Φόρο ακριβών διακοπών πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές

Φόρο ακριβών διακοπών πρότεινε η κυβέρνηση στους δανειστές Facebook Twitter
SOOC / Konstantinos Tsakalidis
8

Την επιβολή φόρου ακριβών διακοπών σε όσους διαμένουν σε πολύ ακριβά νησιά και σε πολύ ακριβά καταλύματα συζητά η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ ο φόρος αυτός έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων προκειμένου το οικονομικό επιτελείο να προσπεράσει τις πιέσεις των πιστωτών για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά.

Όπως μετέδωσε το κανάλι , το άλλο ζήτημα στο οποίο υπάρχουν διαφωνίες, το θέμα των συντάξεων κρίνεται πως μπορεί να λυθεί με το "φρένο" στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις ενώ στις αποκρατικοποιήσεις, το ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι τα έσοδα από αυτές να συνδεθούν με τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Σύμφωνα με το ΜΕΓΚΑ, Σε κάθε περίπτωση η συζήτηση που έγινε σήμερα στο Παρίσι χαρακτηρίζεται από την Αθήνα αναλυτική και παραγωγική και επικεντρώθηκε στα δημοσιονομικά και στα μακροοικονομικά.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Οικονομία / Ανοίγει η αυλαία για το 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών - Κορυφαία ονόματα από τη διεθνή σκηνή

Από τη γεωπολιτική και την οικονομία έως την Τεχνητή Νοημοσύνη, την Υγεία και την Επιστήμη, οι κρίσιμες εξελίξεις της νέας εποχής στο επίκεντρο των συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “The Shock of the New”
THE LIFO TEAM