Θανατοποινίτης αθωώθηκε μετά από 30 χρόνια στη φυλακή

Θανατοποινίτης αθωώθηκε μετά από 30 χρόνια στη φυλακή Facebook Twitter
3

Ύστερα από 30 χρόνια σε φυλακή της Αλαμπάμα, ως θανατοποινίτης, ο Άντονι Ρέι Χίντον θα αφεθεί ελεύθερος σήμερα. Το δικαστήριο διέταξε την αποφυλάκισή του, αφότου έκανε δεκτή εισήγηση των εισαγγελέων να αποσυρθούν οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο 58χρονος σήμερα Χίντον καταδικάστηκε για δύο δολοφονίες που διαπράχθηκαν το 1985, κατά τη διάρκεια ληστείας σε εστιατόρια γρήγορου φαγητού, αναφέρει ο Guardian, σημειώνοντας ότι οι εισαγγελείς τον συνέδεσαν με τις δολοφονίες εξαιτίας ενός περίστροφου που βρέθηκε στο σπίτι του. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι είναι αθώος.

Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ έστειλε πέρυσι την υπόθεση για επανεξέταση και πιθανή νέα δίκη, που οδήγησε σε επανέλεγχο των αποδεικτικών στοιχείων. Εμπειρογνώμονες που κατέθεσαν στην επανεξέταση δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν εάν οι έξι σφαίρες που βρέθηκαν στους τόπους των εγκλημάτων, και οι οποίες είχαν παίξει καθοριστικό ρόλο στην καταδίκη τού 58χρονου προέρχονταν από το περίστροφο. Λόγω της ανεπάρκειας των στοιχείων, διατάχθηκε η απελευθέρωσή του.

Ο Χίντον είναι ένας από τους θανατοποινίτες που έχουν περάσει τα περισσότερα χρόνια στη φυλακή στην Αλαμπάμα και βρίσκεται μεταξύ των μακροβιότερων κρατούμενων που αποφυλακίστηκαν, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για Ισότητα στη Δικαιοσύνη, που έχει αναλάβει την υπόθεσή του.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Διεθνή / Ο Πούτιν βλέπει την Ουκρανία μέσα από τον φακό της δυσαρέσκειας για τη χαμένη δόξα της Σοβιετικής Ένωσης

Μιλώντας μετά τη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πούτιν άφησε και πάλι να εννοηθεί ότι ο πόλεμος έχει να κάνει με τη μειωμένη θέση της Ρωσίας μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Διεθνή / Εκλογές στη Βολιβία: Η σκιά του Εβο Μοράλες και η καμπάνια άκυρων ψήφων

Ο Εβο Μοράλες, πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, παραμένει στο επίκεντρο παρά το πολιτικό του αδιέξοδο και τις κατηγορίες εις βάρος του, καθώς η χώρα προετοιμάζεται για κρίσιμες προεδρικές εκλογές
LIFO NEWSROOM
Character.ai: Οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και η ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών

Διεθνή / Character.ai: Τι είναι οι «φίλοι τεχνητής νοημοσύνης» και γιατί προκαλούν ανησυχία για τα παιδιά

Το Character.ai προωθεί συνομιλίες με "AI φίλους", αντιμετωπίζοντας όμως σοβαρές αγωγές για ανηλίκους - Ο CEO μιλά για ασφαλέστερη εμπειρία, αλλά οργανώσεις ζητούν απαγόρευση των εφαρμογών συνομιλίας για παιδιά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Και τώρα που τον αποφυλακίζουν στα 58 του, πως περιμένουν να ζήσει; Ούτε τα απαιτούμενα κεφάλαια για να πάρει σύνταξη δεν προλαβαίνει να μαζέψει στα επόμενα 7 χρόνια. Εκτός κι αν αποζημιωθεί από την Πολιτεία της Αλαμπάμα για την, όπως φαίνεται, άδικη φυλάκιση του για 30 χρόνια.