Με απόφθεγμα του Ρούζβελτ απαντά στους επικριτές του ο Βαρουφάκης

Με απόφθεγμα του Ρούζβελτ απαντά στους επικριτές του ο Βαρουφάκης Facebook Twitter
21

Με ένα απόφθεγμα του Φραγκλίνου Ρούζβελτ, του 32ου προέδρου των ΗΠΑ, απαντά στις επικρίσεις που δέχεται τις τελευταίες ημέρες, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Συγκεκριμένα, ανάρτησε στο twitter τη φράση που είχε πει το 1936 ο Ρούζβελτ: «Είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα, και εγώ καλωσορίζω το μίσος τους». Ο υπουργός σχολίασε επίσης πως «είναι ένα γνωμικό σημαντικό για εμένα (και κοντά στην πραγματικότητα) αυτές τις μέρες».

Η συγκεκριμένη φράση ήταν η πιο χαρακτηριστική από την ομιλία του Ρούζβελτ στο Madison Square Garden, στις 31 Οκτωβρίου του 1936, τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές εκείνης της χρονιάς. Τότε, περιέγραψε δυνάμεις που χαρακτήρισε ως τους «παλιούς εχθρούς της ειρήνης: επιχειρηματικά και οικονομικά μονοπώλια, κερδοσκοπία, απερίσκεπτες τραπεζικές εργασίες, ταξικός ανταγωνισμός, τοπικισμός, πολεμική κερδοσκοπία», ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι αυτές οι δυνάμεις είναι ενωμένες ενάντια στην υποψηφιότητά του τονίζοντας πως «είναι ομόφωνο το μίσος τους για εμένα και εγώ καλωσορίζω το μίσος τους».

Το μήνυμα του Γιάνη Βαρουφάκη έρχεται μετά από ιδιαίτερα επικριτικά δημοσιεύματα, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες και έκαναν λόγο για «σφυροκόπημα» εναντίον του Έλληνα υπουργού στο Eurogroup, καθώς και για απομόνωσή του από του ομολόγους του.

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ενεργειακή κρίση: «Καμία χώρα δεν είναι Γαλατικό Χωριό μακριά από την παγκόσμια καταιγίδα»

«Αυτός ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, κάθε ένταση και χτύπημα σε Ορμούζ και Ουκρανία δημιουργούν μια μεγάλη αναταραχή και ένα σπιράλ αυξήσεων σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, διεθνή πληθωρισμό και υψηλό κόστος ζωής» τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM