυρας, ο παιδοκτόνος μέχρι τώρα έχει βγει μόνο μία φορά από το κελί του, για να μιλήσει με τον δικηγόρο του.

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

8 σχόλια
H αλήθεια είναι ότι έχει δικαιώματα, όσο ειδεχθές και αν είναι το έγκλημα του. Όμως, πρέπει να διαλέξει. Πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων του (προαυλισμός και εστίαση με άλλους κρατούμενους κλπ) και εντεύθεν κίνδυνο για τη ζωή του (όσα μέτρα ασφαλείας και αν ληφθούν θα υπάρχει αυτός ο κίνδυνος) ή κάποια απομόνωση.
"κακιστη ψυχολογια"; ειναι ανθρωπος δηλαδη, τελικα;ε, αν δεν του αρεσει η απομονωση, ας ζητησει με ευθυνη του δικηγορου του, να παει σε κοινο κελι με αλλους κρατουμενους και να μας πει μετα τι ψυχολογια θα εχει..
Αντί να πει κι ευχαριστώ, που ο "πελάτης του" έχει γλιτώσει από βέβαιο λιντσάρισμα διαμαρτύρεται κι από πάνω!!!Όσο για τα δικαιώματά του, ναι, νομικά δυστυχώς έχει και πρέπει να τηρηθούν - γιατί ηθικά, τα έχασε δια παντός όταν τεμάχισε και έβρασε το παιδί του.
Τελικά, ο δικηγόρος αυτός τι ζητάει;Από την μιά λέει ότι υπάρχει κίνδυνος λυντσαρίσματος και από την άλλη τι θέλει, να προαυλίζεται ο πελάτης του μόνος του;Φαντάσου να μην είχαν κυκλοφορήσει οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του εγκλήματος. Θα είχαν ξεσηκωθεί κι άλλοι για τα δικαιώματα του κρατουμένου.
Πραγματικά, ποτέ δεν θα ήθελα να κάνω αυτό το επάγγελμα. Δεν γνωρίζω εάν ο συκεκριμένος δικηγόρος θα μπορούσε να αρνηθεί την υπεράσπιση του ή όχι, αλλά πόσο μπορείς να μπεις στην ψυχολογία ενός τέτοιο εγκληματία προκειμένου να είσαι επαγγελματίας;
Νομίζω ότι η ουσία είναι ότι δεν χρειάζεται να μπεις στην ψυχολογία του. Πρέπει απλώς(?) να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματά του και να μεταφέρεις τα αιτήματά του. Προσωπικά θαυμάζω τους δικηγόρους που μπορούν και το κάνουν αυτό. Όχι αυτούς τύπου Κούγια που πατάνε επί πτωμάτων για να βγάλουν λάδι τον πελάτη τους ή για τη δημοσιότητα, αλλά αυτούς που καταπίνουν την προσωπική αποστροφή τους για να υπερασπιστούν δικαιώματα που δεν είναι μόνο του πελάτη τους αλλά όλων μας.
1. Yπάρχει λόγος που η νομοθεσία θεωρει υποχρεωτική την ύπαρξη δικηγόρου για τον κατηγορούμενο. Το θεωρώ σημαντικό για τη δικαιοσύνη και πιθανοτατα να τον υπερασπιζομουν αν μου το ζητουσε το δικαστήριο (και αν ημουν δικηγόρος). Είναι σημαντικο επισης να μη στοχοποιούμε τους δικηγορους που υπερασπιζονται τετοιους κατηγορούμενους, σκεψου οτι ο συγκεκριμενος δικηγόρος δεν πρόκειται να κονομήσει απο εναν πάμπτωχο ναρκομανή + θα χάσει τη δικη πανηγυρικα.2. Δεν είσαι ψυχολόγος και δεν χρειάζεται να μπεις στην ψυχολογία του δράστη. Αν κρίνεται σκόπιμο, φωνάζεις ειδικό.Ο σωστός δικηγόρος αρκείται στο να εφαρμοστεί σωστά ο νόμος, δεν "αθωώνει" και δεν χρειάζεται να είσαι "ο αδέκαστος Μπάρας" όπως εντελώς λαϊκίστικα μας μαθαίνουν στις ελληνικές ταινίες.Το μόνο κακό είναι όταν ο δικηγόρος επιτίθεται πρόστυχα στο θύμα που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του ή μεταχειρίζεται με ανήθικο τρόπο τη διαδικασία για να ταλαιπωρεί τα θύματα ή τους μάρτυρες π.χ. με διαρκείς αναβολές.
Εχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ εξαρχής. Εγω δεν το διατυπωσα σωστα.Δεν κρινω σε καμια περιπτωση το επαγγελμα, δεν εχω προθεση να στοχοθετησω κανεναν. Εντελώς υποκειμενικα το βλέπω το θεμα και μιλωντας μονον για εμενα. Δεν θα μπορουσα να ειμαι ποτε δικηγορος.Κατ'αρχην για τον λογο που αναφερεις στην τελευταια παραγραφο σου, και έπειτα διότι δεν είμαι τόσο μελετηρο άτομο! Χεχε!