Ο Βαρουφάκης είπε στους αντιεξουσιαστές πως σε μια εβδομάδα θα τον έχουν διώξει απ' την κυβέρνηση

Ο Βαρουφάκης είπε στους αντιεξουσιαστές πως σε μια εβδομάδα θα τον έχουν διώξει απ' την κυβέρνηση Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
16

Το Mega, παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντο με δηλώσεις αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος περιγράφει τους διαλόγους του υπουργού Οικονομικών με τους αντιεξουσιαστές κατά τη διάρκεια του επεισοδίου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα ο κ. Βαρουφάκης υπήρξε ψύχραιμος και η στάση του συνέβαλε στο να μην πάρει πιο βίαιη έκταση το περιστατικό.

Ο μάρτυρας αναφέρει επίσης ότι ο υπουργός τους είπε «Γιατί με κράζετε εμένα; Βλέπετε τι γίνεται στα κανάλια; Εχετε καταλάβει πως δουλεύει το σύστημα; Εχετε καταλάβει ότι δεν είμαι μέρος του συστήματος και πως το πολύ σε μια εβδομάδα θα με έχουν πετάξει έξω από την κυβέρνηση;».

Όταν ένας από τους νεαρούς τον ρώτησε «Αφού ξέρεις ότι είναι βρώμικο γιατί δεν κάνεις κάτι για να το καθαρίσεις;» ο υπουργός φέρεται να απάντησε πως «Δεν γίνεται, προσπάθησα, αλλά απέτυχα».

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Τρικυμία εν κρανίω.Αντιεξουσιαστής που εχθρεύεται το αστικό κράτος γιατί αργοπορεί να του χορηγήσει υπηκοότητα και τα συμπαρομαρτούντα προνόμια ενώ σιτίζεται απο την μαμά του.Κάποιο άλλο θυμωμένο εκτάκι που στην αυλή του ¨σχολείου¨ του παίζουν και μικρότερες τάξεις και τον ενοχλούν .Πολιτική αντίληψη νηπιακού επιπέδου ,λόγος χαχόλων και θλίψη για μια γενιά που έχει χαθεί στο γηπεδικό βούρκο , τις ντόπες και τα πεσίματα.
Το καμάρι που ειναι αλλοδαπός φυσικά θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του να τραμπουκίζει υπουργό κυβέρνησης της χώρας της οποίας θέλει να γίνει πολίτης. Παράνοια
Δεν ξέρω αν πράγματι έγινε αυτή η συνομιλία. Αν πάρω δεδομένο όμως ότι έγινε, τότε έχω να παρατηρήσω τα εξής: Ο Βαρουφάκης, ο οποίος, μέχρι προτινος, εργαζόταν για μια εταιρεία των ΗΠΑ που σχεδιάζει και κατασκευάζει βιντεοπαιχνίδια, δεν είναι μέρος του συστήματος;;;;;; Και τι θα τον έκανε μέρος του συστήματος, μήπως το να υπέβαλλε ολοκληρωμένες προτάσεις για τη λύση του προβλήματος της χώρας του;; Και θα τον διώξει ο Τσίπρας-Λαφαζάνης που είναι μέρος του συστήματος;;;
Ο Βαρουφάκης, ένας καταξιωμένος οικονομολόγος, την γνώμη του οποίου ζητάνε πολύ μεγάλες εταιρίες παγκοσμίου φήμης,κάποιος που έχει διδάξει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια στο κόσμο, συγγραφέας αρκετών βιβλίων με πολύ καλές κριτικές από ανθρώπους που γνωρίζουν, με ένα βιογραφικό το λιγότερο εντυπωσιακότατο (http://www.econ.uoa.gr/fileadmin/econ.uoa.gr/en/uploads/CV_Varoufakis_2014_eng.pdf), και που πριν μερικά χρόνια τον ζήτησε μια τεράστια εταιρία βιντεοπαιχνιδιών αναθέτοντάς του να ερευνήσει για περίπου ένα χρόνο και να βοηθήσει σε ένα οικονομικό μοντέλο σχεδόν μοναδικό στο κόσμο (http://gr.ign.com/features/13805/feature/giannes-barouphakes-e-valve-kai-to-upourgeio-oikon?p=2), για μένα είναι τουλάχιστον κοντόφθαλμο να κρίνεται έτσι ελαφρόμυαλα, πως είναι μέρος του συστήματος επειδή "μέχρι προτινος, εργαζόταν για μια εταιρεία των ΗΠΑ που σχεδιάζει και κατασκευάζει βιντεοπαιχνίδια". Τον άνθρωπο τον γνώριζα πολύ πριν πάρει τα καθήκοντα υπουργού. Δεν μπορώ να γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο πως είναι, αλλά από το έργο του στη ζωή του, με αυτά που έχει καταπιαστεί, το ήθος που βλέπω, και πάνω από όλα από το πόσο πολύ δεν τον θέλουν στην Ευρώπη άνθρωποι, οι οποίοι όσο συνέβαιναν πολυάριθμα και τερατώδη σκάνδαλα στη χώρα μας και πηγαίναμε από το κακό στο χειρότερο δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τους προηγούμενους, με κάνει να νιώθω πολύ πιο ασφαλής. Δεν λέω πως δεν μπορεί να κάνει λάθη, ειδικά με την μηδενική εμπειρία ως πολιτικός, αλλά με την πολύ μεγάλη εμπειρία ως οικονομολόγος για μένα είναι μακράν ο καταλληλότερος άνθρωπος που έχει περάσει απο αυτή τη θέση εδώ και πολλά χρόνια.
Αγαπητέ #Kost@s δεν αμφισβήτησα τα εργασιακά και ακαδημαϊκά προσόντα του Βαρουφάκη. Εκεί που προβληματίστηκα είναι το εξής: Με όλα αυτά τα βιογραφικά που αραδιάζεις κι εσύ, ισχυρίζεται (αν βέβαια αληθεύει) ότι ΔΕΝ είναι άνθρωπος του συστήματος και ότι άνθρωποι του συστήματος θα τον διώξουν. Ποιοί είναι οι άνθρωποι του συστήματος που θα τον διώξουν; Ο Τσίπρας και ο Λαφαζάνης και ιδίως ο πρώτος; Αν δεν κάνω λάθος αυτός που μπορεί να τον διώξει είναι ο Τσίπρας.Υ.Γ. Όλα τα προσόντα που αναφέρεις, μπορεί να τον κάνουν καλό καθηγητή ή εργαζόμενο σε εταιρεία βιντεοπαιχνιδιών, αλλά δεν νομίζω ότι τον κάνουν και καλό ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, όπως όλοι γνωρίζουμε.
δείτε το link, http://www.dreamstime.com/stock-photo-comic-book-t-rex-image9825980, ο συμπαθής Γιάνννης όπως και ο τυρανόσαυρος REX με τον οποίον τόσο μα τόσο πολύ μοιάζει δεν θα καταλάβει πότε θα τον βαρέσει και αυτόν ο κομήτης.
Ο μάρτυρας (άλλος) είπε πως ο Βαρουφάκης του εκμυστηρεύτηκε πως η καραδεξιά ομάδα των υπόλοιπων υπουργών του είπε πως "Βαρουγ, you are so fucking right about what you say. The Greeks are actually just a step (if not already) before their destruction. We really appreciate your analysis (though we do not understand it since we are far behind in terms of both knowledge and humane understandig). Και αυτά καταγράφηκαν σε mp3 αλλά οι άλλοι υπουργοί υποχρέωσαν το Βαρουφάκη να το κάνει del και ώς εκ τούτου δεν υπάρχει απόδειξη. Αλλά ο μάρτυρας...είναι γνωστός σε όλους και είπε την πάσα αλήθεια!
πολυ ωραιο το βιντεακι,ωραια και η μαρτυρια,επειδη ομως το ρεπορταζ προερχεται απο το mega νομιζω οτι καλο ειναι να περιμενουμε μια εβδομαδα να δουμε εαν θα επαληθευτει,και μετα να βγαλουμε συμπερασματα.
Ευτυχώς πού υπάρχουν κι οι αναρχικοί κι έχουμε ενημέρωση inside επιπέδου.Πώς αλλιώς θα μαθαίναμε ότι σε μιά βδομάδα τον σουτάρουν τον Βαρούφ?Αντε να το έλεγε καμιά "ανώνυμη αλλά καλά πληροφορημένη" πηγή. Ομως τότε θα σπεκουλάραμε όλοι αν είναι προπαγάνδα η όχι.Ενώ τώρα το άβατο τον ανάγκασε να το μολογήσει μόνος του.Αθάνατα Εξάρχεια.
Η κυβέρνηση είναι βρώμικη και γι' αυτό θα τον διώξουν; Το ελληνικό σύστημα είναι βρώμικο και επειδή αυτός δεν συμβιβάστηκε με τη βρωμιά θα τον διώξουν; Δηλαδή οι άλλοι που θα μείνουν συμβιβάστηκαν με τη βρωμιά;Το ευρωπαϊκό σύστημα είναι βρώμικο και αλλοτρίωσε και τον ΣΥΡΙΖΑ, πλην Βαρουφάκη;Μήπως το παγκόσμιο σύστημα είναι βρώμικο; Ο καπιταλισμός; Οι λέσχες και οι τραπεζίτες;Πάντως μείνει δεν μείνει ο ασυμβίβαστος, τον Ιούνιο προέβλεψε ότι θα βγούμε στις αγορές. Να τον ακούτε τον Υπουργό. Τόσες φορές έχει πέσει μέσα.