H Γκουίνεθ Πάλτροου θα πρέπει να ζήσει με 29 δολάρια την εβδομάδα

H Γκουίνεθ Πάλτροου θα πρέπει να ζήσει με 29 δολάρια την εβδομάδα Facebook Twitter
5

Η αμερικανίδα σταρ Γκουίνεθ Πάλτροου αποδέχτηκε την πρόκληση να ζήσει με 29 δολάρια για μία εβδομάδα, προκειμένου να συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο σε μια εκστρατεία για την καταπολέμηση της πείνας.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από την ΜΚΟ Τράπεζα Τροφίμων της Νέας Υόρκης και διευθύνεται από τον σεφ Mario Batali, ο οποίος έχει κάλεσει κι άλλες προσωπικότητες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία αυτή.

Η ιδέα, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Daily News, είναι να δείξει πόσο δύσκολο είναι να ζεις με αυτό το ποσό που δίνεται από την κυβέρνηση με τη μορφή κουπονιών στα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Η οργάνωση επικρίνει το γεγονός ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει μειώσει την ποσότητα των τροφίμων που δίνονται μέσω κουπονιών δύο φορές από το 2013.

Η Πάλτροου μετά την αποδοχή της «δοκιμασίας» ανέβασε στο Twitter τα τρόφιμα που μπορεί να αγοράσει κανείς με 29 δολάρια.

H Γκουίνεθ Πάλτροου θα πρέπει να ζήσει με 29 δολάρια την εβδομάδα Facebook Twitter
Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Κάποιος να της πει ότι άμα έχεις 29/ βδομάδα παίρνεις αλλά δυο πακέτα μακαρόνια ή ρύζι και όχι 6 λεμόνια.Πολυτέλεια, επίσης, το αβοκάντο για κάποιον με αυτά τα χρήματα.
Το αβοκαντο ειναι πλουσιο σε πολυτιμες θρεπτικες ουσιες, ω-λιπαρα κι αλλα, τα δε λεμονια φουλ σε απαραιτητη για την υγεια βιταμινη C (καλυτερα λενε ενα ποτηρι νερο με λιγες σταγονες λεμονι το πρωι, παρα καφες κ γαλα, που κοστιζουν κ περισσοτερο). Επισης αντι μακαρονιων και ρυζιου, πηρε οσπρια και ρυζι ολικης. Η Παλτροου ειναι αλλωστε γνωστη για την εμμονη της με την υγιεινη διατροφη. Χωρις να το εχω ψαξει παραπανω (ειναι και αργα το βραδυ), υποθετω οτι η συγκεκριμενη κινηση εγινε οχι μονο για να δειξει στην κυβερνηση οτι τη βγαζεις δυσκολα με 29 δολ. τη βδομαδα για διατροφη, αλλα και στον κοσμο που πρεπει να τη βγαλει με τοσα λιγα, πώς μπορει τουλαχιστον να ψωνιζει πιο συνειδητα. Ελπιζω δλδ να σκεφτηκανε κι αυτο.. Οταν τρεφεσαι αποκλειστικα με μακαρονια και ρυζι, συντομα αποκτας αλλα προβληματα - ειδικα τα μικρα παιδια που χρειαζονται πιο εμπλουτισμενη διατροφη για να αναπτυχθουν σωστα (δες ενα οποιοδηποτε ντοκιμαντερ που να πραγματευεται προβληματα υποσιτισμου σε αναπτυσσομενες χωρες ή απλα σε χαμηλα κοινωνικα στρωματα). Το να φουλαρεις τον οργανισμο σου σε φθηνους υδατανθρακες, ναι ειναι οικονομικοτερο φαινομενικα, αλλα ειναι μακροπροθεσμα το καλυτερο που μπορεις να κανεις με ενα δεδομενο στενο budjet?Καλο σας βραδυ.
"Η Τράπεζα Τροφίμων της Νέας Υόρκης περιλαμβάνει επιβεβαίωση του web που Paltrow έχει ενταχθεί στην πρωτοβουλία, και τον εαυτό της στο Twitter της λογαριασμό, μια φωτογραφία από τα λίγα τρόφιμα είναι ότι μπορείτε να αγοράσετε με 29 δολάρια την εβδομάδα " Τranslated by Bing.