Το Spiegel προβάλλει την αντίδραση της Ουκρανίας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα

Το Spiegel προβάλλει την αντίδραση της Ουκρανίας για την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα Facebook Twitter
10

Eπέκταση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας σε πολλά επίπεδα βλέπει το περιοδικό Spiegel ως αποτέλεσμα της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα και της συνάντησης του με τον Πούτιν. Η σημασία που δίνουν οι Γερμανοί σε αυτή την επίσκεψη διαφαίνεται και από το ότι η είδηση είναι πρώτη στο Spiegel με τίτλο «Ο Τσίπρας δεν θέλει λεφτά από τον Πούτιν αλλά…».

Έμφαση δίνεται στο ανοιχτό ενδεχόμενο για συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας στον ενεργειακό τομέα για τον Turkish Stream αλλά και στις αντιρρήσεις για τις ευρωπαικές κυρώσεις στη Ρωσία, θέση που επανέλαβε ο Τσίπρας και στη Μόσχα.

Το Spiegel προβάλλει τις αντιδράσεις των Ουκρανών για αυτή την επίσκεψη, κάνοντας λόγο για σκληρή κριτική του υπουργού Οικονομικών της χώρας με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στη Μόσχα.

Όπως σημειώνει το περιοδικό η αντίδραση ήταν ασυνήθιστα απότομη.

"Στη χώρα μας,  άνθρωποι απήχθησαν, ξυλοκοπήθηκαν, βασανίστηκαν, και έχουν χάσει τη ζωή τους, επειδή αγωνίστηκαν για τις αξίες της Ευρώπης…Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι ορισμένα έθνη προσπαθούν να αποκομίσουν με αυτό τον τρόπο βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη. Παρατηρώ με μεγάλη ανησυχία την αυξανόμενη διχόνοια και την έλλειψη ενότητας των ευρωπαϊκών κρατών στις σχέσεις τους με τη Ρωσία»,  είπε  υπουργός Οικονομίας Aivaras Abromavicius στην "Daily Mirror".

Το Spiegel αναφέρει επίσης ότι ο φόβος των ευρωπαίων που κριτίκαραν αυτή την επίσκεψη είναι ότι ο Τσίπρας θα τους χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα για την ελάφρυνση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Πολιτική / Τέμπη: Συνωμοσιολογία το «μπάζωμα», λέει ο Τριαντόπουλος και εξηγεί ότι οι ενέργειες καθορίστηκαν από το Ειδικό Σχέδιο Ανθρώπινων Απωλειών

Δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα ισχυρισμοί που αναφέρονται στη διαμόρφωση του χώρου στα Τέμπη, δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος
NEWSROOM