Καταδικάστηκε παρουσιάστρια που πουλούσε ζαχαρόνερο για κολλαγόνο

Καταδικάστηκε παρουσιάστρια που πουλούσε ζαχαρόνερο για κολλαγόνο Facebook Twitter
13

Σε 4 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η παρουσιάστρια Ιωάννα  Βάη για παραβίαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού, εμπορικών σημάτων, αλλά και για πλαστογραφία μετά χρήσεως και νοθεία τροφίμων. Της επιβλήθηκε, επίσης, χρηματική ποινή 11.500 ευρώ.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 44χρονη, παρίστανε τη γιατρό έχοντας πλαστογραφήσει την ετικέτα των προϊόντων κολλαγόνου και πουλώντας στη συνέχεια σε μπουκάλια που έμοιαζαν με τα αυθεντικά, νοθευμένο προϊόν. Τα προϊόν αυτό αποτελούνταν κυρίως από ζαχαρόνερο στο οποίο υπήρχαν μερικές σταγόνες κολλαγόνου ώστε να έχει χρώμα και γεύση ανάλογα με του γνήσιου προϊόντος.

Η καταδικασθείσα είχε στήσει μάλιστα και «μαϊμού» εταιρείες μέσω των οποίων πουλούσε τα προϊόντα της. Σε έφοδο στο σπίτι της αλλά και σε γραφεία εταιρείας στο Κολωνάκι βρέθηκαν εκτός από άδεια μπουκάλια του προϊόντος, και πλαστογραφημένα πτυχία στο όνομα της, τόσο από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών  όσο  και από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Βρέθηκε επίσης  μια πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και ένας εκτυπωτής που χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των ετικετών.

Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ η 44χρονη απέδωσε τις πράξεις της σε οικονομικά προβλήματα, αλλά και στην…τρέλα που είχε με την ιατρική. «Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το γραφείο το οποίο σας οδήγησα είναι στο όνομα της αδελφής μου. Δεν έχω σπουδάσει ιατρική, όμως είχα πάντα ψώνιο με την ιατρική και για αυτό μου άρεσε να το παίζω γιατρός», είχε πεί.

Η παρουσιάστρια, η οποία ήταν απούσα στο δικαστήριο και την εκπροσώπησε ο δικηγόρος της, ομολόγησε τις πράξεις της.

Ελλάδα
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Κι άλλοι άνθρωποι βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια, αλλά δεν πλαστογραφούν πτυχία ιατρικής και το παίζουν γιατροί. Πάλι καλά να λέει που δεν της έριξαν παραπάνω χρόνια φυλάκιση. Τέλος, αν είχε μία φορά οικονομικά προβλήματα, τώρα τι θα κάνει; Για παρουσιάστρια πάντως δεν τη βλέπω να συνεχίζει.
Πολυ light δεν ειναι η ποινη που επιβληθηκε; Μιλαμε για εναν ανθρωπο που πλαστοραφησε πτυχια, ειχε στησει δικτυο μαιμου εταιριων και εκανε απατη πουλωντας νοθευμενα προιοντα;