ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Σκληρή επίθεση της ΝΔ για την ΕΡΤ: Στην Ελλάδα της 'πρώτη φορά αριστερά', νομοθετούν για να προσλάβουν τον εαυτό τους

Σκληρή επίθεση της ΝΔ για την ΕΡΤ: Στην Ελλάδα της 'πρώτη φορά αριστερά', νομοθετούν για να προσλάβουν τον εαυτό τους Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
9

Αντιδράσεις από την ΝΔ προκάλεσε η πρόσληση ενδιαφέροντος για το ΔΣ της ΕΡΤ, η οποία αναρτήθηκε παραμονή Πρωτομαγιάς και λήγει την Δευτέρα 4 Μαΐου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά της κυβέρνησης με σκληρή ανακοίνωση που έγινε από την συντονίστρια της ΟΔΕ Μορφωτικών Υποθέσεων και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για τακτοποίηση πελατειακών υποχρεώσεων και σχολιάζεται το γεγονός πως η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η εκ μέρους του 'καναλάρχη' υπουργού Επικρατείας fast track διαδικασία πρόκλησης ενδιαφέροντος για το διορισμό του νέου ΔΣ της ΕΡΤ, αποτελεί το πιστοποιητικό θανάτου της δημόσιας τηλεόρασης.

Μετά την κατάργηση του Εποπτικού Συμβουλίου, μετά τα 'βαφτίσια' και την τακτοποίηση πελατειακών υποχρεώσεων, τώρα ο αρμόδιος υπουργός ετοιμάζεται να διορίσει τους εκλεκτούς του και στο ΔΣ.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος αναρτήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, παραμονή Πρωτομαγιάς, και η προθεσμία λήγει το μεσημέρι της Δευτέρας, λίγες μόλις ώρες μετά από ένα τριήμερο αργίας.

Στα χέρια της κυβέρνησης και υπό τον απροκάλυπτο έλεγχό της, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται να μπει στο τούνελ της χειραγώγησης και του εργασιακού και δημοσιογραφικού χάους.

Πολύ σύντομα θα έλθει και ο λογαριασμός. Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αυξήσει το ανταποδοτικό τέλος, φορτώνοντας στον λαό το κόστος των επαναπροσλήψεων και μιας ακόμη σύγκρουσης συμφερόντων: Ανάμεσα σε αυτούς που θα επαναπροσληφθούν είναι και βουλευτές πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, αλλά και συγγενικά τους πρόσωπα.

Δηλαδή, στην Ελλάδα της 'πρώτη φορά αριστερά', κάποιοι νομοθέτησαν για να προσλάβουν τον εαυτό τους. Οι 'κόκκινες γραμμές' της κυβέρνησης έγιναν πράγματι κατακόκκινες. Από ντροπή!»

9

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αν και δεξιός από τα γεννοφάσκια μου το θέμα της ΕΡΤ με είχε εξοργίσει. Όταν βγαίνει ο πολύς κύριος Σίμος Κεδίκογλου και με ύφος "μόλις γάμησα" λέει ότι η ΕΡΤ κλεινει γιατι κοστίζει πολλά και δεν είναι ώρα για παχιες αγελάδες και παράλληλα ανακοινώνει την ιδρυση νέου φορέα κρατικής ραδιοτηλεόρασης με το δικαίωμα να συνάπτονται συμβάσεις κατά τη βούληση και την κρίση του εκάστοτε προέδροου του φορέα αυτού το κάνουμε για οικονομία; όταν κλείνεις την ΕΡΤ το μόνο νόμιμο φορέα με άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα γιατί στοιχίζει πολλά στον Ελληνα φορολογούμενο (μέγα ψέμα η ΕΡΤ έβγαζε χρήματα τα τελευταία χρόνια) και αφήνεις ΑΝΤΕΝΝΑ και ΜΕΓΚΑ που δεν εχουν πληρώσει ενοικιο για τις συχνότητες και ΙΚΑ εδώ και κάτι δεκαετίες να αλωνίζουν τι γίνεται; οταν δημοπρατεις τις συχνότητες και κρατικό κανάλι δεν υπάρχει (και έτσι θα αναγκαστει το κράτος να νοικιάσει συχνότητα από τον ιδιώτη) δεν είναι σκάνδαλο; όταν έχουμε πανελλήνιες εξετάσεις και τα θέματα που μετέδιδε η ΕΡΤ δωρεάν τα μεταδίδει η ΝΟΒΑ με δεκα χιλιαρικα ακατέβατα (για πενηντα διάβασα κάπου) δεν είμαστε για ξύλο κυριε Σιμο μου; Η ΞεΝΕΡΙΤ στο λογαριασμό της ΔΕΗ μας στοιχιζει ένα πενηνταρικο βλέπεται. Για να σας προλάβω ολους ΔΕΝ ειμαι υπάλληλος της ΕΡΤ μη με κράξετε. Απλά έβλεπα ΕΡΤ και το ευχαριστιομουν.
Αν σου άρεσε η Ερτ και καλα κάνεις να την πληρώνεις κι εσύ και όσοι τη βλέπετε.Πληρώνω ερτ μεσω 3 λογαριασμών ρεύματος και δεν έχω καν τηλεόραση.Πληρώνει ΕΡΤ ο ανεργος που δεν εχει ουτε να πληρωσει το ρευμα του.Επειδη ΡΣΥ γουσταρεις ΕΡΤ βάζεις ολους τους άλλους να πληρωνουν; Ενδιαφερουσα προσεγγιση.Απο που έβγαζε χρηματα η ερτ; Απο τα χρηματα του κάθε φουκαρα χωρις να τον ρωτήσουν; Σαν να εχω ενα περιπτερο, εσοδα 1000 ευρω, έξοδα 1500 αλλα να σου λεω οτι εχω κερδοφορια επειδη μου δινει ο πατερας μου 1000 ευρω χαρτζηλικι/"Αν και δεξιός από τα γεννοφάσκια μου το θέμα της ΕΡΤ με είχε εξοργίσει."Αυτο το λες για να κάνεις αντιθεση; Ο ΚΚ ο Α' μεγας κρατιστης ήταν. Εκανε τοσες κρατικοποιήσεις που ο συριζα ουτε στα πιο τρελά του ονειρα δεν εχει σκεφτει.
Μα,το ειπε βουλευτης του συριζα...μην το ψαχνετε...''Να ανοιξει η ερτ να βολεψουμε αυτους που εφεραν τον συριζα στην εξουσια''...Περα απο αυτο,σαφως ο διαγωνισμος ειναι φωτογραφικος και θα δουμε γνωστα συριζαικα ονοματα να διευθυνουν εναν κρατικο καναλι που θα καταντησει πιο κομματικο απο ποτε....
Πλάκα έχει που παραπονιέσαι για το τι ΘΑ γίνει, αλλά δεν βρίσκεις έναν καλό λόγο που θα έχει ανταγωνισμό η Digea (την ΕΡΤ), για να μην πληρώνουμε σκανδαλωδώς μεγάλα ποσά χωρίς αντίκρυσμα.Κάτι που γίνεται ΗΔΗ ΤΩΡΑ και το σταματάνε, δεν σε ενοχλεί, γιατί υπάρχει ο φόβος ότι ΘΑ γίνει κομματικό το κρατικό κανάλι, υποθέτω επειδή η ΝΕΡΙΤ μέχρι σήμερα ήταν υπόδειγμα κρατικού καναλιού και φοβάσαι μην μαγαριστεί το μαγαζί.Ας φέρουν στην δημοσιότητα μια-μια τις συμβάσεις που υπογράφτηκαν (ή και δεν...) από την ΝΕΡΙΤ, να δούμε γιατί σκούζει τόσο η ΝΔ...
..για το Δημοσιο τακτοποιηση αμεση,τώρα,χθες..εσεις του ιδιωτικου υπομονη,τα 751€ ερχονται,στο δρόμο ειναι δηλαδή,όπου να ναι φτάνουν..αλήθεια που θα έλεγε και ο θειος μου ο Αισωπος
Το προβλημα για μας του ιδιωτικου δεν ειναι οτι τα 751(βασικος) ειναι στο δρομο αλλα οτι αν ερθει μαλλον εμεις θα μαστε στο δρομο....αυτη η λογικη της αριστερας οτι οι επιχειρηματιες (οχι οι μεγαλοι αλλα οι μικρομεσαιοι,κυριως) γεννανε λεφτα δεν μπορω να την καταλαβω
Μπορεις ομως να καταλαβεις ομως τη λογικη των επιχειρηματιων οτι μπορει καποιος να ζησει με 400 η 500 ευρω; Αν δεν μπορει καποιος να πληρωνει αξιοπρεπως τους ανθρωπους που εργαζονται για αυτον η δε θα επρεπε να εχει επιχειρηση η θα επρεπε να τη δουλευει μονος του.
Βασικα Αντρέας Αντωνίου ακριβως αυτο έγινε: οι περισσοτερες επιχειρησεις έκλεισαν. Πως στο καλο νομιζεις οτι αυξήθηκε τοσο πολύ η ανεργια; Κοιτα να δεις κάτι πράγματα ε; Κλεινουν κάποιες επιχειρισεις ή μενουν με ελάχιστα άτομα και μυστηριωδώς αυξάνεται η ανεργία.Και εξηγησε μου την αξιοπρέπεια να πρεπει να ζησεις τα παιδια σου με 0 (μηδεν ) εισοδημα.
Έχει δίκιο. Ας μην ξεχνάμε όμως οτι και η ΝΔ είχε την πρωτοπορία σε κάτι τέτοιες μαλαγανιες, με την, γνωστή πλεόν, "συνεντευξη" που κότσαραν στο ΑΣΕΠ και έδινε μέχρι 600 μόρια, αν θυμάμαι καλά.