ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος συγκεντρώνει βοήθεια για τους μετανάστες

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος συγκεντρώνει βοήθεια για τους μετανάστες Facebook Twitter
12

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, παρά τις κατά καιρούς όχι και τόσο ανθρωπιστικές τοποθετήσεις του, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα.

Κατά το δημοσίευμα ο Αμβρόσιος αποφάσισε να ενεργοποιήσει φορείς της μητρόπολης του όπως τον εμπορικό σύλλογο αλλά και ιδιώτες για να συγκεντρώσει αυτή τη βοήθεια.

Δήλωσε μάλιστα ότι και ο ίδιος θα διαθέσει το μισθό του για τους επόμενους δύο μήνες (περίπου 3 χιλ. ευρώ) για την ανακούφιση αυτών των ανθρώπων ενώ μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να υπάρξει καμπάνια ενημέρωσης σε όλη τη μητρόπολη για προσφορές αγάπης.

Ο μητροπολίτης ζητά από όλους να βοηθήσουν με συγκέντρωση χρημάτων. Φαγώσιμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

12

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Πόσοι από αυτούς που είναι υπέρ της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων και κατηγορούν τους άλλους για φασισμό και ρατσισμό, έχουν προσφέρει το παραμικρό σε μετανάστες και πρόσφυγες πέρα από συνθήματα;Πόσοι από δαύτους, θα δέχονταν να παράσχει ο δήμος τους φιλοξενία; Ανθρωπισμός Με τις πλάτες των άλλων η Εκκλησία, Ανθρωπισμός Στις πλάτες των άλλων οι διάφοροι Ευαισθητοποιημένοι/Ηθικολόγοι/Ιδεολόγοι!
Δεν δίνει χρήματα η Εκκλησία, ρωτάνε κάποιοι γιατί δεν δίνουν. Δίνει χρήματα η Εκκλησία, αναρωτιούνται οι ίδιοι πάλι πόσα βγάζουν οι παπάδες και τους περισσεύουν. Δεν μπορείς να τους βρεις πουθενά.
Η Εκκλησία *ΑΕ* (ναι, έχει σύσταση Ανώνυμης Εταιρίας), είναι η 2η επιχείρηση σε ιδιόκτητες εκτάσεις (εμβαδόν), μετά τον ΟΣΕ. Οπότε, ναι, έχει ένα σκασμό χρήματα που δεν δίνει. Ένα το κρατούμενο.Ο Αμβρόσιος δεν είναι "η Εκκλησία" - είναι ένας κρατικός υπάλληλος που αμοίβεται από τους φόρους μας για δίνει ελπίδες στους αφελείς (μαζί με τον υπόλοιπο κλήρο). Πολλοί κονομάνε και από δωρεές ή απ'ευθείας μεταβίβαση ακινήτων στο όνομά τους (φίλος μου είχε δουλέψει σε γηροκομείο της Εκκλησίας - το τι μπίρι-μπίρι έπεφτε στους γέρους να να τους γράψουν περιουσίες, δε λέγεται [υπερ αναπαύσεως της ψυχής τους, βεβαίως, βεβαίως]). Οπότε όσα και να δώσει ένα παράσιτο (κατά τη ταπεινή μου άποψη), πάλι λίγα είναι.
Εφόσον, όπως αναφέρεις, η Εκκλησία της Ελλάδος έχει σύσταση ΑΕ, πρέπει να φορολογείται όπως όλες οι ΑΕ. Επίσης, να σου τονίσω ότι στην Ελλάδα ο καθένας μας έχει το δικαίωμα να πιστεύει ή να μην πιστεύει όπου θέλει. Το να κριτικάρεις τους χριστιανούς ως αφελείς για τα πιστεύω τους, δεν σε εξυψώνει παραπάνω από αυτούς. Εάν οι γέροι πήγαιναν σε άλλα, ιδιωτικά ή δημόσια γηροκομεία, δεν θα έπρεπε να πληρώνουν για την φροντίδα που θα τους παρεχόταν; Σου έχει πει κανείς ότι και σε αυτά τα ιδρύματα δεν γίνεται παρόμοια προσπάθεια για να αφήσουν τις περιουσίες τους στα ιδρύματα όταν πεθάνουν;Τέλος, το να θεωρείς τους ιερείς παράσιτα, την στιγμή που η Εκκλησία της Ελλάδος αναγκάστηκε να παραχωρήσει το 1952 με νομοσχέδιο το 80% της ακίνητης περιουσίας της στο ελληνικό δημόσιο και για να τους χρυσώσουν το χάπι τους συμπεριέλαβαν στους δημόσιους υπαλλήλους, όταν έως τότε δεν έπαιρνε μισθό κανένας ιερέας στην Ελλάδα, είναι άδικο από πλευράς σου.
Ο έχων 2 χιτώνες να δίνει τον ένα είπε αυτός που εκπροσωπείς,όχι το 1/6 του μηνιάτικου σου. Ξανακοίταξε το λίγο :PΚατα τ'άλλα,φιλανθρωπίες με τις πλάτες άλλων ενώ εσύ δεν ξέρεις τι έχεις είναι λίγο απάτη,νομίζω.
Μετάφραση: "Δώστε τα ζεστά λεφτουδάκια σε μένα, και εγώ *ΘΑ* τα διαθέσω (μαζί με τα δικά μου) στους μετανάστες.." lol! Μετά τόσες δηλώσεις και τοποθετήσεις του υπέρ της ΧΑ, παίζει να δώσει στους μετανάστες κανά σακουλάκι ρύζι..
Εγω δεν θεωρω οτι πρεπει καποιος επειδη λεει πεντε προσευχες την Κυριακη , αξιζει μισθο δημοσιου . Εσυ ? Μηπως απλα να μειωθουνε οι φοροι στους πολιτες που αντιστοιχουν στη μισθοδοσια των κληρικων , και να δωσουμε εμεις οι πολιτες μερος του οβολου μας και τροφιμα στους μεταναστες ? Πιστευω , πιο σιγουρα θα βοηθηθουνε ετσι
εγώ γενικά νομίζω ότι πρέπει να πάψουμε να δίνουμε μισθό σε ανθρώπους που παρουσιάζονται στο γραφείο το πρωί πίνουν καφέ στις επταμισι τρωνε σάντουιτς στις εννέα και από τις εννέα μέχρι τις δυο και μισή παίζουν φάρμα στο fb και άμα λάχει σηκώνουν κανένα τηλέφωνο και βαράνε και καμιά σφραγίδα.
michalex συμφωνω . Ποσο μαλλον και στους παπαδες οι οποιοι δεν κανουν ουτε αυτα και λαμβανουν μονιμη εξασφαλιση δημοσιου σε μια χωρα με απιστευτη ανεργια μεταξυ των πτυχιουχων
Ανθρωπιά, απαξιωση, οικτος?? 1500ερω χτυπαει ο παπας?? μπραβο..και γιατι μονο 2 μηνες? θα πεινασει?? Ολο και περισσοτερη αναμειξη η Εκκλησια τελευταια.. Υποπτο ή εγω καχυποπτος??