ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Kρήτη: Δύο αδελφές μήνυσαν τους γονείς τους επειδή άλλαξαν τις κλειδαριές στο σπίτι

Kρήτη: Δύο αδελφές μήνυσαν τους γονείς τους επειδή άλλαξαν τις κλειδαριές στο σπίτι Facebook Twitter
26

Μήνυση που είχε ως συνέπεια την σύλληψη των γονέων τους έκαναν δύο αδελφές 16 και 19 χρονών κατά του πατέρα και της μητέρας τους για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με το CretaPost, οι δύο κοπέλες, που ζουν στις Μοίρες Ηρακλείου με την οικογένειά τους, αντιμετώπιζαν τις αντιρρήσεις των γονέων τους για τις εξόδους τους τα βράδια με τις παρέες τους.

Όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία κατά την επιστροφή τους στο σπίτι μετά από νυχτερινή έξοδό τους βγήκαν αλλαγμένες τις κλειδαριές, κάτι που έκανε ο πατέρας με τη συναίνεση της μητέρας του.

Η ανήλικη συνοδευόμενη από την αδελφή της κατέφυγε στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών όπου και κατήγγειλε τους γονείς της, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος τους. Οι δύο γονείς συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου.

26

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Δεν συνετίζεις έτσι το παιδί σου! Το διώχνεις ακόμη μακρύτερα. Αλλά δεν με παραξενεύει η αντίδραση των κοριτσιών! Ανάλογη με αυτή των γονιών τους. Ακραία
Χριστέ μου τι κόσμος υπάρχει... Τέλος πάντων δεν θα μπω σε συζήτηση περί το ποιος έχει πιο πολύ άδικο, απλά θα πω το εξής: αν μη μπορώντας να μπουν στο σπίτι αποφάσιζαν να πάνε σε καμιά φίλη τους να μείνουν το βράδυ και στο δρόμο τις χτύπαγε κατά λάθος αυτοκίνητο και η μικρή πέθαινε, και η μεγάλη καταρρακωνόταν από τύψεις (έχει συμβεί, ατύχημα θα ήταν), αναρωτιέμαι, ποιος θα κέρδιζε από την όλη ιστορία εκτός από την ασφαλιστική του αυτοκινητιστή;
Μπράβο... την ίδια εξυπνάδα είχε κάνει κι ο πατέρας μου μια φορά. Γύρισα από το φροντιστήριο 8 η ώρα το απόγευμα και είχε αλλάξει την κλειδαριά. Αυτός όμως άφησε και τη μάνα μου απ'έξω. Η μάνα μου επειδή ήτανε πολύ θύμα φοβήθηκε να κάνει μήνυση όπως της πρότειναν στο αστυνομικό τμήμα. Πήγα λοιπόν κι έμεινα σε μια θεία μου (στην αδερφή του) τις επόμενες μέρες. Και μετά πήγε σε δικηγόρο και μου έστειλε εξώδικο όπου με απειλούσε για να επιστρέψω στο σπίτι γιατί δήθεν το είχα σκάσει για να γυρίζω με γκόμενους. Ό,τι να'ναι...Μην κρίνετε λοιπόν τόσο εύκολα χωρίς να ξέρετε γιατί μερικοί γονείς είναι πολύ μεγάλα καθίκια. Στο κάτω-κάτω αν είσαι σωστός γονιός έχεις φροντίσει να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου κατάλληλα ώστε να μη φτάνεις σε τόσο μεγάλες συγκρούσεις. Εγώ αυτό έχω κάνει με την κόρη μου. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο.
Οσοι εχουν πανω απο ενα παιδι, ξερουν οτι αυτο που λες ¨"αν είσαι σωστός γονιός έχεις φροντίσει να διαπαιδαγωγήσεις το παιδί σου" ειναι μπαρουφα. Εγω εχω 4 και μπορω να κοκορευομαι για το τι καλη δουλεια εχω κανει με ενα απο αυτα και να βαραω το κεφαλι μου στο τοιχο για ενα αλλο, αν ειχες δικιο. Αλλα δεν εχεις.
Ουάου. Αυτοί οι 3 που πατήσανε "ναι" πρέπει να είναι πολύ έξυπνοι. Εγώ δεν κατάλαβα τίποτα. Πού ακριβώς δεν έχω δίκιο, και τι σημασία έχει πόσα παιδιά έχεις;
Ρίχνω ένα φταίξιμο και στους γονείς,διότι αντέδρασαν με υπερβολή.Πάντως σίγουρα δεν θα το εννοούσαν να τις αφήσουν έξω όλη την νύκτα,μάλλον ένα καψώνι για κάνα μισάωρο ήθελαν να τις κάνουν και μετά θα τις άφηναν μέσα ή θα πήγαιναν αλλού να κοιμηθούν(συγγενείς,φίλες)!ΑΛΛΑ:Δηλαδή,ρε παιδιά,για να καταλάβω: όταν οι γονείς της επέτρεπαν να κυκλοφορεί νυχτιάτικα έξω(ποιος ξέρει πού,σε μπαρ,σε άδειες πλατείες...),ακόμη και αν ήταν με την παρέα της,δεν την εξέθεταν σε κίνδυνο; Εάν τις έλεγαν οι γονείς της "δεν σ' αφήνουμε,στα πλαίσια της γονικής μας μέριμνας,για να μην μεθύσεις και γίνεις αλκοολική(φερ' ειπείν)ή σε βιάσουνε αφού σε ναρκώσουνε(παλι φερ' ειπείν)",θα το δεχόταν η ανήλικη,εφόσον απαιτεί(εκ των υστέρων)γονική μέριμνα;Ο κίνδυνος ξαφνικά αποκτά υπόσταση και πιθανότητα να εκδηλωθεί ΜΟΝΟ αφού τελειώνει η διασκέδαση και ΜΟΝΟ στον γυρισμό προς το σπίτι και ΜΟΝΟ πέριξ του σπιτιού;Δηλαδή δεν θα τις σκότωναν/έκλεβαν 3 χλμ από το σπίτι,αλλά στην εξώπορτα;! Δηλαδή όταν της επέτρεπαν να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού και να κατευθυνθεί προς το μέρος όπου θα διασκέδαζε,δεν υπολόγισε την πιθανότητα να την χτυπήσει καθ'οδόν κάνα αμάξι,παραδείγματος χάριν,και δεν απαίτησε να εξασκήσουν την γονική τους μέριμνα και γι' αυτό;Κι αν όντως φταίνε οι γονείς,γιατί δεν έκανε μήνυση και στην ΕΝΗΛΙΚΗ αδελφή της; Ελλείψει γονέων,νομίζω πως,τουλάχιστον εθιμοτυπικά,η μέριμνα μεταφέρεται στο αμέσως επόμενο/πλησιέστερο ενήλικο συγγενικό πρόσωπο!Αυτό που θέλω να πω είναι:τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις δεν τα επικαλούμαστε μόνο όταν μας συμφέρουν!Και τι στο καλό έχει η νυκτερινή ζωή στις Μοίρες(που;) που θέλανε οπωσδήποτε να βιώσουν; Τρελό clubbing μέχρι πρωίας;Καρναβάλι;Ξέφρενα πάρτυ;Τι;
Κι εγώ αυτά αναρωτήθηκα στο πρώτο σχόλιο αυτού του άρθρου αγαπητέ Βασίλη Βασιλειάδη και είδες την αντίδραση που υπήρξε. Πολύ λογικές οι ερωτήσεις σου. Το θέμα που προκύπτει είναι ότι ενώ η αρμονική συμβίωση των μελών μίας οικογένειας στο ίδιο σπίτι οφείλει να στηρίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη και αμοιβαίες υποχωρήσεις, εντούτοις επιλέχθηκε η μηδενική διάθεση για επικοινωνία και συμβιβασμό.
Το θέμα είναι ότι όταν ήθελε να διασκεδάσει δεν ήθελε την προστασία του σπιτιού της. Όταν γύρισε σπίτι την θέλησε. Και δεν της παρέσχαν την προστασία που δικαιούταν. Τώρα τι να πω, δεν νομίζω ότι επιτρέπεται να δίνεις την προστασία όποτε γουστάρεις αλλά δεν είμαι δικηγόρος και θα πω μπαρούφα. Ας μας διαφωτίσει όποιος έχει τις κατάλληλες γνώσεις.
Οταν εισαι τοσο αχρηστος να επιβληθεις και να δωσεις στα παιδια σου να καταλαβουν οτι πρεπει να τηρουν καποιους κανονες καταφευγεις σε τετοιες λυσεις. Βεβαια πολλοι γονεις δεν κλειδωνουν τα παιδια τους εξω αλλα και οτι τα κλειδωνουν απο μεσα νομιζοντας οτι κανουν το σωστο.
Ακουγεται πολυ κωμικο, ομως αν το δει καποιος σοβαρα αυτη η οικογενεια εχει παθει σοβαρη ρηξη. Μακαρι με αγαπη και κατανοηση να επουλωθει αυτη η πληγη, αν και πιστευω πως ειδικα απο την μερια των γονεων δυσκολα θα μπορεσει να γινει η υπερβαση.
Το παρατραβηξαν οι γονεις. Τον εχθρο βγαζεις απο την πορτα,οχι τα παιδια σου. Συζητηση χρειαζεται και μια μεση λυση. Και υπομονη απο τους γονεις. Οι κοντρες τις εφηβειας δεν ειναι για παντα. Ας τα συμβουλεψουν και ας τα αφηνουν να βγαινουν μεχρι καποια ωρα. Η μη εμπιστοσυνη δεν φερνει καλα αποτελεσματα.Εγω εμπαινα στο σπιτι απο μια χαλασμενη πορτα που ανοιγε με ενα συγκεκριμενο...κουταλι! Ειχα δικιμασει τα παντα....σαν το γοβακι της Σταχτοπουτας! Ενα βραδυ ομως οπως χορευα στο κλαμπ...μου φυγε απο την τσεπη και το εχασα...τι το θες; Μεχρι να βρεθει... πηγα να σκασω!
Οκ το παρατράβηξαν, φαντάσου τι είχαν τραβήξει οι άνθρωποι που σκέφτηκαν αυτό τον τρόπο. Θεωρώ πιθανό, χωρίς να έχω στοιχεία, ότι ο στόχος τους δεν ήταν να διώξουν τα κορίτσια από το σπίτι αλλά να τα ταρακουνήσουν - με τη σκέψη ότι πχ θα διανυκτερεύσουν στη γιαγιά, στην ξαδέρφη, στην κολλητή και θα γυρίσουν το πρωί υπό τους δικούς τους όρους.Και αυτές πήγαν στην αστυνομία και συνέλαβαν τους γονείς.Καλή φάση. Καρμαζεμπίτς όμως.
Κακη φαση. Νταρμαζεντογκ, τα απλοικά σχέδια καμιά φορά δεν πιάνουν. Μαλλον δικομανης οικογενεια οποτε τα παιδια ειχαν ως πρωτη αντιδραση την νομιμη οδο. Καλυτερα για ολους ειναι οταν υπαρχουν ανοιχτοι οδοι επικοινωνιας και ειλικρινεια. Στην περιπτωση αυτη την κυρια ευθυνη εχουν οι γονεις. Τι παραδειγμα δωσαν αλλαζοντας την κλειδαρια; Ελπιζω, αλλα αμφιβαλω, οτι ο νομοθετης μαζι με τον εισαγγελεα θα ενεργησει και τους κοινωνικους λειτουργους και ψυχολογους. Θα ειναι λαθος μεγαλο αν αυτη η διαδικασια του εισαγγελεα γινει αφορμη να διαλυθει μια οικογενεια. Ελπιζω να τα βρουν και να μην τους κυνηγαει σε ολη τους τη ζωη αυτο.
Ελπίζω οι δύο αδελφές να ψάξουν για δουλειά γρήγορα, γιατί κάτι μου λέει ότι δεν πρόκειται να ξαναδούν χαρτζιλίκι από τους γονείς τους από σήμερα και στο εξής. Και μία ερώτηση προς αυτές: Όταν βγήκατε για την βραδυνή έξοδο σας κινδυνέψατε; Και αν ναι, με ποιο τρόπο; Ρωτάω γιατί αναφέρεστε στη μήνυση ότι εξαιτίας της αλλαγής των κλειδαριών του σπιτιού των γονιών σας εκτέθηκε η 16χρονη σε κίνδυνο.
Το σιγουρο ειναι, οτι αν δεν αντιλαμβανεσαι τους κινδυνους που υπαρχουν εκει εξω για τα ανηλικα παιδια, τοτε δεν πρεπει να γινεις πατερας John_A. Αν γινεις, προσπαθησε να στειλεις να ανηλικα παιδια σου στο σχολειο και οχι να δουλεψουν .
Το γεγονός οτι πάνω κάτω όλοι είχαμε δεχθεί παρόμοια "απειλή" απο τους γονείς μας στα εφηβικά χρόνια αλλα ποτέ δεν υλοποιήθηκε, είναι προφανώς γιατι κανένας σώφρων γονιός δεν προκειται να κλειδώσει έξω απο το σπίτι το παιδί του βραδιάτικα.Ο κίνδυνος δεν προκύπτει απο την νυχτερινή έξοδο των κοριτσιών ψυχαγωγικής φύσεως αλλά απο την έκθεση της ανήλικης κοπέλας σε κίνδυνο απο τους γονείς αφήνοντας την εκτός οικογενειακής στέγης σε ξεκάθαρη παραβίαση της διάταξης του Αστικού κώδικα περί γονικής μέριμνας.Οι γονείς είναι νομικά υπόχρεοι να προστατεύουν με κάθε τρόπο το τέκνο του και να φροντίζουν για την επιμέλεια του.
Μια και χλωμό να σου απαντήσουν οι κοπελιές, μπορώ να υποθέσω οτι η έκθεση σε κίνδυνο είναι η εγκατάλειψη ανηλίκου εκτός του σπιτιού την νύχτα. Ακούγεται δύσκολο;
Με ενηλικα ηταν, την 19χρονη αδερφη της. Δεν στεκει η "εγκαταλειψη" λοιπον. Οι γονεις ειχαν καθε λογο να αλλαξουν τις κλειδαριες εφ'οσον χαθηκε η εμπιστοσυνη και δεν μπορουν να ξερουν ποιος θα χρησιμοποιησει αυτο το κλειδι μεσα στα μαυρα μεσανυχτα. Αν αποδειχθει οτι χτυπαγαν την πορτα και δεν τις αφηναν να μπουν στο σπιτι τους, τοτε ναι, θα συμφωνησω οτι εκαναν λαθος.
Δηλαδή το γεγονός ότι εφόσον και οι δύο αδελφές μήνησαν τους γονείς τους σημαίνει ότι μάλλον εκείνο το βράδυ ήταν η 16χρονη ήταν μαζί με την ενήλικη αδελφή της, δεν το υπολογίζετε καθόλου;Κι επειδή κάποιοι λέτε πολύ σωστά ότι η επιμέλεια της ανήλικης είναι υποχρέωση των γονιών της, πείτε μου σας παρακαλώ: Η γονική επιμέλεια της παύει να ισχύει όταν βγαίνει από το σπίτι της για νυχτερινή διασκέδαση, παρόλες τις αντιρρήσεις των γονιών της, και επανέρχεται όταν επιστρέψει, ότι ώρα θέλει, στο σπίτι τους; Γιατί σύμφωνα με αυτή τη λογική, οι γονείς της θα πρέπει να την συνοδεύουν παντού εκτός οικίας. Και προσωπικά δεν πιστεύω να ήταν η πρώτη φορά που είχε γίνει κάτι παρόμοιο για να φτάσουν οι γονείς της σε τέτοια, ακραία, μέτρα.
Ναι Οκ.Σίγουρα έχει βάση αυτό που λες κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε.Όλο αυτό δεν έγινε έτσι, από τη μια μέρα στην άλλη.Σε καμία περίπτωση όμως δε συνετίζεις το παιδί σου με "τιμωρίες" τέτοιου τύπου!Είναι σα να του λες ότι είναι ανεπιθύμητο το ίδιο κι όχι οι πράξεις του που προφανώς δεν τις έχεις οριοθετήσει σωστά μαζί του...Από την άλλη, το να κάνεις μήνυση στους γονείς σου για κάτι τέτοιο, είναι σα να παίρνεις το σκουπιδαριό που κουβαλάνε στην ψυχή τους και να το ενστερνίζεσαι, και φυσικά προβαίνεις σε μια αντίστοιχων προδιαγραφών πράξη!Η οικογένεια έχει άλλα προβλήματα, που πρέπει να αναζητηθούν και δεν θα τα λύσει ούτε η αστυνομία, ούτε ο εισαγγελέας, ούτε ο κλειδαράς.