Πούτιν: Η Δύση μάς αγαπά μόνο όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και ζητιάνοι

Πούτιν: Η Δύση μάς αγαπά μόνο όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και ζητιάνοι Facebook Twitter
18

"Οι αυτόκλητοι ηγετικοί κύκλοι των δυτικών χωρών, οι πολιτικές και οικονομικές τους ελίτ μάς αγαπούν όταν είμαστε φτωχοί, εξαθλιωμένοι και στεκόμαστε με το χέρι απλωμένο για να ζητιανέψουμε..!", λέει ο Β. Πούτιν σε ντοκιμαντέρ για τα 15 χρόνια διακυβέρνησης του στη Ρωσία.

Όπως λέει ο Ρώσος Πρόεδρος, έχει «βαθειά πεποίθηση» ότι η Ρωσία δεν παραβιάζει τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή σκηνή, αντίθετα με τη Δύση, και ότι οι κυρώσεις που τής έχουν επιβληθεί για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση αποσκοπούν στην ανάσχεση της ανάπτυξης της χώρας.

"Είμαι βαθειά πεπεισμένος ότι δεν παραβιάζουμε κανέναν κανόνα του παιχνιδιού. Και όταν λέω "κανόνες του παιγνιδιού" εννοώ πριν απ΄όλα το διεθνές δίκαιο, τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και ό,τι συνδέεται μ΄αυτά. Και αυτό αφορά τις σχέσεις μας με την Ουκρανία, την κατάσταση στην Κριμαία...τα προβλήματά μας στον τομέα της παγκόσμιας ασφάλειας", λέει ο Πούτιν στο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Πρόεδρος" που γυρίστηκε από το δίκτυο Rossia 1 της δημόσιας τηλεόρασης.

Για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας λόγω της Ουκρανίας ο Πούτιν λέει: "Αυτές οι κυρώσεις δεν είναι τίποτε άλλο, παρά μία απόπειρα ανάσχεσης της ανάπτυξης της Ρωσίας. "Δεν υπάρχει τίποτε καινούργιο" στις προθέσεις που έχει επιδείξει η Δύση "εδώ και αιώνες".

Ο Πούτιν αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από την θέση του προέδρου.

«Δε μπορώ να πάω κινηματογράφο ούτε θέατρο ούτε να πάω για ψώνια στα μαγαζιά» περιέγραψε.

«Όμως αυτά δεν αποτελούν μεγάλες απώλειες σε σχέση με αυτά που το πεπρωμένο και οι πολίτες προσφέρουν σε αυτούς που βρίσκονται στην θέση μου: τη δυνατότητα να συμβάλουμε στον υπέρτατο βαθμό, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν (…) για την χώρα μας, για το λαό μας» υπογράμμισε ο Πούτιν.

18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Διεθνή / «Δεν είχα εμβολιαστεί ποτέ»: Παιδιά χωρίς εμβόλια, ενήλικες χωρίς ανοσία – Το ανησυχητικό φαινόμενο στις ΗΠΑ

Όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ενηλικιώνονται χωρίς βασικά εμβόλια λόγω της διστακτικότητας των γονιών τους - Η ιστορία της Λέισι Μάντισον αποκαλύπτει τους κινδύνους, τις επιπτώσεις και τη σημασία της εμπιστοσύνης στην επιστήμη
LIFO NEWSROOM
BBC: Η Γαλλία σε νέα πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Διεθνή / Γαλλία: Βαθαίνει η πολιτική κρίση μετά την παραίτηση Λεκορνί - Προθεσμία 48 ωρών για σταθερότητα

Ο Γάλλος πρόεδρος παρά την παραίτησή του Σεμπαστιάν Λεκορνί, του έδωσε προθεσμία 48 ωρών, για να να επιτευχθεί συμφωνία με τα κόμματα για ένα «σχέδιο σταθερότητας» για τη χώρα
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση με πρώην δεξί χέρι του μετά από χρόνια στο Clarence House

«Μπορώ να τα καταφέρω χωρίς σχεδόν κανέναν, εκτός από τον Μάικλ» φέρεται να είχε πει κάποτε για τον συνεργάτη του, ο οποίος απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από οικονομικό κάνδαλο
LIFO NEWSROOM
Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Διεθνή / Έβερεστ: «Φοβήθηκα μη θαφτώ ζωντανός» - Σε εξέλιξη η τεράστια επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων ορειβατών

Σφοδρή χιονοθύελλα άφησε εκατοντάδες ανθρώπους αποκλεισμένους στις απομακρυσμένες πλαγιές του όρους Έβερεστ, οδηγώντας σε μια μαζική επιχείρηση διάσωσης
LIFO NEWSROOM
Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Διεθνή / Γκίσλεϊν Μάξγουελ: Απορρίφθηκε η έφεση της - Δεν ακυρώνεται η καταδίκη της

Η καταδικασμένη συνεργάτιδα του Τζέφρι Έπσταϊν υποστήριζε ότι έπρεπε να απαλλαγεί, επειδή ο Έπσταϊν είχε συνάψει το 2008 συμφωνία με τις αρχές που τον Proστάτευε από περαιτέρω δίωξη.
LIFO NEWSROOM
Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Διεθνή / Ζιζέλ Πελικό: Επέστρεψε στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει έναν από τους άνδρες που καταδικάστηκαν για τον βιασμό της

Η 72χρονη επέστρεψε σήμερα σε δικαστήριο της Γαλλίας - Ο μοναδικός από τους 51 κατηγορουμένους για τους βιασμούς της αμφισβήτησε την ποινή του
LIFO NEWSROOM
Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Διεθνή / Global Sumud Flotilla: Στην Ελλάδα πάνω από 170 ακτιβιστές – Ανάμεσά τους και η Γκρέτα Τούνμπεργκ

Η Global Sumud Flotilla, αποστολή αλληλεγγύης προς τη Γάζα, είχε ως στόχο να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και να αναδείξει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
«Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Διεθνή / «Δεν έβγαλαν παρέλαση»: Ποιοι πρωθυπουργοί παραιτήθηκαν πριν κλείσουν τρεις μήνες

Από τη Λιζ Τρας και τη Μαγκνταλένα Άντερσον μέχρι τον Πρίγκιπα Χιγκασικούνι και τον Αντ. Ροντρίγκες Σαά — Οι πιο σύντομες πρωθυπουργικές θητείες στην ιστορία, που έληξαν πριν καν συμπληρωθούν 91 ημέρες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Δον,τα κωλόμπαρα δεν είναι ελληνική πρωτοτυπία.Ας σκεφτούμε την υπόλοιπη Ευρώπη.Οπότε hellooo όχι δεν μας κάνεις.Northernlight,στρατόπεδα της Γκούλαγκ;Μπα εγώ πιστεύω πως στην Ευρώπη τις εξήγαγε η Ντάλστροϊ-εμπορική εκμετάλλευση γαρ.Πόπο εξυπνάδες...
Επίσης,τα σύνορα της Ελλάδας ήταν κλειστά,παρ'όλα αυτά αν κάποιος αντιμετώπιζε πρόβλημα,όπως λες,μπορούσε κάλλιστα να ταξιδέψει από και προς την Ελλάδα,οπότε το να δουλεύουν και στα εν λόγω μαγαζιά,άνθρωποι από το Α.Μ. θα ήταν υπαρκτό φαινόμενο,έστω και ελεγχόμενο.Ήταν;Δεν ήταν.
α)Όταν μιλάς για κλειστά σύνορα να προσδιορίζεις που αναφέρεσαι.Ειδικά όταν μιλάς για εποχές 90 και πριν.β)Γιατί υπάρχουν σύνορα που ουσιαστικά είναι ανοιχτά;γ)Αυτά που λες για τις μετακινήσεις των μελών του κόμματος από που τα άκουσες;δ)Πάνω στο προηγούμενο,επειδή η λογική και τα γεγονότα τείνουν να πηγαίνουν κόντρα σε εξόφθαλμες στρεβλώσεις,στην ΕΣΣΔ υπήρχαν και επιβατηγά αεροπλάνα,πλοία,τρένα κ.λπ. τα οποία τα χρησιμοποιούσε όλος ο κόσμος για μετακινήσεις εντός και εκτός συνόρων,και όχι μόνο τα κομματικά στελέχη.Οι περισσότερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ρωσία σήμερα έχουν καταβολές(υποδομές και στόλος) από εποχές ΕΣΣΔ.ε)Ίσως η ηλικία μου να μην έπρεπε να σε απασχολεί.Αυτό που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το σε τι ποσοστό είσαι διατεθειμένος να παραχαράξεις ο ίδιος τα γεγονότα ή να μασήσεις έτοιμο φαγητό,απλά και μόνο για να εξυπηρετήσεις την αντισοβιετική ατζέντα σου.
@Captain Harlock Ρώτησα την ηλικία σου (ελπίζω να μην παρεξηγήθηκες) γιατί σε ανθρώπους της δικής μου ηλικίας (48) είναι γνωστά αυτά που σου λέω. Εταιρίες δεν υπήρχαν στη Σοβιετική Ένωση παρά μόνο κρατικές και τα στελέχη τους ήταν μέλη του κόμματος. Οι απλοί πολίτες δεν επιτρεπόταν να ταξιδεύουν στο εξωτερικό,πόσο μάλλον να μεταναστεύουν. Μόνο σε αθλητές επιτρεπόταν τα ταξίδια και πολλοί από αυτούς αυτομολούσαν στη δύση όταν μπορούσαν. Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα που τα έζησα και τα γνωρίζω δεν είναι διαστρέβλωση αγαπητέ. Π.χ. πήγαινα διακοπές στα νησιά μας και συναντούσα πολλούς Ευρωπαίους αλλά μόνο απ' τη δυτική Ευρώπη, δεν υπήρχαν τουρίστες απ' το λεγόμενο Ανατολικό Μπλοκ. Εξαίρεση η τότε Γιουγκοσλαβία που ήταν σχετικά φιλελεύθερη για χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Εγώ δεν είπα πουθενά πως υπήρχαν ιδιωτικές εταιρίες στην ΕΣΣΔ,αλλά ότι υπήρχαν εταιρίες οι οποίες συνέχισαν να έχουν υπόσταση μέχρι και σήμερα,υπό διαφορετικό καθεστώς.Αλλά μάλλον εδώ πρέπει να κάτσω να εξηγήσω τι έγινε με την ανατροπή του σοσιαλισμού και πως οι κρατικές εταιρίες πέρασαν στον έλεγχο ιδιωτών.Άιντε κάτσε εξήγησε μας τι τα χρειαζόντουσαν τόσα επιβατηγά αεροπλάνα οι κρατικές αεροπορικές εταιρίες,τόσα τρένα,τόσα καράβια οι αντίστοιχες εταιρίες αν δεν ταξίδευε κανείς άλλος εκτός από κομματικά στελέχη.Τελευταία φορά που κοίταξα "κλειστά σύνορα" δεν σήμαινε "καθόλου διέλευση" αλλά "αυστηρώς ελεγχόμενη διέλευση από και προς".Αυτά χωρίς να λέω πως στην ΕΣΣΔ όλα όμορφα και ωραία έβαιναν,αλλά υπάρχει διαφορά στο είδος της κριτικής που ασκείται από μένα και σένα.Ορεβουάρ.
Ο δεξιός τομέας δεν είναι του Πούτιν.Το τάγμα Αζόφ δεν είναι του Πούτιν.Όσο μ@λ@κας και να είναι,όσο ψευδοδίλημμα να ήταν και το δημοψήφισμα στην Κριμαία,η Ε.Ε. ανταγωνίζεται επάξια,ίσως και κάτι παραπάνω αφού στηρίζει ένα τσούρμο ναζί.
Oh please,elaborate.Κάτι καρμίρηδες σοσιαλδημοκράτες έχουμε στην Ελλάδα.Τον ιστορικό ρόλο της σοσιαλδημοκρατίας βαριέμαι να τον θίξω τώρα.Ναι στην Ουκρανία έχεις ένα τσούρμο ναζί.Προχθές εν γνώσει της Ουκρανικής κυβέρνησης καίγανε και ανθρώπους,δεμένους πάνω σε σταυρούς.