Συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητά το CDU από την Ελλάδα

Συγκεκριμένη λίστα μεταρρυθμίσεων ζητά το CDU από την Ελλάδα Facebook Twitter
2

Να προχωρήσει στις συζητήσεις με τους δανειστές και να παρουσιάσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ζητούν από την Ελλάδα υψηλόβαθμα στελέχη της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU), του κόμματος της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του CDU για θέματα προϋπολογισμού Έκχαρτ Ρέμπεργκ δήλωσε στη Bild πως «προϋπόθεση για οποιαδήποτε βοήθεια είναι οι ελέγξιμες και αξιόπιστες μεταρρυθμίσεις που θα συνάδουν με τους συμπεφωνημένους κανόνες. Θα ήταν ανεύθυνο από την ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον ίδιο της τον λαό να συνεχίσει να ποντάρει στον χρόνο».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής Οικονομικών Υποθέσεων του CDU Άντιε Τίλμαν επεσήμανε επίσης ότι είναι σημαντικό «η ελληνική κυβέρνηση τώρα να συμφωνήσει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

«Παρατείναμε το πρόγραμμα στις 27 Φεβρουαρίου ως τις 30 Ιουνίου ώστε να δώσουμε χρόνο στην Ελλάδα να καθορίσει τις μεταρρυθμίσεις», τόνισε, προσθέτοντας ότι τώρα η Ελλάδα θα πρέπει «να πάρει επιτέλους σοβαρά την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και με αυτό τον τρόπο να παρουσιάσει ελέγξιμα φορολογικά έσοδα, τότε σίγουρα θα υπάρχει περιθώριο για τη στήριξη των ασθενέστερων στην Ελλάδα».

«Αν οι μεταρρυθμίσεις αρκούν για την εκταμίευση της δόσης (του δεύτερου προγράμματος διάσωσης), θα το αποφασίσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Ωστόσο και η δική τους υπομονή αρχίζει να εξαντλείται», τόνισε μιλώντας στη Bild ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του CDU Μίχαελ Φουξ.

Τέλος, ο ειδικός του CDU σε δημοσιονομικά θέματα Φρανκ Στέφελ σχολίασε πως «εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα λόγια, από αυτά είχαμε αρκετά, αλλά οι συγκεκριμένες πράξεις της ελληνικής κυβέρνησης. Χωρίς πράξεις δεν θα υπάρξει η συγκατάθεση της γερμανικής βουλής».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Διεθνή / Στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ: Συναντήσεις με Μακρόν και φον ντερ Λάινεν για εμπόριο και Ουκρανία

Η Κίνα επιδοτεί μαζικά την κατασκευή προϊόντων, με αποτέλεσμα την υπερπροσφορά κινεζικών προϊόντων κι αυτό δεν θα το ανεχτούμε, καταγγέλει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Για κάντε μας τη χάρη κύριοι. Εμείς είμαστε αριστεροί, με τα "συγκεκριμένα" και τα "κοστολογημένα" και τα "προγραμματισμένα" ξενερώνουμε!Αυτά να τα ζητήσετε από τίποτα φιλελέδες, εμείς είμαστε τις θεωρητικής ανάλυσης, της ατελείωτης συζήτησης, της συνεκφρασμενης άποψης με το παγκόσμιο κοινωικοεπαναστατικό προτσές και των αγώνα των Τουπαμάρος στο Μεξικό!