Σεισμός

Από τσιμπούρι ο θάνατος του Σωτήρη Μπάγια

Από τσιμπούρι ο θάνατος του Σωτήρη Μπάγια Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
6

Μια πολύ σπάνια μόλυνση ήταν η αιτία του θανάτου του εισαγγελέα Σωτήρη Μπάγια.Ο δικαστικός λειτουργός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και νοσηλευόταν εκεί με πυρετό άγνωστης αιτιολογίας. Τελικά κατέληξε την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με την Εσπρέσο,  μετά από εκτενείς ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο γνωστός δικαστικός λειτουργός   είχε προσβληθεί από ερλιχίωση, μία εξαιρετικά σπάνια νόσο που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια. Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση θανάτου από αυτή την αιτία στη χώρα μας.

Ελλάδα
6

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κριμα τον ανθρωπο ηταν νεος. Παντως η Ερλιχιωση ( απο τον Ehrlich που ανακαλυψε την αιτια αυτου του σπανιου εμπυρετου), ειναι σχετικα συνηθισμενη αιτια θανατου για σκυλους.
Ναι, αλλά είναι η πρώτη καταγεγραμένη περίπτωση στην Ελλάδα. Γενικά η ερλίχια δεν προσβάλλει εύκολα τον άνθρωπο και είναι πολύ σπάνιο να είναι θανατηφόρος. Τουλάχιστον δεν έχω ακούσει κάποιο άλλο περστατικό. Στο παρελθόν υπήρχαν περιπτώσεις που ενδεχομένως να οφείλονταν σε ερλιχίωση, αλλά δεν ήταν εξακριβωμένες.
Η τραγουδιστρια Avril Lavigne ταλαιπωρειται εδω και μηνες απο τη νοσο του Lyme που κολλησε κι αυτη απο ενα τσιμπουρι. Βασικο προβλημα σε τετοιες νοσους ειναι η εξαιρετικα δυσκολη διάγνωσή τους, ενω οσο περναει ο καιρος χωρις σωστη θεραπεια, ο ασθενης κινδυνευει απο χρονιες επιπλοκες, ακομα και με θανατο.