Διαφορά 20,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση

Διαφορά 20,2 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση Facebook Twitter
8

Διαφορά 20,2 μονάδων ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δίνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του SBC.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,7%, η ΝΔ 16,5%, το Ποτάμι 6,1%, η Χρυσή Αυγή 5,4%, το ΚΚΕ 3,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3,1%, το ΠΑΣΟΚ 2,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο  πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας βρίσεκται αρκετά μπροστά έναντι του Αντώνη Σαμαράς, συγκεντρώνοντας το 57%. Το 21% απάντησε πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο  Αντώνης Σαμαράς ενώ το 18% απαντά πως κανένας από τους δύο δεν κάνει για πρωθυπουργός.


Το 46% εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, το 29% απαντά «μάλλον ναι», το 9% απαντά «όχι», ποσοστό 10% απαντά «μάλλον όχι».


Στο ερώτημα αν η διαπραγμάτευση μπορεί να χαρακτηριστεί σκληρή από την κυβέρνηση το 43% απαντά «σκληρή», το 29% «ανύπαρκτη» και το 22% την χαρακτηρίζει «ήπια».

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ελπιζω η συμφωνια με τους εταιρους να γινει συντομα,ωστε να κλεισουν τα σεναρια της παρενθεσης και να αποκτησουμε επιτελους μια ανανεωμενη αξιωματικη αντιπολιτευση. Συμφωνω ως ενα σημειο που Σαμαρας δεν εσπευσε να παραιτηθει καθως το πολιτικο τοπιο παραμενει θωλο ομως πρεπει μεσα στο καλοκαιρι να ξεκινησει η διαδικασια εσωκομματικων εκλογων! Ο σαμαρας παλευει να βρει το "δικιο" του για οσα εκανε παρασερνοντας τη νδ αλλα εμμεσα και τη χωρα(καθως η κυβερνηση κυβερνα χωρις αντιπαλο και χωρις πολιτικο κοστος) στο βουρκο. Ελπιζω να σοβαρευτει...
Ε, δεν μου κάνει και εντύπωση. Όσο τραγική και αν είναι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση (γεγονός που μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει καταλάβει ακόμα, εν καιρώ βέβαια θα το καταλάβει) ο Σαμαράς έχει πεθάνει ως πολιτικό πρόσωπο και τραβάει μαζί του και την ΝΔ. Λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να απολαμβάνει τέτοιας μεγάλης διαφοράς απο την ΝΔ λοιπόν.
Ότι μόνο ο Σαμαράς φταίει για την κατάντια της ΝΔ, γιατί κατά τα άλλα είναι ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κεντροδεξιό κόμμα και πάνω από όλα άφθαρτο και κυρίως αδιάφθορο κόμμα που διαχειρίστηκε την κρίση κοινωνικά δίκαια. Αλλά ξέχασα το πασόκ, η δημάρ και το δντ δεν άφησαν τον Αντωνάκη να διαπρέψει. Αυτός και το κόμμα του τα έκαναν όλα σωστά. Μωρέ τι λέτε;
Είναι τεράστια η δημοσκόπηση και η διαφορά των κομμάτων ή το "καταλληλότερος" είναι μάλλον τα πιο ανούσια στοιχεία.Παραδείγματα:1)Εσείς προσωπικά, ποια πιστεύετε ότι πρέπει να είναι η βασική προτεραιότητα της Κυβέρνησης;α) Να εξασφαλίσει την παρουσία της χώρας στο Ευρώ με κάθε τρόπο 52%β) Να απεγκλωβίσει τη χώρα από τα Μνημόνια με κάθε τρόπο 44%2) Εσείς προσωπικά, θεωρείτε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η Κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει ή όχι στο θέμα των ομαδικών απολύσεων;Ναι 23% όχι 70%3) Εσείς προσωπικά, θεωρείτε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η Κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει ή όχι στο θέμα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και διαπραγματεύσεων;Ναι 21% Όχι 63%4) Εσείς προσωπικά, θεωρείτε ότι στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, η Κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει ή όχι στο θέμα του ασφαλιστικού (όρια συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων κτλ);Ναι 18% Όχι 77%5)Αν η Κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία με τους δανειστές της χώρας που δεν συμβαδίζει με τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, εσείς προσωπικά τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει;α) Να προχωρήσει στη συμφωνία χωρίς δημοψήφισμα 46%β) Δημοψήφισμα 23%γ)Εκλογές 10%δ)Ρήξη χωρίς εκλογές ή δημοψήφισμα 9%και ένα που μου κάνει εντύπωση...Πόσο σημαντικό θεωρείτε το θέμα της έκδοσης νέων αδειών για τη χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων από τα κανάλια;Δεν έχω γνώμη (αυθόρμητα) 29%Πολύ 28%Αρκετά 16%Καθόλου 15%Λίγο 12%Για το σύνολο των ερωτημάτων μπορεί να κατεβάσει κανείς το λινκ από εδώ: http://www.sbctv.gr/content/epikairothta/ellada/4088-h-panelladikh-ereyna-ths-palmos-analysis-gia-to-sbcΣημείωση: Σε γενικές γραμμές οι δημοσκοπήσεις είναι από λίγο έως καθόλου αξιόπιστες.Η Παλμός όμως στις εκλογές έπεσε μέσα σχεδόν σε όλα.
Τσούκου στις 22/01/2015 έδινε ΣΥΡΙΖΑ 30,2% ΝΔ 20,3% διαφορά 9,9 με αποχή 2.7 και αναπ. 15,2 με αναγωγή δηλαδή πάει η διαφορά 13% όταν ήταν 8,5 μονάδες παρόλο που οι αναποφάσιστοι πήγαν οι μισοί στο σύριζα.http://www.eklogika.gr/gallops/Palmos-Tvxs-22-1-2015Αντίθετα της Gpo την ίδια μέρα έδινε ΣΥΡΙΖΑ 32,5% ΝΔ 26,5% που με 10%αναπ. πάει με την αναγωγή σχεδόν στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Αν μπεις στο πλήρες pdf της δημοσκόπησης του λινκ που δίνεις, θα δεις στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής:ΣΥΡΙΖΑ 36% (33.4%-38,4%)ΝΔ 26% (23,7%- 28,3%)Στις εκλογές είχαμε τελικά:ΣΥΡΙΖΑ 36,34%ΝΔ 27,81%Η Παλμός, έδινε όλο τον Ιανουάριο αντίστοιχα ποσοστά.Η GPO από την άλλη, όντως στην δημοσκόπηση της 22/1 έπεσε και εκείνη σε όλα μέσα (και με λίγο μεγαλύτερη ακρίβεια από την Παλμός), αλλά μέχρι την 19/1 έδινε διαφορά 4% μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ΧΩΡΙΣ να κάνει την αναγωγή/εκτίμηση εκλογικής επιρροής.Μιας και τα λέμε όλα αυτά, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια στην δημοσκόπηση της GPO. Οι ερωτήσεις που δεν είχαν να κάνουν με κάποιο κόμμα (πχ "πόσο σημαντικές είναι για εσάς αυτές οι εκλογές;") είχαν την απάντηση που ερχόταν πρώτη (και στην συντριπτική πλειοψηφία εκείνη με το μεγαλύτερο ποσοστό) με μπλε χρώμα... και την απάντηση με το μικρότερο ποσοστό με κόκκινο χρώμα. η GPO ήταν πιο έγκυρη από άλλες (πχ Rass), αλλά η διαφορά μεταξύ των δημοσκοπήσεων όλης της προεκλογικής περιόδου και της 22/1 είναι τόσο μεγάλη που προκαλεί ερωτηματικά.