Νέα ομάδα επιτήρησης - διαμεσολάβησης διαδηλώσεων ετοιμάζει η ΕΛΑΣ

Νέα ομάδα επιτήρησης - διαμεσολάβησης διαδηλώσεων ετοιμάζει η ΕΛΑΣ Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
5

Μία νέα υπηρεσία για τη διαχείριση διαδηλώσεων, ετοιμάζει η ΕΛΑΣ, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το αθηναϊκό πρακτορείο. Όπως επισημαίνουν, θα είναι συγκεκριμένα μία ομάδα επιτήρησης - διαμεσολάβησης διαδηλώσεων, η οποία θα διαχειρίζεται τις κινητοποιήσεις και μόνο σε περίπτωση που τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή θα επεμβαίνουν τα ΜΑΤ.

Οι υπηρετούντες στη συγκεκριμένη ομάδα θα φέρουν αστυνομική ράβδο, πηλίκιο, ασύρματο, πιστόλι, ελαφρύ αλεξίσφαιρο γιλέκο, ορατά διακριτικά και θα φορούν μπλε στολή.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, στο πλαίσιο της ριζικής αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, εκτός από τη δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας θα υπάρξει συγχώνευση πολλών αστυνομικών τμημάτων και υπηρεσιών, ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για την κατάργηση της ομάδας Δέλτα.

Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης της ΕΛΑΣ, μαζί με τα αιτήματα του υπουργείου περιλαμβάνεται στο κείμενο 40 σελίδων που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη σημερινή τους συνάντηση. Ο Γιάννης Πανούσης θα έχει επίσης  άμεσα συναντήσεις με τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Νίκο Δένδια και Γιώργο Φλωρίδη με τους οποίους θέλει να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επίσης φόβους για νέο κύμα καταλήψεων, καθώς πληροφορίες που επικαλούνται αναφέρουν ότι ο αντιεξουσιαστικός χώρος δεν είναι ικανοποιημένος από τις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για τις φυλακές, καθώς και ότι ο Σάββας Ξηρός συγκεκριμένα πιθανόν να μην δεχθεί τον κατ' οίκον περιορισμό αφού σύμφωνα με τον νόμο δεν υπάρχει αποφυλάκιση. Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι στο πλαίσιο αυτής της πιθανότητας θα πρέπει να ξεκαθαριστούν οι ευθύνες για το άσυλο.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΤΡΟ ΓΡΑΜΜΗ 4 ΜΕΤΡΟΠΟΝΤΙΚΑΣ

Ελλάδα / Μετρό Γραμμή 4: Ολοκληρώνεται η σήραγγα Κατεχάκη-Ευαγγελισμός, πού είναι ο μετροπόντικας τώρα

Ο μετροπόντικας «Αθηνά» αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να εμφανιστεί στο φρέαρ Ευαγγελισμού, στη συμβολή των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Μιχαλακοπούλου
THE LIFO TEAM
Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ελλάδα / Άη Στράτης: Στην Αθήνα ο 35χρονος δήμαρχος του νησιού - Θα ξεκινήσει τις θεραπείες για τον καρκίνο

Ο Κωνσταντίνος Σινάνης περιέγραψε την δύσκολη πορεία από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι σήμερα, αλλά και τα μηνύματα στήριξης και δύναμης που δέχτηκε από τον κόσμο
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Θα πηγαινουν "στα παιδια" και θα τους λενε: Παλικαρια διαδηλωστε χαλαρα ε μην κανετε αταξιες δεν ειναι σωστο και θα τους πιανουν στο φιλοτιμο.Τελικα υπαρχουν και χειροτερα απο το να εχεις Αδωνη και Βοριδη υπουργους.
-συγχωνευση αστυνομικων τμηματων;;;Δηλαδη εχουμε τοση καλη ασφαλεια που θα κλεισουν και τμηματα,επειδη το θελουν οι πειραματισμοι του συριζα;;;Αυτη ειναι η πολιτικη του συριζα για την μειωση της εγκληματικοτητας και την καλυτερη εξυπηρετηση μας απο την αστυνομια;;-απο την αλλη αυτη η νεα ομαδα που λεει θα δημιουργησουν,εχει καποιο προηγουμενο σε αλλη χωρα ή θα ειναι ενας ακομη πειραματισμος της πρωτης φορας αριστερας και του θεωρητικου Πανουση;;;Τωρα και στο τομεα της ασφαλειας,της αστυνομιας κτλ ο συριζα φερνει αλλαγες που μονο ως ανοητοι και κακοι πειραματισμοι μπορουν να χαρακτηριστουν.Να δουμε τι αλλο απομενει να καταστρεψει ο συριζα με τις ιδεοληψιες και την ασχετοσυνη του...