Δύο εξαιρετικά σκληρές, συγκλονιστικές φωτογραφίες απ' τη μαζική δολοφονία φοιτητών στην Κένυα

Δύο εξαιρετικά σκληρές, συγκλονιστικές φωτογραφίες απ' τη μαζική δολοφονία φοιτητών στην Κένυα Facebook Twitter
10

Η σομαλική ισλαμική οργάνωση Αλ Σεμπάμπ, η οποία διατηρεί δεσμούς με την Αλ Κάιντα και είναι υπεύθυνη για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης σε κενυατικό πανεπιστήμιο (απ' όπου και οι δύο φωτογραφίες), απείλησε σήμερα την Κένυα με νέες αιματηρές επιθέσεις.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera, σε δήλωσή της η οργάνωση απειλεί ότι οι πόλεις στην Κένυα θα γίνουν «κόκκινες από το αίμα», σημειώνοντας ότι κανένα μέτρο προφύλαξης δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των Κενυατών, να ματαιώσει μια νέα επίθεση ή να αποτρέψει ένα άλλο λουτρό αίματος.

Δύο εξαιρετικά σκληρές, συγκλονιστικές φωτογραφίες απ' τη μαζική δολοφονία φοιτητών στην Κένυα Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις ένοπλοι μαχητές της Αλ Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επιδρομή την Πέμπτη σε πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν φοιτητές. Συνολικά 148 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Η οργάνωση δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στη χώρα. Η Αλ Σεμπάμπ υπόσχεται τώρα έναν μακρύ και φρικτό πόλεμο.

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

8 σχόλια
Δεν ειναι καθολου τυχαιο το μερος οπου εκαναν την επιθεση. Σκοτωσαν ανθρωποους που προσπαθουν να σκεφτονται και να μην ακολουθουν το ισλαμικο "πιστευε και μη ερευνα", πραγμα κακο αν προσπαθεις να κρατησεις μια χωρα στο σκοταδι
Και τώρα θα πω κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έλεγα... Βομβαρδίστε τους και εξαφανίστε τους επιτέλους! Θα μου πεις, δραστηριοποιούνται σε τόσες διαφορετικές χώρες - ε, αν γινόταν όμως,ποιος δεν θα συμφωνούσε; Πού έχουμε καταντήσει...
Γιατί τα μέσα δεν μιλάνε για αυτό το θέμα?Επειδή έγινε στην Κένυα και όχι στο κοσμοπολίτικο Παρίσι?Επειδή δεν έγινε εδώ δίπλα αλλά κάπου "μακριά από μας"?Δεν είναι ο τραγικότατος θάνατος τόσο νέων παιδιών ικανός να μας τραβήξει την προσοχή,να μας ταρακουνήσει?Ο κόσμος είναι ένα καζάνι που βράζει και η δική μας μνήμη διαρκεί όσο ένα ρεπορτάζ...ΞΥΠΝΗΣΤΕ!
ακριβως γι'αυτο..δεν ειναι 'δικοι μας', λευκοι, ευρωπαιοι, αμερικανοι κτλ..δεν μπορουμε να φτιαξουμε καποιο δακρυβρεχτο βιντεο, ουτε να βρουμε μελο ιστοριες απο συγγενεις..δεν πουλαει οσο χρειαζεται. Ειναι πραγματικα ντροπη η επιλεκτικη μας συμπονοια, ψευτικη ουτως ή αλλως 100%, δεκαρα δε δινουμε ουτε για τους παρισιανους, ουτε για τον γιακουμακη, ουτε για τους επιβατες των αεροπλανων. Θα ασχοληθουμε τωρα με μερικους φοιτητες καπου στην αφρικη;
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ό,ταν ο Χίτλερ σκοτώνει 6.000.000 εβραίους είνια τέρας και το έγκλημα "το μεγαλύτερο της ανθρωπότητας", ενώ όταν ο Βέλγος Βασιλιάς Λεοπόλδος ο Β' σκοτώνει 10.000.000 αφρικάνους (Κογκό) είναι απλά Τρίτη. Η εθελοτυφλία και η υποκρισία περισσεύει στο είδος μας.