Οι ΗΠΑ κήρυξαν διεθνείς τρομοκράτες Ξηρό και Μαζιώτη

Οι ΗΠΑ κήρυξαν διεθνείς τρομοκράτες Ξηρό και Μαζιώτη Facebook Twitter
SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
18

Στη «μαύρη λίστα» των διεθνών τρομοκρατών έβαλε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τους Χριστόδουλο Ξηρό και Νίκο Μαζιώτη, λίγο μετά την αντίδραση των ΗΠΑ στην επικείμενη αποφυλάκιση υπό όρους, του Σάββα Ξηρού.

Οι δύο φυλακισμένοι, καταδικασμένοι για τρομοκρατία, χαρακτηρίστηκαν με το διάταγμα 13224,που είναι η πιο σημαντική λίστα τρομοκρατίας των  ΗΠΑ.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τέτοιες ενέργειες ενάντια σε τρομοκράτες και τρομοκρατικές οργανώσεις στην Ελλάδα και αλλού», τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από συνεννόηση με τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

Βάσει του χαρακτηρισμού των Ξηρού και Μαζιώτη τα-τυχόν- περιουσιακά στοιχεία τους υπό αμερικανική δικαιοδοσία «παγώνουν» ενώ κάθε Αμερικανός απαγορεύεται να συναλλάσσεται μαζί τους.  

Αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην ανακοίνωση του:

«Ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν ένας από τους επικεφαλής εκτελεστές της 17 Νοέμβρη, μέχρι τη σύλληψή του το 2002. Τον Ιανουάριο του 2014 ο Ξηρός, που εξέτιε την ποινή του στον Κορυδαλλό, εξαφανίστηκε ενώ απουσίαζε από τη φυλακή με προσωρινή άδεια για να επισκεφθεί την οικογένειά του. Η 17 Νοέμβρη ήταν ενεργή από τις αρχές της δεκαετίας του '70, μέχρι τις αρχές του 2000, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για επιθέσεις ενάντια σε Ελληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες, όπως και Δυτικά συμφέροντα. Μετά από τη διαφυγή του, δημοσίευσε ένα μανιφέστο επικεντρωμένο στη δυσαρέσκειά του για την ελληνική κυβέρνηση. Ο Ξηρός συνελήφθη και πάλι από την ελληνική αστυνομία τον Ιανουάριο του 2015, ενώ σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στην Ελλάδα, πιθανότατα σκοπεύοντας να απελευθερώσει άλλους κρατουμένους. Την εποχή της σύλληψής του, ο Ξηρός πιθανόν να ήταν σε συντονισμό με τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, μία ομάδα που έχει χαρακτηριστεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με το διάταγμα 13224, το 2011.

«Ο Νίκος Μαζιώτης είναι ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας. Είχε συλληφθεί με άλλα έξι φερόμενα μέλη της οργάνωσης το 2010, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του. Τον Απρίλιο του 2014, υπό την ηγεσία του Μαζιώτη, ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας της Ελλάδος. Στις 16 Ιουλίου του 2014, ο Μαζιώτης συνελήφθη και πάλι από την ελληνική αστυνομία, μετά από την ανταλλαγή πυρών σε κεντρική τουριστική περιοχή της Αθήνας, στην οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Ο Επαναστατικός αγώνας χαρακτηρίστηκε ξένη τρομοκρατική οργάνωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις 18 Μαΐου του 2009 και είναι πιο γνωστός για την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα το 2007».

18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
Το ζουμί στην ιστορία δεν είναι αν πρέπει να αποφυλακιστεί ο Ξηρός. Πρέπει. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Και τον Παττακό για βλάβη υγείας τον έβγαλαν (και 25 χρόνια τώρα, χαίρει...άκρας υγείας). Το θέμα είναι αν αξίζει μια πρεμούρα επαναστατικής αλληλεγγύης να φτάσει να τσαντίσει ΚΑΙ τους Αμερικάνους. Δεν το εξετάζω αν έχουν δίκιο οι Αμερικανοί να μας λένε τι να κάνουμε-Δεν έχουν. Το εξετάζω για το αν θεωρείται ευφυής διπλωματική κίνηση να είσαι στην κατάσταση που είσαι και να εκνευρίζεις και να αποξενώνεις όλους τους συμμάχους και τους συνομιλητές σου. Ο Πούτιν μας τελείωσε, ο Τσάβες πέθανε, μόλις μας σωθούν οι Κινέζοι και ο Κιμ Γιοννκ Ουν, να δούμε σε ποιους θα τρέξουν.
Την επόμενη φορά που την κοπανήσει ο Χριστόδουλος Ξηρός πάλι σε καμία Αναβυσσο τον βλέπω με τα μαλλιά μπούκλες. Τα σχέδια που έκανε για να την κάνει για Νέα Υόρκη έπεσαν στο κενό. Τζάμπα και οι πιστωτικές που φόρτωσε με δολλάρια.ΥΓ ... Να δεις που οι Αμερικανοί θα χαρακτηρίσουν διεθνεις τρομοκράτες και τους ... χασάπηδες του IS.
Αυτή η 'συμβολική' κίνηση δηλώνει ουσιαστική έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην ικανότητα της κυβέρνησης να προστατεύσει Αμερικανούς πολίτες στην Ελληνική επικράτεια και ότι αν αισθανθούν απειλή, θα αναλάβουν εκτελεστική δράση. (Φυσικά, αυξάνεται η επιφύλαξη προς Έλληνες που θα μεταβαίνουν στις ΗΠΑ.) Καληνύχτα Ελλαδίτσα. Big brother is watching you.
Η Βίσση το 'μαθε;Μην της το πείτε ότι αυτή χτυπιόταν σαν το 12χρονο για να κάνει τελικά διεθνή καριέρα... στην Ελλάδα και ο Ξηρός αναγνωρίστηκε επίσημα ως "διεθνής".
Θα ήθελα να επισημάνω δύο παραμέτρους.1)Τα δικαστήρια πάντα πριν δικάσουν έναν κατηγορούμενο λαμβάνουν υπόψη τους την κατάσταση του θύτη και για την τελική τους απόφαση την αξιολογούν. Εν γνώση τους ότι είναι βαριά τραυματισμένος ο ξηρός το δικαστήριο αποφάσισε 5 φορές ισόβια.2)Ο ξηρός έπαθε ότι έπαθε στην προσπάθεια του να βάλει μια βόμβα. Δηλαδή αν ένας τρομοκράτης του σκάσει η βόμβα που ετοιμάζει ή έρθει σε συμπλοκή με την αστυνομία και καταλήξει με βαριά αναπηρία θα πρέπει να βάλει βραχιολάκι και να ζήσει εν οίκον περιορισμό;Αυτά οι ΗΠΑ που ορθώς έχουν μεγάλη ανησυχία με τους τρομοκράτες τα θεωρούν εξωφρενικά για αυτό και βγάλαν αυτήν την ανακοίνωση.Τουτέστιν δεν θεωρούν την Ελληνική κυβέρνηση ικανή να κουμαντάρει τους τρομοκράτες επομένως τους κατατάσσει διεθνείς τρομοκράτες για να έχει δικαίωμα να επέμβει όποτε γουστάρουν οι ΗΠΑ.Πραγματικά θα ήθελα την άποψη των συριζαίων για αυτή την υπόθεση.
Μα κανείς πιστεύω δεν θεωρεί πως ο Ξηρός δεν πρέπει να έχει ιατρική φροντίδα. Το ερώτημα εδώ είναι γιατί η κυβέρνηση δεν του παρέχει αυτήν την απαραίτητη για τον ίδιο φροντίδα εντός της φυλακής και τον βγάζει έξω; Είναι απλά παράλογο.
Δεν είναι παράλογο. Ο Ξηρός, μαζί με μερικούς άλλους φυλακισμένους (τρεις στο σύνολο, αλλά π΄λεον δύο, μια που ο ένας πέθανε, έχουν μια σειρά από ιατρικά προβλήματα, των οποίων η πολυπλοκότητα καθώς και η σοβαρότητα έχουν ως αποτέλεσμα να χρειάζονται ιδιαίτερης ιατρικής φροντίδας. (για τον Ξηρό, δες εδώ: http://www.efsyn.gr/arthro/poso-epikindynos-einai-o-savvas-xiros). Οι φυλακές με τη δομή και οργάνωση των ιατρικών υπηρεσιών δεν μπορούν να παρέχουν αυτή τη νοσηλεία ή και φροντίδα εκτός και αν γίνει μεγάλη επένδυση. Το τελευταίο δεν είναι δυνατό με τις σημερινές συνθήκες της οικονομίας. Ψς εκ τούτου, η μόνη λύση είναι αυτή του νομοσχεδίου (όπου υπάρχει μέριμνα να φοράνε και βραχιόλι). Σε αντίθετη περίπτωση η όποια ποινή θα μετατραπόταν ουσιαστικά σε βασανιστήριο για τον κάθε κρατούμενο / φυλακισμένο. Προσοχή. Είμαι ενάντια σε καθένα που αυτοανακυρήσεται σωτήρας του λαού και παίρνει τα όπλα!
Νομιζω εχω μπερδευτει... Ο Ξηρος δεν ειναι που ειχε παρει αδεια και δεν γυρισε και τον πιασανε το καλοκαιρι στην Αναβυσσο, με το βαμμενο μαλλι; Που λεγανε οτι ετοιμαζε χτυπημα μαλιστα κ ψαχνανε κ μια συνεργο και γιαφκα...Δεν ξερω. Η ζω σε αλλο συμπαν, ή εχω μπερδευτει τελειως...
Ο Ξηρός με την καούκα - βλέπε φωτό - είναι ο Χριστόδουλος. Ο Ξηρός με την αναπηρία που θα βάλει βραχιολάκι - δεν έχει εδώ φωτό - είναι ο αδερφός του ο Σάββας.
Ο Σάββας Ξηρός είναι αυτός που του έσκασε ο βόμβα που ετοίμαζε στα χέρια και έχει καταδικαστεί πέντε φορές ισόβια. Ο αδελφός του, ο Χριστόδουλος Ξηρός, είναι αυτός που δεν γύρισε από την άδεια που είχε πάρει, όχι ο Σάββας Ξηρός.
να την κάνεις τι, αγαπητέ; η δική μου άποψη (που ΔΕΝ είμαι συριζαίος, και λόγω θέσης και λόγω ιδεολογίας) είναι ότι οι ΗΠΑ πρέπει να κόψουν την φλυαρία και να φανούν πραγματικά αποτελεσματικές : να στείλουν ένα καλό εκτελεστή για να τους αυτοκτονήσει και τον Χριστόδουλο και τον Μαζιώτη, να τελειώνουμε μια και καλή. Φωνές διαμαρτυρίας θα ακουστούν (όπως και στη χούντα) αλλά δεν χρειάζεται να χάνουν και τον ύπνο τους οι Αμερικανοί. Μόνο θα απρακαλούσα για να μην υπάρξουν ανεπιθύμητες παρενέργειες, να στείλουν τίποτε ικανά άτομα - όχι σαν τους καραγκιόζηδες που είχαν συλληφθεί επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη και τρέχανε άρον-άρον οι διπλωμάτες να τους μαζεύουνε από το αστυνομικό τμήμα...
"Βάσει του χαρακτηρισμού των Ξηρού και Μαζιώτη τα-τυχόν- περιουσιακά στοιχεία τους υπό αμερικανική δικαιοδοσία «παγώνουν» ενώ κάθε Αμερικανός απαγορεύεται να συναλλάσσεται μαζί τους. Πηγή: www.lifo.gr"Τώρα πάθαμε κάτι...οι συγγεκριμένοι έχουν καταθέσεις σε Αμερικάνικες τράπεζες ΚΑΙ συναλλάσονται με γνωστές Αμερικάνικες εταιρείες!