Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα

Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC
10

Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC

Στη Μόσχα έφτασε το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τον Αλέξη Τσίπρα συνοδεύει στη Μόσχα και η σύζυγός του, Μπέττυ Μπαζιάνα.

 

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ ο κ. Τσίπρας ανάρτησε λίγη ώρα δημοσίευσε φωτογραφία από την άφιξή του στο Twitter.

 

 

Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC
Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC
Ο Τσίπρας με την σύζυγό του στη Μόσχα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SO

Το πρόγραμμα των επαφών του αρχίζει αύριο στις 10 το πρωί με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 13:00 θα μεταβεί στο Κρεμλίνο όπου θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο Πούτιν, που σύμφωνα με το πρόγραμμα θα διαρκέσει μία ώρα. Αμέσως μετά θα γίνουν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. Το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με προέδρους ομογενειακών συλλόγων.

Την Πέμπτη 9 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO). Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν, τον πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.

10

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Ας ελπίσουμε οτι αυτή τη φορά θα πετύχει (αν και το θεωρώ απίθανο λόγω της οικονομικής κατάστασης της Ρωσίας) η προσέγγιση. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε την τελευταία φορά που είπαμε όχι στους Αμερικανούς και ναι στους Ρώσους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Kommersant [http://bit.ly/1PfZ305], του Daily Telegraph [http://bit.ly/1yatboG] και του Russia Today [http://bit.ly/1FhYpqT], αξιωματούχος του Κρεμλίνου ανέφερε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα, αλλά μόνο αν λάβει ενυπόθηκες εγγυήσεις. Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το τι θα ενδιέφερε τη Ρωσία ως εγγύηση, πληροφορίες αναφέρουν τη ΔΕΠΑ και τον ΟΛΘ.Στρατηγικά assets της χώρας δηλαδή.ρεπορτάζ: Yannis Koutsomitis
Βέβαια μπορεί να μην ζητήσει ενυπόθηκες εγγυήσεις και να μας δανείσει με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που δανειζόμασταν όταν ήμασταν σε πρόγραμμα, όπως έγινε με την Κύπρο όπως θυμάστε.