EΡΧΟΝΤΑΙ!

Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές»

Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
9

Σκηνικό απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Ανέφερε ότι οι εταίροι έχουν τέσσερις «εμμονές», επιμένουν σε τέσσερα ζητήματα τα οποία όμως αποτελούν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Όπως είπε, το πρώτο αφορά το ασφαλιστικό. «Να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ο,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα. Βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις ότι αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών. Λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω».

Το δεύτερο είναι τα εργασιακά. «Να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και επιμένουν, εκεί την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις. Θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα».

Το τρίτο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. «Θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών. Το τέταρτο είναι το αίτημα για «αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για το ΦΠΑ, όπως γνωρίζετε, σε νησιά κλπ».

«Αυτές είναι οι τέσσερις εμμονές τους. Αυτές είναι όμως και οι κόκκινες γραμμές μας. Και δεν είναι γραμμές Μαζινό να έρθουν από πίσω οι Γερμανοί να τις καταλάβουν. Είναι πραγματικά σινικά τείχη. Δεν γίνεται να κάνουμε άλλες μειώσεις συντάξεων. Δεν γίνεται, για ανθρωπιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε ο Δ. Στρατούλης.

«Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, είμαστε μια ελεύθερη χώρα, έγιναν εκλογές, έχουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια αυτά «προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση».

9

EΡΧΟΝΤΑΙ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΦΩΤΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Πολιτική / Σύλληψη 57χρονης για τη φωτιά στην Κορινθία: «Ήταν υποψήφια βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας» λέει ο Γεωργιάδης

«Την φαντάζομαι να μας βρίζει ως "δολοφόνους", "χούντα" ακολουθώντας την τοξικότητα της Αρχηγού της», γράφει στην ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Πολιτική / Τσίπρας σε Γκίλφοϊλ: «Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν πρέπει να βασίζονται στη λογική του δεδομένου συμμάχου»

Ο πρόεδρος της ΕΛ.Α.Σ φέρεται να τόνισε την ανάγκη, οι ΗΠΑ να στείλουν σαφές μήνυμα στην Τουρκία για σεβασμό του διεθνούς δικαίου και τερματισμό των προκλήσεων
THE LIFO TEAM