Δεν θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο

Δεν θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα συζητηθεί τελικά στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει στις 17.00, καθώς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνισαν στο μεταξύ, λίγο πριν την έναρξη του Brussels Group, ότι η κυβέρνηση εμμένει στις «κόκκινες γραμμές» της, οι οποίες αφορούν τα εργασιακά, τη μείωση μισθώμν/συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την αύξηση του ΦΠΑ.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει την λαϊκή εντολή να φέρει μια συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών και γι' αυτό δεν θα το πράξει. Αντίθετα, εμμένει σε μια συμφωνία χωρίς τα εγκλήματα του μνημονιακού παρελθόντος, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, η ημερήσια διάταξη του Υπουργικού Συμβουλίου:

1. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες (εισήγηση Πρωθυπουργού).

2. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου για τα σχέδια νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:

a. Σχέδιο νόμου σε στάδιο επεξεργασίας «Ρυθμίσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, την έρευνα και άλλες διατάξεις» (Εισηγητής ο Υπουργός Α. Μπαλτάς)

b. Σχέδιο νόμου υπό κατάθεση «Επείγοντα μέτρα για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Α. Κουράκης)

c. Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» (Εισηγητές ο Υπουργός Α. Μπαλτάς και ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Σ. Κοντονής.

3. Ενημέρωση του Υπουργικού Συμβουλίου από τον Υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά για τα αμέσως επόμενα βήματα εφαρμογής του νόμου για την ΕΡΤ Α.Ε. (ν. 4324/2015). Εισήγηση για το σχέδιο νόμου (σε επεξεργασία) για την προκήρυξη νέων αδειών τηλεοπτικών μέσων.

4. Συζήτηση για τον προγραμματισμό νομοθετικού έργου άλλων Υπουργείων για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα και για την εφαρμογή της Α.Π. Υ155/1-4-2015 εγκυκλίου του Πρωθυπουργού για τους κανόνες, τις αρχές και τις διαδικασίες άσκησης της Κυβερνητικής Νομοθετικής Πρωτοβουλίας.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Τα άτομα είναι εντελώς γελοία. Θα αρχίσουν πάλι τα ίδια. Θα υπογράψουν έξω ότι θα τα κάνουν όλα και με το που θα προσγειωθούν εδώ δεν θα κάνουν τίποτα παραπάνω από το να χλευάζουν. Παιρνιούνται για πολύ έξυπνοι.